19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Sekin, Gebze Çöreğini Kanal 7’de anlattı!

Gebze 20.06.2021 - 11:41, Güncelleme: 20.06.2021 - 11:41
 

Sekin, Gebze Çöreğini Kanal 7’de anlattı!

Gebze Ticaret Odası Genel Sekreteri Mustafa Yaşar Sekin, Gebze’nin markası haline gelen Gebze Çöreğini Kanal 7 ekranlarında, Kürşat'ın sunduğu Gündüz Gece programında anlattı.

Sevilen türkücü Kürşat’ın eğlenceli sunumuyla Anadolu’nun saklı kalmış güzelliklerini ekrana getiren Gündüz Gece turuna hız kesmeden gezmeye devam ediyor. Memleket hasreti çekenlerin özlemini dindirmek isteyen Gündüz Gece, Anadolu topraklarının güzelliklerini karış karış dolaşarak Kanal 7’de ekrana taşıyor. Bu kapsamda Kanal 7 ekranlarında, Kürşat'ın sunduğu Gündüz Gece programının yeni bölümünde Gebze ve Dilovası tarihi ve kültürü anlatıldı. Programda Gebze’nin tarihini Belgeselci ve Gazeteci İsmail Kahraman, bayramların vazgeçilmezi olan ve Gebze’mizin markalarından Gebze Çöreğini Gebze Ticaret Odası Genel Sekreteri Mustafa Yaşar Sekin anlattı. KANKAL, TARİHİ SU DOLABINI ANLATTI Tarihçi-Yazar Recep Kankal ise Tarihi Su Dolabını ve İbrahim Paşa Çeşmesi'ni anlattı. Gebze'deki tarihi su dolabında suyun çarklardan geçerek terazilere nasıl yükselip alçaldığını ve ardından künklerle nasıl şehir merkezine gittiği hakkında bilgi verdi. Programda Dilovası Demirciler köyünde bölgeye ait yemeklerden zerde, surutka, pilavlı tavuklu mantı da köyün hanımları tarafından tanıtıldı. Programın devam eden bölümleri gelecek haftalarda gösterimde olacak.
Gebze Ticaret Odası Genel Sekreteri Mustafa Yaşar Sekin, Gebze’nin markası haline gelen Gebze Çöreğini Kanal 7 ekranlarında, Kürşat'ın sunduğu Gündüz Gece programında anlattı.

Sevilen türkücü Kürşat’ın eğlenceli sunumuyla Anadolu’nun saklı kalmış güzelliklerini ekrana getiren Gündüz Gece turuna hız kesmeden gezmeye devam ediyor. Memleket hasreti çekenlerin özlemini dindirmek isteyen Gündüz Gece, Anadolu topraklarının güzelliklerini karış karış dolaşarak Kanal 7’de ekrana taşıyor. Bu kapsamda Kanal 7 ekranlarında, Kürşat'ın sunduğu Gündüz Gece programının yeni bölümünde Gebze ve Dilovası tarihi ve kültürü anlatıldı. Programda Gebze’nin tarihini Belgeselci ve Gazeteci İsmail Kahraman, bayramların vazgeçilmezi olan ve Gebze’mizin markalarından Gebze Çöreğini Gebze Ticaret Odası Genel Sekreteri Mustafa Yaşar Sekin anlattı.

KANKAL, TARİHİ SU DOLABINI ANLATTI

Tarihçi-Yazar Recep Kankal ise Tarihi Su Dolabını ve İbrahim Paşa Çeşmesi'ni anlattı. Gebze'deki tarihi su dolabında suyun çarklardan geçerek terazilere nasıl yükselip alçaldığını ve ardından künklerle nasıl şehir merkezine gittiği hakkında bilgi verdi. Programda Dilovası Demirciler köyünde bölgeye ait yemeklerden zerde, surutka, pilavlı tavuklu mantı da köyün hanımları tarafından tanıtıldı. Programın devam eden bölümleri gelecek haftalarda gösterimde olacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.