TRT çocuklarımıza ne izletiyor?

Siyaset 19.07.2021 - 16:11, Güncelleme: 19.07.2021 - 16:11
 

TRT çocuklarımıza ne izletiyor?

TRT çocuklarımıza ne izletiyor?

Darıca’daki yerel bir gazetenin internet sitesinde gündeme getirilen “TRT Çocuk Kanalını Kim Denetleyecek?” haberine DEVA Partisi Darıca İlçe Başkanlığı’ndan destek geldi. Konuyla ilgili açıklama yapan DEVA Partisi Darıca İlçe Başkanlığı yetkilileri, “Çocuklarımızın psikolojik ve zihinsel gelişimine olumsuz etkilemesi muhtemel bu rezil çizgi film hakkında neden hala resmi bir açıklama ve bir müdahale yapılmamaktadır? Yoksa sizlerin koltuk paylaşımı çok daha mı önemlidir çocuklarımızdan? Geçtiğimiz günlerde Anayasa ve TRT kanunlarına aykırı olarak yapılan yönetici atamaları ile bir kere daha gündemimize gelen TRT, iktidar propaganda makinası olarak çalışmaktan ve trollerin arpalığı olarak kullanılmaktan başka asıl görevini hatırlamalıdır. TRT, devlet adına radyo ve televizyon yayınlarını gerçekleştirmek amacıyla, 1964 yılında özel yasayla özerk tüzel bir kişiliğine sahip olarak kurulmuştur. 1972'deki anayasa değişiklikleri ile kurum “tarafsız” bir kamu iktisadi kuruluş olarak tanımlanmaktadır. Tamamıyla vatandaşlardan alınan vergiler ile sözde kamu hizmeti yapması gerekirken bu kurum, bırakın bu hizmeti yapmayı çocuklarımızı bile zihinsel olarak kirleten yapımlara ev sahipliği yapmaktadır. Çünkü artık çoğu kurumda olduğu gibi denetimi ve çalışanların liyakati ortadan kalkmıştır” ifadelerini kullandı. “DERHAL BU ÇİZGİ FİLM KALDIRMALI” Sözlerini sürdürerek yetkililere seslenen DEVA Partisi Darıca İlçe Başkanlığı yetkilileri, “Derhal bu çizgi filmi kaldırmak ve bir açıklama yapmak için neyi beklemektesiniz? Bu çizgi filmi kimler TRT’ye kaç TL’ye satmıştır? Bu çizgi filmi kimler denetleyip çocuklarımızın izlemesi için uygundur onayı vermiştir? Ve bu işin sorumluları hakkında nasıl yaptırımlarda bulunulacaktır? Bu işin kamu adına DEVA Partisi Darıca İlçe Başkanlığı olarak takipçisi olacağız. Çocuklarımız kırmızı çizgimizdir, çünkü biliyoruz ki çocuklarını koruyamayan bir halk toplum olmayı bırakır. Herkesi bu rezilliğe ses çıkarmaya çocuklarımıza DEVA olmaya çağırıyoruz” dedi.
TRT çocuklarımıza ne izletiyor?

Darıca’daki yerel bir gazetenin internet sitesinde gündeme getirilen “TRT Çocuk Kanalını Kim Denetleyecek?” haberine DEVA Partisi Darıca İlçe Başkanlığı’ndan destek geldi. Konuyla ilgili açıklama yapan DEVA Partisi Darıca İlçe Başkanlığı yetkilileri, “Çocuklarımızın psikolojik ve zihinsel gelişimine olumsuz etkilemesi muhtemel bu rezil çizgi film hakkında neden hala resmi bir açıklama ve bir müdahale yapılmamaktadır? Yoksa sizlerin koltuk paylaşımı çok daha mı önemlidir çocuklarımızdan? Geçtiğimiz günlerde Anayasa ve TRT kanunlarına aykırı olarak yapılan yönetici atamaları ile bir kere daha gündemimize gelen TRT, iktidar propaganda makinası olarak çalışmaktan ve trollerin arpalığı olarak kullanılmaktan başka asıl görevini hatırlamalıdır. TRT, devlet adına radyo ve televizyon yayınlarını gerçekleştirmek amacıyla, 1964 yılında özel yasayla özerk tüzel bir kişiliğine sahip olarak kurulmuştur. 1972'deki anayasa değişiklikleri ile kurum “tarafsız” bir kamu iktisadi kuruluş olarak tanımlanmaktadır. Tamamıyla vatandaşlardan alınan vergiler ile sözde kamu hizmeti yapması gerekirken bu kurum, bırakın bu hizmeti yapmayı çocuklarımızı bile zihinsel olarak kirleten yapımlara ev sahipliği yapmaktadır. Çünkü artık çoğu kurumda olduğu gibi denetimi ve çalışanların liyakati ortadan kalkmıştır” ifadelerini kullandı.

“DERHAL BU ÇİZGİ FİLM KALDIRMALI”

Sözlerini sürdürerek yetkililere seslenen DEVA Partisi Darıca İlçe Başkanlığı yetkilileri, “Derhal bu çizgi filmi kaldırmak ve bir açıklama yapmak için neyi beklemektesiniz? Bu çizgi filmi kimler TRT’ye kaç TL’ye satmıştır? Bu çizgi filmi kimler denetleyip çocuklarımızın izlemesi için uygundur onayı vermiştir? Ve bu işin sorumluları hakkında nasıl yaptırımlarda bulunulacaktır? Bu işin kamu adına DEVA Partisi Darıca İlçe Başkanlığı olarak takipçisi olacağız. Çocuklarımız kırmızı çizgimizdir, çünkü biliyoruz ki çocuklarını koruyamayan bir halk toplum olmayı bırakır. Herkesi bu rezilliğe ses çıkarmaya çocuklarımıza DEVA olmaya çağırıyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.