19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Sakarya’da bulunan göktaşı Gebze’de incelenecek

Gebze 20.04.2021 - 16:16, Güncelleme: 20.04.2021 - 16:16
 

Sakarya’da bulunan göktaşı Gebze’de incelenecek

Sakarya’da bulunan göktaşı Gebze’de incelenecek

İnşaat sektöründe müteahhitlik hizmeti veren iş insanı Şükrü Gözyuman Geyve’de çıktığı doğa yürüyüşü sırasında bulduğu göktaşını analiz yapılması için Gebze’ye getirdi. Geyve’de arkadaşlarıyla birlikte geçtiğimiz ay doğa yürüyüşü yapan inşaat sektöründe müteahhitlik hizmeti veren iş insanı Şükrü Gözyuman’ın, etraftaki taşlardan çok farklı formda olan bir taş dikkatini çekti. Bulduğu taşın ağırlığının 24,4 kilogram olduğunu ifade eden Şükrü Gözyuman, “Arkadaşlarla birlikte Sakarya’nın Geyve ilçesinde doğa gezisine çıktık. Gezide bu taşı gördüm, ilgimi çekti. Taşın sadece üst kısmı görülüyordu. Diğer büyük bölümü gözükmüyordu. Baştan yumruğum kadar küçük bir parça sandım. Taşı alayım dedim ama alamadım. Taş yamaç kısımda, tahmini olarak toprağın 50 – 60 cm derinliğinde çok daha büyüktü. Taşı toprağın içinden çıkarmak için zorlayınca yamaçtan yuvarlanarak suyun içinde düştü. Taşı kaldırırken emsallerinden, diğer taşlardan çok daha ağır olduğu dikkatimi çekti” dedi. ​ “DENEYLER YAPTIM” Rastladığı taşın şekil ve ağırlık olarak da farklı bir forma sahip olduğunu dile getiren Şükrü Gözyuman, “Taşı bulunduğu yerden alarak işyerime getirmeye karar verdim. Taşı işyerime getirdikten sonra meteor taşı olabileceğini düşündüm ve Youtube’dan konu ile ilgili videolar izlemeye başladım. İzlediğim videolardaki taşlara benziyordu” diye konuştu. İzlediği videolarda göktaşlarına mıknatıs tutularak incelendiğini ifade eden Şükrü Gözyuman elindeki mıknatısla işyerine getirdiği taşın üzerine tutarak kendince deneyler yaptığını söyledi. TAŞI GEBZE’YE GETİRDİ Mıknatısın taşın farklı kısımlarında farklı çekim kuvvetlerine sahip olduğu gösteren Şükrü Gözyuman Gebze’deki MTA yetkililerle telefonla irtibata geçerek uzmanlardan doğada bulduğu taşla ilgili olarak Ankara ve Gebze’de bulunan TÜBİTAK’ta analiz yaptırabileceği bilgisini edindiğini söyledi. Taşı Gebze TÜBİTAK’a analiz için götüren Şükrü Gözyuman, “TÜBİTAK yetkileri taşı kendilerinin kesmediklerini bizim taşı keserek kendilerine teslim etmemiz gerektiğini söylediler. Henüz analizi yapılmış değil. Taşın bir parçasını kırdık. Kırılan parçanın iç yüzeyi diğer doğada topladığım taş formalarından çok daha farklı bir yapıda. Dolayısıyla elimdeki taşın büyük olasılıkla bir göktaşı olduğunu düşünüyorum” dedi.      
Sakarya’da bulunan göktaşı Gebze’de incelenecek

İnşaat sektöründe müteahhitlik hizmeti veren iş insanı Şükrü Gözyuman Geyve’de çıktığı doğa yürüyüşü sırasında bulduğu göktaşını analiz yapılması için Gebze’ye getirdi.

Geyve’de arkadaşlarıyla birlikte geçtiğimiz ay doğa yürüyüşü yapan inşaat sektöründe müteahhitlik hizmeti veren iş insanı Şükrü Gözyuman’ın, etraftaki taşlardan çok farklı formda olan bir taş dikkatini çekti. Bulduğu taşın ağırlığının 24,4 kilogram olduğunu ifade eden Şükrü Gözyuman, “Arkadaşlarla birlikte Sakarya’nın Geyve ilçesinde doğa gezisine çıktık. Gezide bu taşı gördüm, ilgimi çekti. Taşın sadece üst kısmı görülüyordu. Diğer büyük bölümü gözükmüyordu. Baştan yumruğum kadar küçük bir parça sandım. Taşı alayım dedim ama alamadım. Taş yamaç kısımda, tahmini olarak toprağın 50 – 60 cm derinliğinde çok daha büyüktü. Taşı toprağın içinden çıkarmak için zorlayınca yamaçtan yuvarlanarak suyun içinde düştü. Taşı kaldırırken emsallerinden, diğer taşlardan çok daha ağır olduğu dikkatimi çekti” dedi.

“DENEYLER YAPTIM”

Rastladığı taşın şekil ve ağırlık olarak da farklı bir forma sahip olduğunu dile getiren Şükrü Gözyuman, “Taşı bulunduğu yerden alarak işyerime getirmeye karar verdim. Taşı işyerime getirdikten sonra meteor taşı olabileceğini düşündüm ve Youtube’dan konu ile ilgili videolar izlemeye başladım. İzlediğim videolardaki taşlara benziyordu” diye konuştu. İzlediği videolarda göktaşlarına mıknatıs tutularak incelendiğini ifade eden Şükrü Gözyuman elindeki mıknatısla işyerine getirdiği taşın üzerine tutarak kendince deneyler yaptığını söyledi.

TAŞI GEBZE’YE GETİRDİ

Mıknatısın taşın farklı kısımlarında farklı çekim kuvvetlerine sahip olduğu gösteren Şükrü Gözyuman Gebze’deki MTA yetkililerle telefonla irtibata geçerek uzmanlardan doğada bulduğu taşla ilgili olarak Ankara ve Gebze’de bulunan TÜBİTAK’ta analiz yaptırabileceği bilgisini edindiğini söyledi. Taşı Gebze TÜBİTAK’a analiz için götüren Şükrü Gözyuman, “TÜBİTAK yetkileri taşı kendilerinin kesmediklerini bizim taşı keserek kendilerine teslim etmemiz gerektiğini söylediler. Henüz analizi yapılmış değil. Taşın bir parçasını kırdık. Kırılan parçanın iç yüzeyi diğer doğada topladığım taş formalarından çok daha farklı bir yapıda. Dolayısıyla elimdeki taşın büyük olasılıkla bir göktaşı olduğunu düşünüyorum” dedi.      

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.