Risk teşkil eden metruk binalar yıkıldı!

Gebze 18.08.2021 - 17:08, Güncelleme: 18.08.2021 - 17:10
 

Risk teşkil eden metruk binalar yıkıldı!

Bağımlılıkla Mücadele İlçe Koordinasyon Kurulu Toplantısı Kızılay Toplum Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıda konunun önemine dikkat çeken Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, madde kullanımı açısından risk teşkil eden metruk binaların yıkıldığını söyledi.

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler başkanlığında, Bağımlılıkla Mücadele İlçe Koordinasyon Kurulu Toplantısı Kızılay Toplum Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Kaymakam Mustafa Güler’in yanı sıra Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Çelik,  İlçe Emniyet Müdürü Adil Uğur Bilgili, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Emre Çelebi, İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu, Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan,  Fatih Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr. İlyas Sarı, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Kadriye Aydemir, İlçe Kütüphane Müdürü Tevhide Buğan, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat Taşdemir, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdür Vekili Abdurrahman Tokmak, Gebze Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Dr.Fatih Demirci, Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Sedat Şerefhanoğlu, Sosyal Güvenlik Kurumu  Müdür Yardımcısı Sedat Genç, Göç İdaresi Gebze İlçe Çalışma Grup Başkanı Veysel Kıyak, İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Şenol Özkan, İlçe Müftüğü Vaizi Ahmet Tokuşlu, Gebze Kadın Ceza ve İnfaz Kurumu Sosyal Hizmet Uzmanı Hüseyin Torun ve  Psikolog Bünyamin Avcı katıldı. “GENÇLERİMİZİ UZAKLAŞTIRMAMIZ LAZIM” Toplantı Gebze’deki bağımlılıkla etkin mücadele kapsamında bir önceki toplantıda alınan kararların okunmasıyla başlanırken ilgili kurum ve kuruluşlarca bugüne kadar yürütülen çalışmalar ve alınan sonuçlara ilişkin bilgi paylaşımında bulunuldu. Toplantıda konunun önemine dikkat çeken Kaymakam Güler,  “Gençlerimiz her geçen gün sigara, alkol ve uyuşturucu gibi madde bağımlılığına sürükleniyor. Bizim başta dumansız hava sahası için çaba gösterip, alkol ve madde bağımlılığından gençlerimizi uzaklaştırmamız lazım” dedi. METRUK BİNALAR YIKILDI Bağımlılık ile mücadelenin sadece polisiye tedbirlerle değil kurumlar arası işbirliği ile yapılabileceğinin, mücadelenin birçok alanda yapılması gerektiğinin önemini vurgulayan Kaymakam Güler, Gebze Belediyesi ve Emniyet Müdürlüğü iş birliği ile Gebze'de aydınlatma ve güvenlik kamerası ihtiyacı olan park ve bahçe kalmadığını, madde kullanımı açısından risk teşkil eden metruk binaların yıkıldığını söyledi. BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ VERİLECEK Ayrıca toplantıda İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından velilere, öğrencilere ve kurum personellerine yönelik bağımlılıkla mücadele eğitimi verilmesi kararlaştırıldı. Kendisi veya madde bağımlısı yakınlarının tedavisi için başvuruda bulunan vatandaşlara danışmanlık ve gerektiğinde ikna çalışması yapılması ile yüz yüze Eğitim ve Öğretimin başlamasının ardından okul çevrelerindeki internet kafelerde şüpheli bir durum gözlenmesi halinde okul idarecilerinin Emniyet Müdürlüğüne bildirim yapması ve bağımlılıkla mücadelede önleyici eğitim faaliyetlerine devam edilmesi görüşülerek karara bağlandı.
Bağımlılıkla Mücadele İlçe Koordinasyon Kurulu Toplantısı Kızılay Toplum Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıda konunun önemine dikkat çeken Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, madde kullanımı açısından risk teşkil eden metruk binaların yıkıldığını söyledi.

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler başkanlığında, Bağımlılıkla Mücadele İlçe Koordinasyon Kurulu Toplantısı Kızılay Toplum Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Kaymakam Mustafa Güler’in yanı sıra Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Çelik,  İlçe Emniyet Müdürü Adil Uğur Bilgili, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Emre Çelebi, İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu, Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan,  Fatih Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr. İlyas Sarı, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Kadriye Aydemir, İlçe Kütüphane Müdürü Tevhide Buğan, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat Taşdemir, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdür Vekili Abdurrahman Tokmak, Gebze Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Dr.Fatih Demirci, Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Sedat Şerefhanoğlu, Sosyal Güvenlik Kurumu  Müdür Yardımcısı Sedat Genç, Göç İdaresi Gebze İlçe Çalışma Grup Başkanı Veysel Kıyak, İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Şenol Özkan, İlçe Müftüğü Vaizi Ahmet Tokuşlu, Gebze Kadın Ceza ve İnfaz Kurumu Sosyal Hizmet Uzmanı Hüseyin Torun ve  Psikolog Bünyamin Avcı katıldı.

“GENÇLERİMİZİ UZAKLAŞTIRMAMIZ LAZIM”

Toplantı Gebze’deki bağımlılıkla etkin mücadele kapsamında bir önceki toplantıda alınan kararların okunmasıyla başlanırken ilgili kurum ve kuruluşlarca bugüne kadar yürütülen çalışmalar ve alınan sonuçlara ilişkin bilgi paylaşımında bulunuldu. Toplantıda konunun önemine dikkat çeken Kaymakam Güler,  “Gençlerimiz her geçen gün sigara, alkol ve uyuşturucu gibi madde bağımlılığına sürükleniyor. Bizim başta dumansız hava sahası için çaba gösterip, alkol ve madde bağımlılığından gençlerimizi uzaklaştırmamız lazım” dedi.

METRUK BİNALAR YIKILDI

Bağımlılık ile mücadelenin sadece polisiye tedbirlerle değil kurumlar arası işbirliği ile yapılabileceğinin, mücadelenin birçok alanda yapılması gerektiğinin önemini vurgulayan Kaymakam Güler, Gebze Belediyesi ve Emniyet Müdürlüğü iş birliği ile Gebze'de aydınlatma ve güvenlik kamerası ihtiyacı olan park ve bahçe kalmadığını, madde kullanımı açısından risk teşkil eden metruk binaların yıkıldığını söyledi.

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ VERİLECEK

Ayrıca toplantıda İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından velilere, öğrencilere ve kurum personellerine yönelik bağımlılıkla mücadele eğitimi verilmesi kararlaştırıldı. Kendisi veya madde bağımlısı yakınlarının tedavisi için başvuruda bulunan vatandaşlara danışmanlık ve gerektiğinde ikna çalışması yapılması ile yüz yüze Eğitim ve Öğretimin başlamasının ardından okul çevrelerindeki internet kafelerde şüpheli bir durum gözlenmesi halinde okul idarecilerinin Emniyet Müdürlüğüne bildirim yapması ve bağımlılıkla mücadelede önleyici eğitim faaliyetlerine devam edilmesi görüşülerek karara bağlandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.