crossorigin="anonymous"> google.com, pub-3332145558351436, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Sahipsiz köpeklere yönelik düzenlemeleri de içeren kanun yürürlüğe girdi

Gündem 02.08.2024 - 11:58, Güncelleme: 02.08.2024 - 11:58
 

Sahipsiz köpeklere yönelik düzenlemeleri de içeren kanun yürürlüğe girdi

Başıboş köpeklere yönelik düzenlemeleri de içeren Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun yürürlüğe girdi

Sahipsiz hayvanlara yönelik önemli düzenlemeler içeren "Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 30 Temmuz'da TBMM Genel Kurulu tarafından kabul edilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan kanun, sahipsiz hayvanların korunması ve rehabilitasyonu için  yeni hükümler getiriyor. SAHİPSİZ HAYVANLAR İÇİN YENİ UYGULAMALAR Yeni düzenlemeye göre, sahipsiz hayvanlar ilgili belediyeler tarafından hayvan bakımevlerine götürülecek. Bu hayvanlar, rehabilite edildikten sonra sahiplendirilecekleri güne kadar bakımevlerinde barındırılacak. İnsan ve hayvan sağlığı için tehlike teşkil eden, bulaşıcı veya tedavi edilemeyen hastalığı bulunan ya da sahiplenilmesi yasak olan hayvanlara ise Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'nun 9. maddesindeki hükümler uygulanacak. Belediyeler, 31 Aralık 2028 tarihine kadar hayvan bakımevleri kurmak ve rehabilitasyon işlemlerini gerçekleştirmekle yükümlü olacak. Bu amaçla belediyeler, kesinleşmiş en son bütçe gelirlerinin binde 5'ini;  büyükşehir belediyeleri ise binde 3'ünü kaynak olarak ayıracak. Ayrıca, belediyelerce bu oranların üzerinde yapılan harcamaların yüzde 40'ı Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından belediyelere aktarılacak.   HAPİS VE PARA CEZALARI YOLDA Yükümlülüklerini yerine getirmeyen belediye yetkililerine 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası verilecek. Ayrıca, sahipli hayvanlarını terk edenlere yönelik idari para cezası 2 bin liradan 60 bin liraya çıkarılacak. KANUNUN GETİRDİĞİ DÜZENLEMELER Sahipsiz Hayvanların Bakımevlerine Gönderilmesi: Sahipsiz hayvanlar belediyeler tarafından hayvan bakımevlerine götürülecek ve rehabilite edildikten sonra sahiplendirilecek. Tehlikeli ve Hastalıklı Hayvanlar: İnsan ve hayvan sağlığı için tehlike teşkil eden, bulaşıcı veya tedavi edilemeyen hastalığı bulunan hayvanlara özel hükümler uygulanacak. Belediyelere Bütçe Ayırma Zorunluluğu: Belediyeler, hayvan bakımevleri kurmak ve rehabilitasyon işlemlerini gerçekleştirmek için bütçelerinin belirli bir oranını ayıracak. Hapis ve Para Cezaları: Yükümlülüklerini yerine getirmeyen belediye yetkililerine hapis cezası; sahipli hayvanlarını terk edenlere ise yüksek idari para cezaları uygulanacak. Bu yeni düzenlemeler, sahipsiz hayvanların korunması ve toplum sağlığının güvence altına alınması amacıyla hayata geçirildi. Kanun, hayvan haklarının korunması ve iyileştirilmesi yönünde önemli adımlar atılmasını öngörüyor.
Başıboş köpeklere yönelik düzenlemeleri de içeren Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun yürürlüğe girdi

Sahipsiz hayvanlara yönelik önemli düzenlemeler içeren "Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 30 Temmuz'da TBMM Genel Kurulu tarafından kabul edilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan kanun, sahipsiz hayvanların korunması ve rehabilitasyonu için  yeni hükümler getiriyor.

SAHİPSİZ HAYVANLAR İÇİN YENİ UYGULAMALAR

Yeni düzenlemeye göre, sahipsiz hayvanlar ilgili belediyeler tarafından hayvan bakımevlerine götürülecek. Bu hayvanlar, rehabilite edildikten sonra sahiplendirilecekleri güne kadar bakımevlerinde barındırılacak. İnsan ve hayvan sağlığı için tehlike teşkil eden, bulaşıcı veya tedavi edilemeyen hastalığı bulunan ya da sahiplenilmesi yasak olan hayvanlara ise Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'nun 9. maddesindeki hükümler uygulanacak. Belediyeler, 31 Aralık 2028 tarihine kadar hayvan bakımevleri kurmak ve rehabilitasyon işlemlerini gerçekleştirmekle yükümlü olacak. Bu amaçla belediyeler, kesinleşmiş en son bütçe gelirlerinin binde 5'ini;  büyükşehir belediyeleri ise binde 3'ünü kaynak olarak ayıracak. Ayrıca, belediyelerce bu oranların üzerinde yapılan harcamaların yüzde 40'ı Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından belediyelere aktarılacak.

 

HAPİS VE PARA CEZALARI YOLDA

Yükümlülüklerini yerine getirmeyen belediye yetkililerine 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası verilecek. Ayrıca, sahipli hayvanlarını terk edenlere yönelik idari para cezası 2 bin liradan 60 bin liraya çıkarılacak.


KANUNUN GETİRDİĞİ DÜZENLEMELER

Sahipsiz Hayvanların Bakımevlerine Gönderilmesi: Sahipsiz hayvanlar belediyeler tarafından hayvan bakımevlerine götürülecek ve rehabilite edildikten sonra sahiplendirilecek. Tehlikeli ve Hastalıklı Hayvanlar: İnsan ve hayvan sağlığı için tehlike teşkil eden, bulaşıcı veya tedavi edilemeyen hastalığı bulunan hayvanlara özel hükümler uygulanacak.
Belediyelere Bütçe Ayırma Zorunluluğu: Belediyeler, hayvan bakımevleri kurmak ve rehabilitasyon işlemlerini gerçekleştirmek için bütçelerinin belirli bir oranını ayıracak. Hapis ve Para Cezaları: Yükümlülüklerini yerine getirmeyen belediye yetkililerine hapis cezası; sahipli hayvanlarını terk edenlere ise yüksek idari para cezaları uygulanacak.
Bu yeni düzenlemeler, sahipsiz hayvanların korunması ve toplum sağlığının güvence altına alınması amacıyla hayata geçirildi. Kanun, hayvan haklarının korunması ve iyileştirilmesi yönünde önemli adımlar atılmasını öngörüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.