“Riskli durumu minimuma indirmek için çalışıyoruz”

Kocaeli 30.08.2021 - 12:23, Güncelleme: 30.08.2021 - 12:23
 

“Riskli durumu minimuma indirmek için çalışıyoruz”

Çiçeği burnunda Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen yeni eğitim-öğretim yılı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Müdür Akmanşen, “Pandemi nedeni ile derslik başına düşen öğrenci sayısı 25’den 22’ye, şube başına düşen öğrenci sayısı 24’ten 23’e, öğretmen başına düşen öğrenci sayısı 16’dan 15’e düşürülerek riskli durumu minimuma indirmek için çalışıyoruz” dedi.

Kocaeli Milli Eğitim İl Müdürü Fehmi Rasim Çelik’in personel genel müdürlüğüne atanmasının ardından yerine İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen getirilmişti. Akmanşen, yeni eğitim-öğretim yılı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Müdür Akmanşen açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Kocaeli’de 1423 okul, 26 bin 795 öğretmen, 403 bin 281 öğrenci örgün eğitim ve öğretim için hazır. Kocaeli’de ilçelere göre öğrenci nüfusu en fazla Gebze ve İzmit’te bulunuyor. Pandemi nedeni ile derslik başına düşen öğrenci sayısı 25’den 22’ye, şube başına düşen öğrenci sayısı 24’ten 23’e, öğretmen başına düşen öğrenci sayısı 16’dan 15’e düşürülerek riskli durumu minimuma indirmek için çalışıyoruz. EKONOMİMİZE 22 MİLYON 816 BİN TL KATKIDA BULUNDUK Bin 485 mahalleden 11 bin 490 öğrenci 837 servis aracı ile 727 hat üzerinden 374 okula taşımalı sistemle okullarına kavuşacak. 8 ilçemizde toplam 14 proje ile 293 derslik, 2 spor salonu, 9 atölye, 1 konferans salonu inşaatı tamamlanarak, geçici kabul işlemlerine geçildi. Yapımı devam eden ve ihalesi yapılan eğitim yatırımları da sürüyor. 2 ilçemizde toplam 137 derslikli 5 okulun yapımı devam ediyor. Toplam 7 derslikli okulun ihalesi gerçekleşti. 851 resmi, 318 özel, bin 169 olmak üzere ‘okulum temiz’ belgesi olarak yeni eğitim öğretime hazırız. Daha önceki tedbirlere ek olarak bir buçuk milyon maske, 18 bin 100 kg el dezenfektanı, maske, siperli maske, tulum, önlük, dezenfektan üretim ve istasyonu, kolonya ve kolonyalı mendil üretimi okullarımızda gerçekleştirilerek ekonomimize 22 milyon 816 bin TL katkıda bulunduk. ÖĞRETMENLERİMİZ SÜREKLİ MASKELİ OLACAK Öğretmenlerimize, içinde 50 adetlik maske ve el dezenfektanı olan 25 bin hijyen çantası dağıtılmak üzere okullarımıza gönderilecek. Bunun yanında okul içindeki ortak alanlarda sadece maskelerin atıldığı atık kutuları olacak. Öğrenci ve personelin hasta, temaslı ve riskli durumları milli eğitim bakanlığı, sağlık bakanlığı, arasındaki veri entegrasyonu yolu ile izlenecek ve okullara gerekli bildirim yapılacak. Öğretmenlerimiz sürekli maskeli olacak. Farklı sınıflara ders vermeleri durumunda maske değişimi önerilecek ve derslerimiz 40 dakikayı aşmayacak. SIKINTILI ZAMANLARI AŞACAĞIZ Geçtiğimiz süreç ani gelişti. Ben kayıptan ziyade, öğretmenlerimizin uzaktan eğitim anlamında çok şey öğrendiği kanaatindeyim. Bu saatten sonra bu öğrenilen online eğitimden bundan sonrada faydalanacağız. Özellikle sosyal alandaki öğrencileri için uzaktan eğitim, örgün eğitime destek olacaktır. Hep birlikte geçirdiğimiz sıkıntılı zamanları aşacağımıza inanıyorum. Yeni eğitim ve öğretim yılında tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Sadece öğretmen ve öğrenciler değil velilerimiz de çok heyecanlı. Toplum olarak yorulduk.”
Çiçeği burnunda Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen yeni eğitim-öğretim yılı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Müdür Akmanşen, “Pandemi nedeni ile derslik başına düşen öğrenci sayısı 25’den 22’ye, şube başına düşen öğrenci sayısı 24’ten 23’e, öğretmen başına düşen öğrenci sayısı 16’dan 15’e düşürülerek riskli durumu minimuma indirmek için çalışıyoruz” dedi.

