Tarihçi Şükür, Büyükgöz’ü ziyaret etti!

Gebze 26.01.2021 - 18:05, Güncelleme: 26.01.2021 - 18:05
 

Tarihçi Şükür, Büyükgöz’ü ziyaret etti!

Tarihçi Şükür, Büyükgöz’ü ziyaret etti!

Tarihçi Rıdvan Şükür,  Gebze Belediye Başkanı Zinnur  Büyükgöz’ü makamında ziyareti sırasında Kocaeli bölgenin bağcılık tarihine ışık tutan “Kocaeli üzüm bayramları ve Bağcılık”  kitabını imzalayarak hediye etti.  Tarihçi Rıdvan Şükür, ziyareti sırasında 1970’li yıllara kadar İstanbul piyasasına en iyi sofralık üzüm çeşitlerini sunan bölge bağcılarının o dönemki çalışmaları ve kitaba konu olan Kocaeli üzüm bayramları hakkında Gebze Belediye başkanı Zinnur Büyükgöz’ü bilgilendirdi. Kitap, üzüm bayramları dışında Kocaeli bölge bağcılığını da detaylı olarak ele alıyor, üzüm çeşitleri hakkında bilgilendiriyor. 1938 ve 1939’lu yıllardan başlayarak kutlanan üzüm bayramlarında düzenlenen en iyi üzüm yarışmalarında derece alan bağcılar dışında, belge niteliğindeki çok sayıdaki fotoğraf ve belge kitap içinde yer alıyor. Ayrıca Şükür, yılda bir defa Kocaeli üzümcülerini bir araya getirerek üzüm bayramlarını düzenleyen Kocaeli Valiliğinin üzümün iktisadi ve sosyal hayat içinde önemini bilerek bu üzüm bayramları kutlama geleneği yıllarca canlı tuttuğunu söyledi.       Şükür, 2020 yılı içinde üç kitap yayınladığını ve bunlardan birisi olan Kocaeli üzüm bayramları ve bağcılık kitabını unutulan üzüm bayramlarını ve bağcılık kültürünü hatırlatmak için yazdığını söyledi.    Kocaeli Valiliği, Üzüm yetiştiren bağcıları yılda bir defa bir araya getirerek üzümlerini sergileyip, daha iyisini yetiştirmelerini teşvik etmek amacıyla 1938’de Hereke’de 1939’da Eskihisar’da üzüm bayramı kutlamaları yapmış, daha sonraki yıllarda bu durum bir gelenek haline gelmişti.  
Tarihçi Şükür, Büyükgöz’ü ziyaret etti!

Tarihçi Rıdvan Şükür,  Gebze Belediye Başkanı Zinnur  Büyükgöz’ü makamında ziyareti sırasında Kocaeli bölgenin bağcılık tarihine ışık tutan “Kocaeli üzüm bayramları ve Bağcılık”  kitabını imzalayarak hediye etti.  Tarihçi Rıdvan Şükür, ziyareti sırasında 1970’li yıllara kadar İstanbul piyasasına en iyi sofralık üzüm çeşitlerini sunan bölge bağcılarının o dönemki çalışmaları ve kitaba konu olan Kocaeli üzüm bayramları hakkında Gebze Belediye başkanı Zinnur Büyükgöz’ü bilgilendirdi.

Kitap, üzüm bayramları dışında Kocaeli bölge bağcılığını da detaylı olarak ele alıyor, üzüm çeşitleri hakkında bilgilendiriyor. 1938 ve 1939’lu yıllardan başlayarak kutlanan üzüm bayramlarında düzenlenen en iyi üzüm yarışmalarında derece alan bağcılar dışında, belge niteliğindeki çok sayıdaki fotoğraf ve belge kitap içinde yer alıyor. Ayrıca Şükür, yılda bir defa Kocaeli üzümcülerini bir araya getirerek üzüm bayramlarını düzenleyen Kocaeli Valiliğinin üzümün iktisadi ve sosyal hayat içinde önemini bilerek bu üzüm bayramları kutlama geleneği yıllarca canlı tuttuğunu söyledi.      

Şükür, 2020 yılı içinde üç kitap yayınladığını ve bunlardan birisi olan Kocaeli üzüm bayramları ve bağcılık kitabını unutulan üzüm bayramlarını ve bağcılık kültürünü hatırlatmak için yazdığını söyledi.   

Kocaeli Valiliği, Üzüm yetiştiren bağcıları yılda bir defa bir araya getirerek üzümlerini sergileyip, daha iyisini yetiştirmelerini teşvik etmek amacıyla 1938’de Hereke’de 1939’da Eskihisar’da üzüm bayramı kutlamaları yapmış, daha sonraki yıllarda bu durum bir gelenek haline gelmişti.  

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.