Tarhan’dan öğrencilerin yurt sorununa tepki!

Siyaset 01.10.2021 - 11:37, Güncelleme: 01.10.2021 - 11:37
 

Tarhan’dan öğrencilerin yurt sorununa tepki!

Tarhan’dan öğrencilerin yurt sorununa tepki!

Sayıştay’ın Gençlik ve Spor Bakanlığı 2020 raporuna göre, öğrencilere sağlanan yurtlar kullanıma elverişli olmamasına rağmen kiralanmaya devam ediliyor. CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Sayıştay’ın Gençlik ve Spor Bakanlığı ile ilgili raporunu değerlendirerek, “Bakanlık tarafından sağlanan yurtlar kullanıma uygun değil, yurtlarda hiçbir güvenlik önlemi yok. Gençlerimizin hayatı tehlike altında!” dedi. “OLAN YİNE GARİBAN AİLELERİN ÇOCUKLARINA OLUYOR” Sayıştay’ın Bakanlık ile ilgili yayımladığı raporda yurt olarak kullanılmaya elverişli olmayan binaların kiralanmaya devam edildiği tespitine dikkat çeken Tarhan: “Bu binalar öncelikle konut ve işyeri olarak planlanmıştır. Bir yurdun bina olabilmesi için gerekli mevzuat hükümlerinin yerine getirilmesi gerekmektedir. Ancak rapordaki tespitlere baktığımızda bu hükümlerin yerine getirilmediği ortadadır. Binalarda ne yangın söndürme sistemi ne havalandırma sistemi bulunmaktadır. Bunun gibi birçok güvenlik önlemi ihlal edilmekte ve öğrencilerimiz mağdur edilmektedir. Dar gelirli ailelerimizin çocukları yönetmeliğe uygun olmayan binalarda barınmaya mecbur ediliyor. Zaten konut kiralarının uçtuğu bir zamanda, öğrenciler bu yurtlara mahkum edilmiştir. Olan yine gariban ailelerin çocuklarına oluyor” dedi. “KİMSENİN BU ÜLKENİN GENÇLERİNİ BU DURUMA DÜŞÜRMEYE HAKKI YOK!” Öğrencilerin barındırıldığı binaların deprem riskine karşı savunmasız olduğunu belirten Tarhan: “Sayıştay bu binaların ‘esaslı tadilatlarla bile düzeltilemeyeceği’ tespitini ortaya koymuştur. Tüm bu risklere rağmen Bakanlık söz konusu binalarla sözleşmelerini sürdürmeye ve sözleşmesi bitenleri yenilemeye devam etmektedir. Öğrencilerimiz yenilenmesi mümkün olmayan binalarda yaşam mücadelesi vermektedir. “Gayet de lüks yurtlar yaptık” diyenler bu toplumun gerçekliğinden çok uzaktır. Günlerdir bu ülkede yurt sorunu yaşanıyor. Hükümet ise sadece bu durumu izlemekle yetiniyor. İktidar öğrencileri ya sokakta bırakıyor ya da can güvenliğinin olmadığı yurtlara mecbur ediyor. Bir an önce bu gençlerimiz daha güvenli bir yere yerleştirilmeli ve barınma sorunları kalıcı olarak çözülmelidir. Kimsenin bu ülkenin gençlerini bu duruma düşürmeye hakkı yok!” dedi BU BİNALARDA KAÇ ÖĞRENCİ BARINIYOR Söz konusu Bakanlığa soru önergesi verdiklerine vurgu yapan Tarhan, “Sayıştay’ın raporu doğrultusunda sorunun asıl muhatabı Gençlik ve Spor Bakanlığı’na da soru önergemizi verdik. Bakanlık bu binalarda kaç öğrenci barındığını ve gençlerimizin hayatını tehlikeye atmasına rağmen bu yurtlarda barınmanın devam etme gerekçesinin ne olduğunu bir an önce kamuoyu ile paylaşmalıdır” dedi.
Tarhan’dan öğrencilerin yurt sorununa tepki!

Sayıştay’ın Gençlik ve Spor Bakanlığı 2020 raporuna göre, öğrencilere sağlanan yurtlar kullanıma elverişli olmamasına rağmen kiralanmaya devam ediliyor. CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Sayıştay’ın Gençlik ve Spor Bakanlığı ile ilgili raporunu değerlendirerek, “Bakanlık tarafından sağlanan yurtlar kullanıma uygun değil, yurtlarda hiçbir güvenlik önlemi yok. Gençlerimizin hayatı tehlike altında!” dedi.

“OLAN YİNE GARİBAN AİLELERİN ÇOCUKLARINA OLUYOR”

Sayıştay’ın Bakanlık ile ilgili yayımladığı raporda yurt olarak kullanılmaya elverişli olmayan binaların kiralanmaya devam edildiği tespitine dikkat çeken Tarhan: “Bu binalar öncelikle konut ve işyeri olarak planlanmıştır. Bir yurdun bina olabilmesi için gerekli mevzuat hükümlerinin yerine getirilmesi gerekmektedir. Ancak rapordaki tespitlere baktığımızda bu hükümlerin yerine getirilmediği ortadadır. Binalarda ne yangın söndürme sistemi ne havalandırma sistemi bulunmaktadır. Bunun gibi birçok güvenlik önlemi ihlal edilmekte ve öğrencilerimiz mağdur edilmektedir. Dar gelirli ailelerimizin çocukları yönetmeliğe uygun olmayan binalarda barınmaya mecbur ediliyor. Zaten konut kiralarının uçtuğu bir zamanda, öğrenciler bu yurtlara mahkum edilmiştir. Olan yine gariban ailelerin çocuklarına oluyor” dedi.

“KİMSENİN BU ÜLKENİN GENÇLERİNİ BU DURUMA DÜŞÜRMEYE HAKKI YOK!”

Öğrencilerin barındırıldığı binaların deprem riskine karşı savunmasız olduğunu belirten Tarhan: “Sayıştay bu binaların ‘esaslı tadilatlarla bile düzeltilemeyeceği’ tespitini ortaya koymuştur. Tüm bu risklere rağmen Bakanlık söz konusu binalarla sözleşmelerini sürdürmeye ve sözleşmesi bitenleri yenilemeye devam etmektedir. Öğrencilerimiz yenilenmesi mümkün olmayan binalarda yaşam mücadelesi vermektedir. “Gayet de lüks yurtlar yaptık” diyenler bu toplumun gerçekliğinden çok uzaktır. Günlerdir bu ülkede yurt sorunu yaşanıyor. Hükümet ise sadece bu durumu izlemekle yetiniyor. İktidar öğrencileri ya sokakta bırakıyor ya da can güvenliğinin olmadığı yurtlara mecbur ediyor. Bir an önce bu gençlerimiz daha güvenli bir yere yerleştirilmeli ve barınma sorunları kalıcı olarak çözülmelidir. Kimsenin bu ülkenin gençlerini bu duruma düşürmeye hakkı yok!” dedi

BU BİNALARDA KAÇ ÖĞRENCİ BARINIYOR

Söz konusu Bakanlığa soru önergesi verdiklerine vurgu yapan Tarhan, “Sayıştay’ın raporu doğrultusunda sorunun asıl muhatabı Gençlik ve Spor Bakanlığı’na da soru önergemizi verdik. Bakanlık bu binalarda kaç öğrenci barındığını ve gençlerimizin hayatını tehlikeye atmasına rağmen bu yurtlarda barınmanın devam etme gerekçesinin ne olduğunu bir an önce kamuoyu ile paylaşmalıdır” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.