TKP Gebze İşçi Evi açıldı!

Siyaset 20.09.2021 - 13:45, Güncelleme: 20.09.2021 - 13:48
 

TKP Gebze İşçi Evi açıldı!

TKP Gebze İşçi Evi açıldı!

Türkiye Komünist Partisi’nin (TKP) çağrısıyla açılan semt ve işçi evlerine bir yenisi eklendi. Gebze İşçi Evi dün yoğun bir katılımla açıldı. İşçi evi komitesi adına konuşan ve sözlerine "Bu davet bizim diyerek" başlayan Hande Tunca, "İşçi evi, adı üstünde her şeyden önce bir ev. Örneğin mesaiden çıkan işçiler akşam hep beraber işçi evine gelerek dertlerini, sorunlarını ve bu sorunların üstesinden nasıl gelineceğini konuşacaklar. İşçi Evi’nin öncelikli amacı bunun gerçekleşmesini sağlamaktır" dedi. Tunca, Nâzım Hikmet dersliğinin emekçi gençlerin bir araya gelerek öğrenme sürecini birlikte yaşayacakları, parasız eğitimin mümkün kılınacağı bir sınıf olarak hayata geçeceğini dile getirdi. KAMİL KİNKIR İŞÇİ ODASI İŞÇİLERİN BULUŞMA NOKTASI OLACAK Tunca, "Behice Boran toplantı odası ise katkı koymak isteyen, emek veren herkesin fikirleri alınarak işçi evinde yapılacak olan atölyelere, etkinliklere karar verilecek bir oda olacak. Mustafa Tozkoparan Kütüphanesi eğitim, kültür, tarih, felsefe gibi alanlarda, kendimizi de içinde konumlandırdığımız, giderek büyüyen bir kitaplığın salonu haline gelecek. Kamil Kinkır, sınıfın örgütlenmesi ve sendikal mücadele için katkı sunmuş bir yoldaşımızdı. Kamil Kinkır İşçi Odası, fabrikalardan, vardiyalardan çıkan işçilerin buluşma noktası olacak" diye konuştu. 'İŞÇİLER ÖRGÜTLENİRSE ÜSTESİNDEN GELEMEYECEĞİ HİÇBİR ŞEY YOKTUR' Tunca’dan sonra metal işçisi olan Aydaner Aktaş söz aldı. Aktaş, “İşçi kenti olan Gebze’de işçilerin de evi olsun diye burayı yapmaya çalıştık. 15 yıldır işçiyim, 15 yıldır hiçbir şeyin değiştiğini görmedim. İşçiler örgütlenirse üstesinden gelemeyeceği hiçbir şey yoktur" dedi. 'EMEKÇİLERİ ÇOCUKLARI, ÜLKESİ, HALKI İÇİN ÇALIŞMAK HEYECANLANDIRIR' TKP Merkez Komite Üyesi Ozan Yılmaz da şunları söyledi: "Biz burada bir tabela veya bir bina açmıyoruz, biz burada bir fikri yaymak için bu evi kuruyoruz. Türkiye’deki emekçi sınıfları heyecanlandıracak şey, işsiz kalınmayacak bir ülkede çalışmak, çalışırken can güvenliği endişesi taşınmayacak günler yaşamaktır. Emekçileri; çocukları, ülkesi, halkı için çalışmak heyecanlandırır. Çocukların eşit ve parasız bir biçimde okuduğu bir düzen, bilimsel bir eğitim heyecanlandırır. Bu örnekler çoğaltılabilir. Türkiye’de emekçilerin bir fikir etrafında, yani sosyalizm etrafında bir araya gelmeleri emekçileri heyecanlandırır. Bu işçi evinin açılmasının en büyük anlamı budur" İŞÇİ EVİ, ÖNEMLİ BİR GÖREV ÜSTLENİYOR İkizdere direnişi adına konuşan Asuman Fazlıoğlu, kendi direnişlerinden öğrendikleri şeyler olduğunu, işçilerin bir araya gelmesi halinde, örgütlenmeleri halinde onları hiçbir şeyin durduramayacağını söyleyerek İşçi Evi’nin de bu anlamda çok önemli bir görev üstlendiğini belirtti. Konuşmaların ardından Yapıcılar grubu bir müzik dinletisi gerçekleştirdi.  Açılışa SOL Parti, Bilkar, EYT, Birleşik Metal İş Sendikası 1 ve 2 No’lu şubeleri ile Eğitim İş sendikasının temsilcileri katıldı.   
TKP Gebze İşçi Evi açıldı!

