Suriye’ye 10 yardım tırı

Gebze 08.06.2021 - 18:07, Güncelleme: 08.06.2021 - 18:07
 

Suriye’ye 10 yardım tırı

Suriye’ye 10 yardım tırı

Gebze Belediyeler Birliği’nin katkıları ve Hayrat İnsani Yardım Vakfı Kocaeli Şubesi iş birliğinde oluşturulan 10 adet yardım tırı, Gebze 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’nda düzenlenen törenle Gebze’den dualarla Suriye’ye uğurlandı. İçerisinde gıda kolisi, patates ve soğan gibi çeşitli yardım malzemelerinin yer aldığı tırların yola çıkacak olması dolayısıyla Gebze Kent Meydanı’nda bir program düzenlendi. Gebze 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’nda gerçekleşen 10 tırdan oluşan konvoyun uğurlama törenine; başta Gebze Kaymakamı Mustafa Güler olmak üzere, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Gebze Belediyeler Birliği Başkanı ve Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Gebze İlçe Müftüsü Selçuk Kılıçbay, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis üyeleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Vakıf yöneticileri ve vatandaşlar katıldı. BU GÖREV BİZİM OMUZLARIMIZDA Gebze Osman Yılmaz Cami Müezzini Ramazan Yöndemli’nin yaptığı Kur’an tilavetinin ardından kısa bir konuşma yapan Gebze Kaymakamı Mustafa Güler “Hayırlı bir hizmet, hayırlı bir iş için birlikteyiz. Bugün 2021 yılının 61. tırını göndermiş olacağız. Bugün 10 tane tırımızı İdlib’e, oradaki gönül coğrafyamıza, mazlum kardeşlerimize, oradaki yetimlere, savaş mağdurlarına gönderiyoruz. Maalesef dünya bu savaşa seyirci kalıyor. Zalimlerin zulmüne karşı sessiz kalan dilsiz şeytanlar oluyorlar.  Biz tarih boyunca mazlum coğrafyaların ve İslam âlemlerinin hamisi, önderi, abisi, büyüğü olmuşsak bundan sonra da bu görev bizim omuzlarımızdadır. Bu tırlara nakit olarak veya eşya olarak destek olan hayırseverlere, iş adamlarımıza, belediyelerimize, büyükşehrimize çok teşekkür ediyorum. Buradaki yaklaşık 61 tırın 40 tıra yakını Gebze Bölgesi'nden. Allah bu yardımı yapanların hem kazanç hem de hayırlarını arttırsın. Allah’tan bu mazlum coğrafya için yapılan kavli ve fiili dualarımızın kabul olmasını niyaz ediyorum, hepinize saygılarımı sunuyorum” dedi. Konuşmaların akabinde İlçe Müftüsü Selçuk Kılıçbay’ın yaptırdığı dua sonrasında Suriye’deki yüz binlerce yetim, çocuk, kadın, ihtiyar ve muhtaçlara ulaştırılmak üzere yardım malzemesi yüklü 10 tır uğurlandı.
Suriye’ye 10 yardım tırı

Gebze Belediyeler Birliği’nin katkıları ve Hayrat İnsani Yardım Vakfı Kocaeli Şubesi iş birliğinde oluşturulan 10 adet yardım tırı, Gebze 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’nda düzenlenen törenle Gebze’den dualarla Suriye’ye uğurlandı.

İçerisinde gıda kolisi, patates ve soğan gibi çeşitli yardım malzemelerinin yer aldığı tırların yola çıkacak olması dolayısıyla Gebze Kent Meydanı’nda bir program düzenlendi. Gebze 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’nda gerçekleşen 10 tırdan oluşan konvoyun uğurlama törenine; başta Gebze Kaymakamı Mustafa Güler olmak üzere, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Gebze Belediyeler Birliği Başkanı ve Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Gebze İlçe Müftüsü Selçuk Kılıçbay, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis üyeleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Vakıf yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

BU GÖREV BİZİM OMUZLARIMIZDA

Gebze Osman Yılmaz Cami Müezzini Ramazan Yöndemli’nin yaptığı Kur’an tilavetinin ardından kısa bir konuşma yapan Gebze Kaymakamı Mustafa Güler “Hayırlı bir hizmet, hayırlı bir iş için birlikteyiz. Bugün 2021 yılının 61. tırını göndermiş olacağız. Bugün 10 tane tırımızı İdlib’e, oradaki gönül coğrafyamıza, mazlum kardeşlerimize, oradaki yetimlere, savaş mağdurlarına gönderiyoruz. Maalesef dünya bu savaşa seyirci kalıyor. Zalimlerin zulmüne karşı sessiz kalan dilsiz şeytanlar oluyorlar.  Biz tarih boyunca mazlum coğrafyaların ve İslam âlemlerinin hamisi, önderi, abisi, büyüğü olmuşsak bundan sonra da bu görev bizim omuzlarımızdadır. Bu tırlara nakit olarak veya eşya olarak destek olan hayırseverlere, iş adamlarımıza, belediyelerimize, büyükşehrimize çok teşekkür ediyorum. Buradaki yaklaşık 61 tırın 40 tıra yakını Gebze Bölgesi'nden. Allah bu yardımı yapanların hem kazanç hem de hayırlarını arttırsın. Allah’tan bu mazlum coğrafya için yapılan kavli ve fiili dualarımızın kabul olmasını niyaz ediyorum, hepinize saygılarımı sunuyorum” dedi. Konuşmaların akabinde İlçe Müftüsü Selçuk Kılıçbay’ın yaptırdığı dua sonrasında Suriye’deki yüz binlerce yetim, çocuk, kadın, ihtiyar ve muhtaçlara ulaştırılmak üzere yardım malzemesi yüklü 10 tır uğurlandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.