Polis seri katil

04.03.2015 - 09:20, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:30
 

Polis seri katil

Terör estiren ABD polisi, siyahi evsizi vurdu. Kamuoyu isyan etti. Ülkede ortalama bin kişinin polis kurşunuyla can verdiği belirlendi

ABD'de yaşanan ırkçı cinayetler, çığ gibi büyüdü. Son olarak Los Angeles'ta akli dengesi bozuk olan evsiz siyahi, önceki gün polisler tarafından yere yatırıldıktan sonra 5 kurşunla vurularak öldürüldü. Los Angeles Emniyeti, "Vurulan siyahi evsiz, polisin silahını almaya çalıştı" diyerek savunmaya geçti. Evsiz adamı öldüren polislerin görüntüleri internette yayınlanınca kamuoyu isyan etti. Videoda "Afrika" lakaplı siyahi adamın silahsız olduğu ve gözaltına alınmamak için direndiği net bir şekilde görüldü. ABD polisinin uyguladığı orantısız şiddete lanet yağdı. Polis terörü ise deşifre oldu. FBI'ın raporlarına göre polis her yıl ortalama 400 ABD'liyi öldürüyor. Sivil toplum kuruluşlarının tuttuğu raporlara göreyse ABD polisi 2014'te bin 101 kişiyi öldürdü. Mayıs 2013'ten beri ölenlerin sayısı da 2 bin 48'i geçti.   
Terör estiren ABD polisi, siyahi evsizi vurdu. Kamuoyu isyan etti. Ülkede ortalama bin kişinin polis kurşunuyla can verdiği belirlendi

ABD'de yaşanan ırkçı cinayetler, çığ gibi büyüdü. Son olarak Los Angeles'ta akli dengesi bozuk olan evsiz siyahi, önceki gün polisler tarafından yere yatırıldıktan sonra 5 kurşunla vurularak öldürüldü. Los Angeles Emniyeti, "Vurulan siyahi evsiz, polisin silahını almaya çalıştı" diyerek savunmaya geçti. Evsiz adamı öldüren polislerin görüntüleri internette yayınlanınca kamuoyu isyan etti. Videoda "Afrika" lakaplı siyahi adamın silahsız olduğu ve gözaltına alınmamak için direndiği net bir şekilde görüldü.  polisinin uyguladığı orantısız şiddete lanet yağdı. Polis terörü ise deşifre oldu. FBI'ın raporlarına göre polis her yıl ortalama 400 ABD'liyi öldürüyor. Sivil toplum kuruluşlarının tuttuğu raporlara göreyse ABD polisi 2014'te bin 101 kişiyi öldürdü. Mayıs 2013'ten beri ölenlerin sayısı da 2 bin 48'i geçti. 
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.