GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

TFF ANKARA ÜNİVERSİTESİ TÖMER ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Spor 05.08.2021 - 10:03, Güncelleme: 05.08.2021 - 10:03
 

TFF ANKARA ÜNİVERSİTESİ TÖMER ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Türkiye Futbol Federasyonu ile ülkemizin en köklü dil merkezlerinden olan Ankara Üniversitesi TÖMER arasında yabancı dil eğitimine yönelik iş birliği protokolü imzalandı.

Ankara Üniversitesi Rektörlüğü Yönetim Salonu'nda gerçekleşen imza törenine, TFF Başkanı Nihat Özdemir ile Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar katıldı. Protokol kapsamında TFF bünyesindeki tüm Milli sporcular, hakemler, engelli sporcular, 4 Engelli Federasyonun mensupları, kurul üyeleri, TFF görevlileri ve personeli ile tüm futbol kulüplerinin futbolcu, görevli ve çalışanları TÖMER'de 14 farklı dilde verilen eğitimlerden indirimli yararlanabilecek. NİHAT ÖZDEMİR: "HERKES İÇİN LİSAN ÇOK ÖNEMLİDİR" TFF Başkanı Özdemir, imza töreninde yaptığı konuşmada, Ankara Üniversitesinin, Türkiye'nin en eski kuruluşlarından olduğunu, TÖMER'le dil öğretimine veya öğrenilen dilin gelişmesine yaptığı katkılardan dolayı marka haline geldiğini dile getirdi. TFF'nin dil öğrenimine çok önem verdiğini ifade eden Özdemir, şunları kaydetti: "Herkes için lisan çok önemlidir. Sayın hocamla uzun uzadıya konuştuk ve önemli çalışmalar yaptık, geniş kapsamlı bir protokol imzaladık. Esasında eğitimde pazarlık yapılmaz, eğitimin değeri ölçülmez, eğitimin fiyatı yoktur. Ama sağ olsunlar kendileri bize çok büyük bir iyilik yaparak yüzde 40 indirim sağladılar. Geniş kapsamda yöneticilerimizi, futbolcularımızı, hakemlerimizi, engelli sporcularımızı da bu işin içine koyduk. Yalnızca İngilizce veya Almanca değil, öyle insanlar geliyor ki Türkçe öğrenmek istiyorlar, orada da TÖMER'in çok faydaları olacak. Bir lisanı biliyorlarsa, o dilin gelişimini de aynı bu şekilde protokol kapsamında yapacaklar." NECDET ÜNÜVAR: "TARİHİ BİR PROTOKOLE İMZA ATTIK" Ankara Üniversitesi Rektörü Ünüvar da yaptığı açıklamada, tarihi bir protokole imza attıklarını belirtti. Ankara Üniversitesine bağlı TÖMER'in, devlet üniversiteleri içerisinde uluslararası akreditasyona sahip tek Türkçe ve yabancı dil öğretim merkezi olduğunu söyleyen Ünüvar, "TÖMER, Futbol Federasyonuna bağlı bütün kulüplerin sporcuları, hakemler, engelli federasyon mensupları ayrıca federasyon mensupları ve bakmakla yükümlü oldukları kişilere yüzde 40 indirimle dil eğitimi verecek. Türkiye'de bulunan yabancı sporculara da Türkçe öğretimi yapacak." dedi. Sporda uluslararası müsabakaların son derece önemli olduğunu vurgulayan Ünüvar, "Gerek Türkiye'ye gelen gerekse Türkiye'den yurt dışına giden takımların, sporcuların, hakemlerin dil bilmesi son derece önemli. Bizler de gerek TFF mensupları gerekse bağlı kulüplerdeki sporculara dil öğretimiyle ilgili çok önemli iş birliği protokolü imzaladık. Bununla, Ankara Üniversitesi olarak Türk sporuna hizmet ettiğimizi düşünüyoruz." diye konuştu.
Türkiye Futbol Federasyonu ile ülkemizin en köklü dil merkezlerinden olan Ankara Üniversitesi TÖMER arasında yabancı dil eğitimine yönelik iş birliği protokolü imzalandı.

Ankara Üniversitesi Rektörlüğü Yönetim Salonu'nda gerçekleşen imza törenine, TFF Başkanı Nihat Özdemir ile Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar katıldı. Protokol kapsamında TFF bünyesindeki tüm Milli sporcular, hakemler, engelli sporcular, 4 Engelli Federasyonun mensupları, kurul üyeleri, TFF görevlileri ve personeli ile tüm futbol kulüplerinin futbolcu, görevli ve çalışanları TÖMER'de 14 farklı dilde verilen eğitimlerden indirimli yararlanabilecek.

NİHAT ÖZDEMİR: "HERKES İÇİN LİSAN ÇOK ÖNEMLİDİR"

TFF Başkanı Özdemir, imza töreninde yaptığı konuşmada, Ankara Üniversitesinin, Türkiye'nin en eski kuruluşlarından olduğunu, TÖMER'le dil öğretimine veya öğrenilen dilin gelişmesine yaptığı katkılardan dolayı marka haline geldiğini dile getirdi. TFF'nin dil öğrenimine çok önem verdiğini ifade eden Özdemir, şunları kaydetti:

"Herkes için lisan çok önemlidir. Sayın hocamla uzun uzadıya konuştuk ve önemli çalışmalar yaptık, geniş kapsamlı bir protokol imzaladık. Esasında eğitimde pazarlık yapılmaz, eğitimin değeri ölçülmez, eğitimin fiyatı yoktur. Ama sağ olsunlar kendileri bize çok büyük bir iyilik yaparak yüzde 40 indirim sağladılar. Geniş kapsamda yöneticilerimizi, futbolcularımızı, hakemlerimizi, engelli sporcularımızı da bu işin içine koyduk. Yalnızca İngilizce veya Almanca değil, öyle insanlar geliyor ki Türkçe öğrenmek istiyorlar, orada da TÖMER'in çok faydaları olacak. Bir lisanı biliyorlarsa, o dilin gelişimini de aynı bu şekilde protokol kapsamında yapacaklar."

NECDET ÜNÜVAR: "TARİHİ BİR PROTOKOLE İMZA ATTIK"

Ankara Üniversitesi Rektörü Ünüvar da yaptığı açıklamada, tarihi bir protokole imza attıklarını belirtti. Ankara Üniversitesine bağlı TÖMER'in, devlet üniversiteleri içerisinde uluslararası akreditasyona sahip tek Türkçe ve yabancı dil öğretim merkezi olduğunu söyleyen Ünüvar, "TÖMER, Futbol Federasyonuna bağlı bütün kulüplerin sporcuları, hakemler, engelli federasyon mensupları ayrıca federasyon mensupları ve bakmakla yükümlü oldukları kişilere yüzde 40 indirimle dil eğitimi verecek. Türkiye'de bulunan yabancı sporculara da Türkçe öğretimi yapacak." dedi. Sporda uluslararası müsabakaların son derece önemli olduğunu vurgulayan Ünüvar, "Gerek Türkiye'ye gelen gerekse Türkiye'den yurt dışına giden takımların, sporcuların, hakemlerin dil bilmesi son derece önemli. Bizler de gerek TFF mensupları gerekse bağlı kulüplerdeki sporculara dil öğretimiyle ilgili çok önemli iş birliği protokolü imzaladık. Bununla, Ankara Üniversitesi olarak Türk sporuna hizmet ettiğimizi düşünüyoruz." diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.