Ramazan ayı öncesi kritik gelişme!

Sağlık 05.04.2021 - 09:09, Güncelleme: 05.04.2021 - 09:09
 

Ramazan ayı öncesi kritik gelişme!

BAKAN KOCA İL İL AÇIKLADI;

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bakanlığın 81 ilden gelen koronavirüs vaka ve ölüm oranlarıyla ilgili güncel verileri ile oluşturulan yeni risk haritasını açıkladı. Ramazan ayı öncesinde renk haritasını da belirleyen il il risk tablosu ne yazık ki gidişatın hala olumsuz olduğunu ortaya koydu. Koronavirüs salgınında mutant virüslerin de yayılmasıyla vaka sayıları katlanarak arttı. Sağlık Bakanlığı'nın son dakika verilerinde il il hasta sayılarına göre güncellenen risk yoğunluk haritasında düşük riskli tek bir ilimiz yok! İşte Bakan Koca'nın açıklamaları Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya paylaşımıyla illere göre yüz binde vaka sayılarını açıkladı. Vaka sayılarının açıklanmasının ardından yeni risk haritası paylaşıldı. Haftalık vaka oranlarına göre; oluşturulan haritada mavi kategoride il kalmazken kırmızı kategorideki il sayısı 68'e çıktı. Sarı kategoride sadece 6 il, turuncu kategoride ise 7 il var. İşte Bakan Fahrettin Koca'nın il il açıkladığı son dakika risk haritası ve renk tablosuna ilişkin çarpıcı ayrıntılar ve illerin Ramazan ayı öncesi tedbirleri belirleyecek yeni renkleri RAMAZAN ÖNCESİ KRİTİK GELİŞME! MAVİ VE SARIYA VEDA... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 27 Mart- 2 Nisan arasında illere göre her 100 bin kişide görülen koronavirüs vaka sayılarını açıkladı. Buna göre vaka sayısı her 100 bin kişide İstanbul'da 401.62'den 591.45'e, Ankara'da 184.29'dan 272.79'a, İzmir'de 156.48'den 218.88'e yükseldi. Haftalık verilere göre 100 binde en fazla vaka ise Samsun, İstanbul ve Yalova'da görüldü. En az vakalar sırasıyla Şırnak, Hakkari ve Şanlıurfa'da kaydedildi. Türkiye'nin kırmızı kategoride olduğu yeni risk haritasına göre; 68 il yüksek riskli kategoride... İşte haftalık verilere göre son durum: İLLERİN RİSK HARİTASI VE RENK TABLOSU NEYE GÖRE BELİRLENİYOR? Haftalık vaka sayısı 100 binde 10'un altındaki iller "düşük riskli", 11-35 arası "orta riskli", 36-100 arası "yüksek riskli", 100'ün üstündeki iller ise "çok yüksek riskli" sayılıyor.
BAKAN KOCA İL İL AÇIKLADI;

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bakanlığın 81 ilden gelen koronavirüs vaka ve ölüm oranlarıyla ilgili güncel verileri ile oluşturulan yeni risk haritasını açıkladı. Ramazan ayı öncesinde renk haritasını da belirleyen il il risk tablosu ne yazık ki gidişatın hala olumsuz olduğunu ortaya koydu. Koronavirüs salgınında mutant virüslerin de yayılmasıyla vaka sayıları katlanarak arttı. Sağlık Bakanlığı'nın son dakika verilerinde il il hasta sayılarına göre güncellenen risk yoğunluk haritasında düşük riskli tek bir ilimiz yok! İşte Bakan Koca'nın açıklamaları

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya paylaşımıyla illere göre yüz binde vaka sayılarını açıkladı. Vaka sayılarının açıklanmasının ardından yeni risk haritası paylaşıldı. Haftalık vaka oranlarına göre; oluşturulan haritada mavi kategoride il kalmazken kırmızı kategorideki il sayısı 68'e çıktı. Sarı kategoride sadece 6 il, turuncu kategoride ise 7 il var. İşte Bakan Fahrettin Koca'nın il il açıkladığı son dakika risk haritası ve renk tablosuna ilişkin çarpıcı ayrıntılar ve illerin Ramazan ayı öncesi tedbirleri belirleyecek yeni renkleri

RAMAZAN ÖNCESİ KRİTİK GELİŞME! MAVİ VE SARIYA VEDA...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 27 Mart- 2 Nisan arasında illere göre her 100 bin kişide görülen koronavirüs vaka sayılarını açıkladı. Buna göre vaka sayısı her 100 bin kişide İstanbul'da 401.62'den 591.45'e, Ankara'da 184.29'dan 272.79'a, İzmir'de 156.48'den 218.88'e yükseldi. Haftalık verilere göre 100 binde en fazla vaka ise Samsun, İstanbul ve Yalova'da görüldü. En az vakalar sırasıyla Şırnak, Hakkari ve Şanlıurfa'da kaydedildi. Türkiye'nin kırmızı kategoride olduğu yeni risk haritasına göre; 68 il yüksek riskli kategoride... İşte haftalık verilere göre son durum:

İLLERİN RİSK HARİTASI VE RENK TABLOSU NEYE GÖRE BELİRLENİYOR?

Haftalık vaka sayısı 100 binde 10'un altındaki iller "düşük riskli", 11-35 arası "orta riskli", 36-100 arası "yüksek riskli", 100'ün üstündeki iller ise "çok yüksek riskli" sayılıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.