Türkiye Komünist Partisi’nin (TKP) çağrısıyla açılan semt ve işçi evlerine bir yenisi eklendi. Gebze İşçi Evi dün yoğun bir katılımla açıldı. İşçi evi komitesi adına konuşan ve sözlerine "Bu davet bizim diyerek" başlayan Hande Tunca, "İşçi evi, adı üstünde her şeyden önce bir ev. Örneğin mesaiden çıkan işçiler akşam hep beraber işçi evine gelerek dertlerini, sorunlarını ve bu sorunların üstesinden nasıl gelineceğini konuşacaklar. İşçi Evi’nin öncelikli amacı bunun gerçekleşmesini sağlamaktır" dedi. Tunca, Nâzım Hikmet dersliğinin emekçi gençlerin bir araya gelerek öğrenme sürecini birlikte yaşayacakları, parasız eğitimin mümkün kılınacağı bir sınıf olarak hayata geçeceğini dile getirdi.

KAMİL KİNKIR İŞÇİ ODASI İŞÇİLERİN BULUŞMA NOKTASI OLACAK

Tunca, "Behice Boran toplantı odası ise katkı koymak isteyen, emek veren herkesin fikirleri alınarak işçi evinde yapılacak olan atölyelere, etkinliklere karar verilecek bir oda olacak. Mustafa Tozkoparan Kütüphanesi eğitim, kültür, tarih, felsefe gibi alanlarda, kendimizi de içinde konumlandırdığımız, giderek büyüyen bir kitaplığın salonu haline gelecek. Kamil Kinkır, sınıfın örgütlenmesi ve sendikal mücadele için katkı sunmuş bir yoldaşımızdı. Kamil Kinkır İşçi Odası, fabrikalardan, vardiyalardan çıkan işçilerin buluşma noktası olacak" diye konuştu.

'İŞÇİLER ÖRGÜTLENİRSE ÜSTESİNDEN GELEMEYECEĞİ HİÇBİR ŞEY YOKTUR'

Tunca’dan sonra metal işçisi olan Aydaner Aktaş söz aldı. Aktaş, “İşçi kenti olan Gebze’de işçilerin de evi olsun diye burayı yapmaya çalıştık. 15 yıldır işçiyim, 15 yıldır hiçbir şeyin değiştiğini görmedim. İşçiler örgütlenirse üstesinden gelemeyeceği hiçbir şey yoktur" dedi.

'EMEKÇİLERİ ÇOCUKLARI, ÜLKESİ, HALKI İÇİN ÇALIŞMAK HEYECANLANDIRIR'

TKP Merkez Komite Üyesi Ozan Yılmaz da şunları söyledi: "Biz burada bir tabela veya bir bina açmıyoruz, biz burada bir fikri yaymak için bu evi kuruyoruz. Türkiye’deki emekçi sınıfları heyecanlandıracak şey, işsiz kalınmayacak bir ülkede çalışmak, çalışırken can güvenliği endişesi taşınmayacak günler yaşamaktır. Emekçileri; çocukları, ülkesi, halkı için çalışmak heyecanlandırır. Çocukların eşit ve parasız bir biçimde okuduğu bir düzen, bilimsel bir eğitim heyecanlandırır. Bu örnekler çoğaltılabilir. Türkiye’de emekçilerin bir fikir etrafında, yani sosyalizm etrafında bir araya gelmeleri emekçileri heyecanlandırır. Bu işçi evinin açılmasının en büyük anlamı budur"

İŞÇİ EVİ, ÖNEMLİ BİR GÖREV ÜSTLENİYOR

İkizdere direnişi adına konuşan Asuman Fazlıoğlu, kendi direnişlerinden öğrendikleri şeyler olduğunu, işçilerin bir araya gelmesi halinde, örgütlenmeleri halinde onları hiçbir şeyin durduramayacağını söyleyerek İşçi Evi’nin de bu anlamda çok önemli bir görev üstlendiğini belirtti. Konuşmaların ardından Yapıcılar grubu bir müzik dinletisi gerçekleştirdi.  Açılışa SOL Parti, Bilkar, EYT, Birleşik Metal İş Sendikası 1 ve 2 No’lu şubeleri ile Eğitim İş sendikasının temsilcileri katıldı. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.