Kocaeli Milli Eğitim İl Müdürü Fehmi Rasim Çelik’in personel genel müdürlüğüne atanmasının ardından yerine İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen getirilmişti. Akmanşen, yeni eğitim-öğretim yılı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Müdür Akmanşen açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Kocaeli’de 1423 okul, 26 bin 795 öğretmen, 403 bin 281 öğrenci örgün eğitim ve öğretim için hazır. Kocaeli’de ilçelere göre öğrenci nüfusu en fazla Gebze ve İzmit’te bulunuyor. Pandemi nedeni ile derslik başına düşen öğrenci sayısı 25’den 22’ye, şube başına düşen öğrenci sayısı 24’ten 23’e, öğretmen başına düşen öğrenci sayısı 16’dan 15’e düşürülerek riskli durumu minimuma indirmek için çalışıyoruz.

EKONOMİMİZE 22 MİLYON 816 BİN TL KATKIDA BULUNDUK

Bin 485 mahalleden 11 bin 490 öğrenci 837 servis aracı ile 727 hat üzerinden 374 okula taşımalı sistemle okullarına kavuşacak. 8 ilçemizde toplam 14 proje ile 293 derslik, 2 spor salonu, 9 atölye, 1 konferans salonu inşaatı tamamlanarak, geçici kabul işlemlerine geçildi. Yapımı devam eden ve ihalesi yapılan eğitim yatırımları da sürüyor. 2 ilçemizde toplam 137 derslikli 5 okulun yapımı devam ediyor. Toplam 7 derslikli okulun ihalesi gerçekleşti. 851 resmi, 318 özel, bin 169 olmak üzere ‘okulum temiz’ belgesi olarak yeni eğitim öğretime hazırız. Daha önceki tedbirlere ek olarak bir buçuk milyon maske, 18 bin 100 kg el dezenfektanı, maske, siperli maske, tulum, önlük, dezenfektan üretim ve istasyonu, kolonya ve kolonyalı mendil üretimi okullarımızda gerçekleştirilerek ekonomimize 22 milyon 816 bin TL katkıda bulunduk.

ÖĞRETMENLERİMİZ SÜREKLİ MASKELİ OLACAK

Öğretmenlerimize, içinde 50 adetlik maske ve el dezenfektanı olan 25 bin hijyen çantası dağıtılmak üzere okullarımıza gönderilecek. Bunun yanında okul içindeki ortak alanlarda sadece maskelerin atıldığı atık kutuları olacak. Öğrenci ve personelin hasta, temaslı ve riskli durumları milli eğitim bakanlığı, sağlık bakanlığı, arasındaki veri entegrasyonu yolu ile izlenecek ve okullara gerekli bildirim yapılacak. Öğretmenlerimiz sürekli maskeli olacak. Farklı sınıflara ders vermeleri durumunda maske değişimi önerilecek ve derslerimiz 40 dakikayı aşmayacak.

SIKINTILI ZAMANLARI AŞACAĞIZ

Geçtiğimiz süreç ani gelişti. Ben kayıptan ziyade, öğretmenlerimizin uzaktan eğitim anlamında çok şey öğrendiği kanaatindeyim. Bu saatten sonra bu öğrenilen online eğitimden bundan sonrada faydalanacağız. Özellikle sosyal alandaki öğrencileri için uzaktan eğitim, örgün eğitime destek olacaktır. Hep birlikte geçirdiğimiz sıkıntılı zamanları aşacağımıza inanıyorum. Yeni eğitim ve öğretim yılında tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Sadece öğretmen ve öğrenciler değil velilerimiz de çok heyecanlı. Toplum olarak yorulduk.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.