Sapanca Gölü'nde seviye yükseliyor!

Kocaeli 17.04.2021 - 16:06, Güncelleme: 17.04.2021 - 16:06
 

Sapanca Gölü'nde seviye yükseliyor!

KOCAELİ’NİN SU İHTİYACINI KARŞILIYORDU;

Sakarya’da Sapanca Gölü’nde su seviyesi 31.43 metre seviyesine yükseldi. Gölde suyun çekildiği yerler, yeniden suyla kaplandı. Sakarya’nın içme suyu ihtiyacının yüzde 90’ının, Kocaeli’nin ise yüzde 15’inin karşılandığı Sapanca Gölü’nde, geçen aralık ayında kuraklık nedeniyle su seviyesi 32.50’den 30.34 metre seviyesine kadar düştü. Gölde suların yaklaşık 50 metre çekilmesiyle rıhtımlar ortada kaldı. Kar ve yağmur yağışlarının ardından her geçen gün gölde su seviyesi yükselmeye başladı. Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından yapılan ölçümlere göre göldeki su seviyesi bugün itibari ile 31.43 seviyesine yükseldi. Öte yandan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Yuvacık Barajı’nın dolması nedeniyle Sapanca Gölü’nden aldığı suyu kurdukları sistemle geri aktardıklarını açıkladı. ​
KOCAELİ’NİN SU İHTİYACINI KARŞILIYORDU;

Sakarya’da Sapanca Gölü’nde su seviyesi 31.43 metre seviyesine yükseldi. Gölde suyun çekildiği yerler, yeniden suyla kaplandı.

Sakarya’nın içme suyu ihtiyacının yüzde 90’ının, Kocaeli’nin ise yüzde 15’inin karşılandığı Sapanca Gölü’nde, geçen aralık ayında kuraklık nedeniyle su seviyesi 32.50’den 30.34 metre seviyesine kadar düştü. Gölde suların yaklaşık 50 metre çekilmesiyle rıhtımlar ortada kaldı. Kar ve yağmur yağışlarının ardından her geçen gün gölde su seviyesi yükselmeye başladı. Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından yapılan ölçümlere göre göldeki su seviyesi bugün itibari ile 31.43 seviyesine yükseldi. Öte yandan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Yuvacık Barajı’nın dolması nedeniyle Sapanca Gölü’nden aldığı suyu kurdukları sistemle geri aktardıklarını açıkladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.