STAR’lar Gebze’den mezun oluyor

Gebze 23.07.2021 - 17:26, Güncelleme: 23.07.2021 - 17:26
 

STAR’lar Gebze’den mezun oluyor

STAR’lar Gebze’den mezun oluyor

TÜBİTAK tarafından desteklenen Stajyer Araştırmacı Burs Programı (STAR) kapsamında, 8 enstitüde 150’ye yakın STAR Bursiyeri 2020-2021 yılı staj dönemini bitirdi. Cumhurbaşkanlığı Staj Seferberliği TÜBİTAK Stajyer Araştırmacı Burs Programı Bursiyerleri ve dönemsel olarak TÜBİTAK MAM’a katılan stajyerler, 2020-2021 yılı staj dönemini bitirdi. TÜBİTAK MAM Enstitülerinde staj yapma fırsatı bulan ve önümüzdeki günlerde stajları sona erecek olan Stajyer/Bursiyer öğrenciler, MAM Enstitülerinin farklı stratejik iş birimlerinde bilimsel çalışmalara ortak olacak. ÖĞRENCİLERİMİZE DESTEK OLUYORUZ TÜBİTAK MAM tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Öğrencilerimizin ilgi duydukları bilim ve teknoloji alanlarında araştırma tecrübesi edinmelerine, akademik çalışmalarına ek olarak bilimsel araştırma projelerinde de görev almalarına, yaratıcılıklarını arttırmaya, mühendislik, problem çözme ve entelektüel becerilerinin gelişmesine destek oluyoruz. Milli Teknoloji Hamlesi ve nitelikli insan kaynağının ülkemize kazandırılması hedefimiz doğrultusunda,  laboratuvarlarımızda; Ar-Ge kültürü kazanmalarına, yenilikçiliğe, üretime, Ar-Ge çalışmalarına ve araştırma ekosistemine ilk adımı atmaları ile birlikte araştırma yapmalarına uzman kadromuz ve tüm olanaklarımız ile katkı sağlıyor, mevcut olan altyapımızı öğrencilerimizin gelişimi için sunuyoruz. LABORATUVAR ÇALIŞMALARINI KEYİFLE SÜRDÜRÜYORLAR Öğrencilerimizin uygulamalı bilimlerin pek çoğunda şart olan laboratuvar çalışmalarını keyifle ve başarıyla sürdürdükleri gözlemlenmektedir. Stajyerler çeşitli alanlarda bilimsel araştırma çalışmalarının bir parçası olma fırsatı buluyor ve birebir deneyimler kazanarak kendilerini geliştiriyorlar. 2020-2021 yılı Staj dönemi dolan ve MAM’dan ayrılacak olan Öğrencilerimize bundan sonraki akademik ve iş hayatlarında başarılar diliyoruz. Gelecek dönemlerde ise, yeni Stajyer ve Bursiyerlerimiz ile birlikte farklı alanlarda çalışmalarımızı sürdürmeyi heyecanla bekliyoruz.”
STAR’lar Gebze’den mezun oluyor

TÜBİTAK tarafından desteklenen Stajyer Araştırmacı Burs Programı (STAR) kapsamında, 8 enstitüde 150’ye yakın STAR Bursiyeri 2020-2021 yılı staj dönemini bitirdi.

Cumhurbaşkanlığı Staj Seferberliği TÜBİTAK Stajyer Araştırmacı Burs Programı Bursiyerleri ve dönemsel olarak TÜBİTAK MAM’a katılan stajyerler, 2020-2021 yılı staj dönemini bitirdi. TÜBİTAK MAM Enstitülerinde staj yapma fırsatı bulan ve önümüzdeki günlerde stajları sona erecek olan Stajyer/Bursiyer öğrenciler, MAM Enstitülerinin farklı stratejik iş birimlerinde bilimsel çalışmalara ortak olacak.

ÖĞRENCİLERİMİZE DESTEK OLUYORUZ

TÜBİTAK MAM tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Öğrencilerimizin ilgi duydukları bilim ve teknoloji alanlarında araştırma tecrübesi edinmelerine, akademik çalışmalarına ek olarak bilimsel araştırma projelerinde de görev almalarına, yaratıcılıklarını arttırmaya, mühendislik, problem çözme ve entelektüel becerilerinin gelişmesine destek oluyoruz. Milli Teknoloji Hamlesi ve nitelikli insan kaynağının ülkemize kazandırılması hedefimiz doğrultusunda,  laboratuvarlarımızda; Ar-Ge kültürü kazanmalarına, yenilikçiliğe, üretime, Ar-Ge çalışmalarına ve araştırma ekosistemine ilk adımı atmaları ile birlikte araştırma yapmalarına uzman kadromuz ve tüm olanaklarımız ile katkı sağlıyor, mevcut olan altyapımızı öğrencilerimizin gelişimi için sunuyoruz.

LABORATUVAR ÇALIŞMALARINI KEYİFLE SÜRDÜRÜYORLAR

Öğrencilerimizin uygulamalı bilimlerin pek çoğunda şart olan laboratuvar çalışmalarını keyifle ve başarıyla sürdürdükleri gözlemlenmektedir. Stajyerler çeşitli alanlarda bilimsel araştırma çalışmalarının bir parçası olma fırsatı buluyor ve birebir deneyimler kazanarak kendilerini geliştiriyorlar. 2020-2021 yılı Staj dönemi dolan ve MAM’dan ayrılacak olan Öğrencilerimize bundan sonraki akademik ve iş hayatlarında başarılar diliyoruz. Gelecek dönemlerde ise, yeni Stajyer ve Bursiyerlerimiz ile birlikte farklı alanlarda çalışmalarımızı sürdürmeyi heyecanla bekliyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.