TOKİ, Gebze Bölgesi’ne yatırımdan çekinmedi

Gebze 26.03.2021 - 10:01, Güncelleme: 26.03.2021 - 10:01
 

TOKİ, Gebze Bölgesi’ne yatırımdan çekinmedi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Kocaeli’nde birçok proje hayata geçirdi. Kentte yapımına başlanan 22 bin 565 konutun,19 bin 26’sı vatandaşlara teslim edildi. TOKİ ayrıca Gebze Bölgesi’nde gerçekleştirdiği ve gerçekleştireceği yatırımlarla kesenin ağzını resmen açtı.

TOKİ’den alınan bilgilere göre Başkanlık, Türkiye’nin dört bir yanında inşa ettiği yatay mimarili sosyal konutlar ile dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapmaya devam ediyor. Kocaeli’nde dar gelirli ve konutu olmayan vatandaşların barınma ihtiyacını karşılamak için yapımına başlanan 22 bin 565 konuttan 19 bin 26’sını, son 19 yılda teslim eden TOKİ, yatırımlar kapsamında kente 33 bin seyirci kapasiteli stadyum, 3 hastane, 27 okul, 14 cami, 3 öğrenci yurdu, 2 spor salonu, 1 sağlık ocağı, 10 ticaret merkezi ve 6 sosyal tesis kazandırdı.  GEBZE’YE 450 YATAKLI HASTANE Kamu kurumlarının ihtiyaç duyduğu hizmet binalarını protokoller çerçevesinde yapan Başkanlık, sağlık hizmetlerinin daha modern şartlarda verilebilmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı ile iş birliğinde hastaneler de inşa ediyor. Kentte sağlık yatırımları kapsamında Gebze’de 450 yataklı, İzmit’te 250 yataklı, Kandıra’da 50 yataklı olmak üzere toplam 3 hastane TOKİ tarafından yapıldı.  DİLOVASI MİLLET BAHÇESİ İHALEYE ÇIKACAK İçerisinde yürüyüş parkurları, etkinlik alanları ve çocuk oyun alanlarının bulunacağı Dilovası Millet Bahçesi'nin ihalesi de 12 Nisan’da yapılacak. İnşa ettiği stadyum ve spor salonlarıyla spora ve sporun gelişmesine katkı sunan TOKİ, ayrıca kente iki spor salonu kazandırdı. Kentte sosyal konuttan hastanelere, okullardan camilere kadar birçok projeyi hayata geçiren TOKİ, yaptığı yatırımlarla ‘Geleceğin Kocaelisi’ni inşa etmeyi sürdürüyor.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Kocaeli’nde birçok proje hayata geçirdi. Kentte yapımına başlanan 22 bin 565 konutun,19 bin 26’sı vatandaşlara teslim edildi. TOKİ ayrıca Gebze Bölgesi’nde gerçekleştirdiği ve gerçekleştireceği yatırımlarla kesenin ağzını resmen açtı.

TOKİ’den alınan bilgilere göre Başkanlık, Türkiye’nin dört bir yanında inşa ettiği yatay mimarili sosyal konutlar ile dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapmaya devam ediyor. Kocaeli’nde dar gelirli ve konutu olmayan vatandaşların barınma ihtiyacını karşılamak için yapımına başlanan 22 bin 565 konuttan 19 bin 26’sını, son 19 yılda teslim eden TOKİ, yatırımlar kapsamında kente 33 bin seyirci kapasiteli stadyum, 3 hastane, 27 okul, 14 cami, 3 öğrenci yurdu, 2 spor salonu, 1 sağlık ocağı, 10 ticaret merkezi ve 6 sosyal tesis kazandırdı. 

GEBZE’YE 450 YATAKLI HASTANE
Kamu kurumlarının ihtiyaç duyduğu hizmet binalarını protokoller çerçevesinde yapan Başkanlık, sağlık hizmetlerinin daha modern şartlarda verilebilmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı ile iş birliğinde hastaneler de inşa ediyor. Kentte sağlık yatırımları kapsamında Gebze’de 450 yataklı, İzmit’te 250 yataklı, Kandıra’da 50 yataklı olmak üzere toplam 3 hastane TOKİ tarafından yapıldı. 


DİLOVASI MİLLET BAHÇESİ İHALEYE ÇIKACAK
İçerisinde yürüyüş parkurları, etkinlik alanları ve çocuk oyun alanlarının bulunacağı Dilovası Millet Bahçesi'nin ihalesi de 12 Nisan’da yapılacak. İnşa ettiği stadyum ve spor salonlarıyla spora ve sporun gelişmesine katkı sunan TOKİ, ayrıca kente iki spor salonu kazandırdı. Kentte sosyal konuttan hastanelere, okullardan camilere kadar birçok projeyi hayata geçiren TOKİ, yaptığı yatırımlarla ‘Geleceğin Kocaelisi’ni inşa etmeyi sürdürüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.