19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Pehlevan aşı iknası için sahaya inecek!

Kocaeli 26.07.2021 - 10:26, Güncelleme: 26.07.2021 - 10:26
 

Pehlevan aşı iknası için sahaya inecek!

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, önümüzdeki hafta Kocaeli’ndeki aşılanma oranını arttırmak için sahaya ineceklerini söyledi.

İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, Kocaeli’deki aşılama hızı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Konuya dair açıklamalarda bulunan Yüksel Pehlevan, “Birçok kişi, bayram tatili sonrası aşı yaptırırım düşüncesinde. Bu yanlış. En azından ilk doz aşılarını yaptırsınlar. İlk dozda yüzde 70 hedefine ulaşmamız için 300 bin kişinin daha aşılanması gerekiyor. Aşıdan başka bir çözüm yolumuz yok. Çünkü, eskiden maske ve sosyal mesafeye dikkat edilirdi. Ancak son dönemlerde vatandaşlar rehavete kapılmış durumda” dedi.  DAHA ÇOK SAHADA OLACAĞIZ Kurban Bayramı tatilinden sonra Sağlık Müdürlüğü olarak daha yoğun bir şekilde sahaya ineceklerini vurgulayan Yüksel Pehlevan, “Önümüzdeki hafta yoğun olacak. Biz de meseleye ciddi şekilde eğileceğiz. Daha çok sahada olacağız. İnsanların ayağına gideceğiz. İkna timlerinin sayısını artıracağız” diye konuştu. SONBAHARA DAHA HAZIR GİRMEK İSTİYORUZ Pehlevan, hedeflerinin sonbahara daha hazır girmek olduğunu söyledi, şöyle devam etti: “İnsanlar mutlaka aşılarını olsunlar. Her ertelenmiş gün, riski artırıyor. Özellikle üniversiteli gençlerin mutlaka aşı olması gerekiyor. Çünkü Eylül ayı ile birlikte daha kalabalık ortamlarda olacaklar.”  VATANDAŞLARA ÇAĞRI İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan, aşılama hızının artırılması için herkese çağrıda bulundu. Halen yüzde 63,6 oranla turuncu kategoride bulunan Kocaeli’nin ‘sarı’ya geçmesi için 65’i aşması gerekiyor. Pehlevan, 300 bin aşılamayla ‘mavi’ iller arasına katılmanın hedef olduğunu hatırlattı.
Kocaeli İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, önümüzdeki hafta Kocaeli’ndeki aşılanma oranını arttırmak için sahaya ineceklerini söyledi.

İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, Kocaeli’deki aşılama hızı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Konuya dair açıklamalarda bulunan Yüksel Pehlevan, “Birçok kişi, bayram tatili sonrası aşı yaptırırım düşüncesinde. Bu yanlış. En azından ilk doz aşılarını yaptırsınlar. İlk dozda yüzde 70 hedefine ulaşmamız için 300 bin kişinin daha aşılanması gerekiyor. Aşıdan başka bir çözüm yolumuz yok. Çünkü, eskiden maske ve sosyal mesafeye dikkat edilirdi. Ancak son dönemlerde vatandaşlar rehavete kapılmış durumda” dedi. 

DAHA ÇOK SAHADA OLACAĞIZ

Kurban Bayramı tatilinden sonra Sağlık Müdürlüğü olarak daha yoğun bir şekilde sahaya ineceklerini vurgulayan Yüksel Pehlevan, “Önümüzdeki hafta yoğun olacak. Biz de meseleye ciddi şekilde eğileceğiz. Daha çok sahada olacağız. İnsanların ayağına gideceğiz. İkna timlerinin sayısını artıracağız” diye konuştu.

SONBAHARA DAHA HAZIR GİRMEK İSTİYORUZ

Pehlevan, hedeflerinin sonbahara daha hazır girmek olduğunu söyledi, şöyle devam etti: “İnsanlar mutlaka aşılarını olsunlar. Her ertelenmiş gün, riski artırıyor. Özellikle üniversiteli gençlerin mutlaka aşı olması gerekiyor. Çünkü Eylül ayı ile birlikte daha kalabalık ortamlarda olacaklar.” 

VATANDAŞLARA ÇAĞRI

İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan, aşılama hızının artırılması için herkese çağrıda bulundu. Halen yüzde 63,6 oranla turuncu kategoride bulunan Kocaeli’nin ‘sarı’ya geçmesi için 65’i aşması gerekiyor. Pehlevan, 300 bin aşılamayla ‘mavi’ iller arasına katılmanın hedef olduğunu hatırlattı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.