Tarım ve Orman Bakanlığı’na Gebze’den ziyaret

Gebze 28.10.2020 - 17:45, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:35
 

Tarım ve Orman Bakanlığı’na Gebze’den ziyaret

Tarım ve Orman Bakanlığı’na Gebze’den ziyaret

Gebze’de bulunan TÜBİTAK MAM Gıda Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Cesarettin Alaşalvar ve Başuzman Araştırmacı Dr. Hayrettin Özer, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Dr. Nevzat Birişik ve Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Harun Seçkin’i makamlarında ziyaret etti. Gıda Kontrol ve Laboratuvarlar Daire Başkanı Erol Bulut ve teknik personelin de yer aldığı ziyaretler sırasında, TÜBİTAK MAM Gıda Enstitüsü’nün tıbbi ve aromatik bitkilerden ürün geliştirme, gıdalarda tarladan-çatala izlenebilirlik ve gıda güvenliği konularındaki projeleri hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. TÜBİTAK MAM Gıda Enstitüsü ve T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı altyapı olanaklarının ortak kullanımı konularında iş birliği imkanlarının değerlendirildiği görüşmelerde, TÜBİTAK MAM Gıda Enstitüsü’nün araştırmacı/tesis altyapısı ve IPA-INNOFOOD projesi kapsamında kurulmaya başlanan Türkiye Gıda İnovasyon Platformu (TÜGİP) hakkında bilgi verildi. Kurumlar arasında ülke öncelikleri doğrultusunda etkin ve sürdürülebilir bir iş birliği sağlanması için değerlendirmelerde bulunuldu.  
Tarım ve Orman Bakanlığı’na Gebze’den ziyaret

Gebze’de bulunan TÜBİTAK MAM Gıda Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Cesarettin Alaşalvar ve Başuzman Araştırmacı Dr. Hayrettin Özer, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Dr. Nevzat Birişik ve Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Harun Seçkin’i makamlarında ziyaret etti.

Gıda Kontrol ve Laboratuvarlar Daire Başkanı Erol Bulut ve teknik personelin de yer aldığı ziyaretler sırasında, TÜBİTAK MAM Gıda Enstitüsü’nün tıbbi ve aromatik bitkilerden ürün geliştirme, gıdalarda tarladan-çatala izlenebilirlik ve gıda güvenliği konularındaki projeleri hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. TÜBİTAK MAM Gıda Enstitüsü ve T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı altyapı olanaklarının ortak kullanımı konularında iş birliği imkanlarının değerlendirildiği görüşmelerde, TÜBİTAK MAM Gıda Enstitüsü’nün araştırmacı/tesis altyapısı ve IPA-INNOFOOD projesi kapsamında kurulmaya başlanan Türkiye Gıda İnovasyon Platformu (TÜGİP) hakkında bilgi verildi. Kurumlar arasında ülke öncelikleri doğrultusunda etkin ve sürdürülebilir bir iş birliği sağlanması için değerlendirmelerde bulunuldu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.