Salgın sonrası ‘Yaşlı Turizmi’ patlayacak

Gündem 02.05.2021 - 14:26, Güncelleme: 02.05.2021 - 14:28
 

Salgın sonrası ‘Yaşlı Turizmi’ patlayacak

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sağlık Hizmetleri Meclis Başkan Yardımcısı Hüseyin Kahveci, pandemiden hemen sonra ortaya çıkacak yaşlı ve sağlık turizmi için uyarıda bulundu.

Ülkemizin yaşlı, engelli ve sağlık turizmi açısından büyük bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Kahveci, “Türkiye yaşlı Avrupalılara sağlık ve bakım hizmetleri sunma becerisini gösterecek kapasitede. Şimdiden agresif reklam ve yatırımlarla sağlık ve yatılı bakım hizmetleri, kültür ve spa turizmini öne çıkaran planlamalar yapılmalı” dedi. NİTELİKLİ PERSONEL YOK Gelişmiş ülkelerde yaşlı nüfusa kaliteli bakım sağlamaya yönelik büyük yatırımlar yapıldığını vurgulayan Kahveci, “Nitelikli personel sayısının yetersizliği nedeniyle Avrupa yaşlılarını daha aktif ve mutlu bir yaşam sürmeleri için başka ülkelere göndermeye başlayacak” diyerek Türkiye'nin bu hareketliliğe talip olması gerektiğini kaydetti. BÜYÜK PAZAR VAR Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre 2050'de dünyada yaşlı nüfusun 2 milyara ulaşacağını belirten Kahveci, “Dünyadaki yaşlanmanın getireceği ekonomik yük ülkeler arası turizm çeşitliliğini ortaya çıkaracak. Bu durum yaşlı bakım, termal, medikal ve hatta hemşirelik hizmetini oluşturacak büyük bir pazara olarak görülüyor” dedi.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sağlık Hizmetleri Meclis Başkan Yardımcısı Hüseyin Kahveci, pandemiden hemen sonra ortaya çıkacak yaşlı ve sağlık turizmi için uyarıda bulundu.

Ülkemizin yaşlı, engelli ve sağlık turizmi açısından büyük bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Kahveci, “Türkiye yaşlı Avrupalılara sağlık ve bakım hizmetleri sunma becerisini gösterecek kapasitede. Şimdiden agresif reklam ve yatırımlarla sağlık ve yatılı bakım hizmetleri, kültür ve spa turizmini öne çıkaran planlamalar yapılmalı” dedi.

NİTELİKLİ PERSONEL YOK

Gelişmiş ülkelerde yaşlı nüfusa kaliteli bakım sağlamaya yönelik büyük yatırımlar yapıldığını vurgulayan Kahveci, “Nitelikli personel sayısının yetersizliği nedeniyle Avrupa yaşlılarını daha aktif ve mutlu bir yaşam sürmeleri için başka ülkelere göndermeye başlayacak” diyerek Türkiye'nin bu hareketliliğe talip olması gerektiğini kaydetti.

BÜYÜK PAZAR VAR

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre 2050'de dünyada yaşlı nüfusun 2 milyara ulaşacağını belirten Kahveci, “Dünyadaki yaşlanmanın getireceği ekonomik yük ülkeler arası turizm çeşitliliğini ortaya çıkaracak. Bu durum yaşlı bakım, termal, medikal ve hatta hemşirelik hizmetini oluşturacak büyük bir pazara olarak görülüyor” dedi.

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.