TÜPRAŞ İşçisi Zammı Kabul Etmedi: Eylemde Disiplin Süreci Başlatıldı
TÜPRAŞ İşçisi Zammı Kabul Etmedi: Eylemde Disiplin Süreci Başlatıldı
TÜPRAŞ işçileri, Toplu İş Sözleşmesiyle belirlenen zam oranlarını yetersiz bularak işbaşı yapmadı; işveren ise mesaiye girmeyen işçilere disiplin süreci başlattığını duyurdu.
TÜPRAŞ işçileri, Toplu İş Sözleşmesiyle belirlenen zam oranlarını yetersiz bularak işbaşı yapmadı; işveren ise mesaiye girmeyen işçilere disiplin süreci başlattığını duyurdu.
TÜPRAŞ’ta çalışan işçiler, 7 Mayıs 2025 tarihinde imzalanan Toplu İş Sözleşmesi ile belirlenen zam oranlarını kabul etmedi. İlk 6 ay için yüzde 35, ikinci 6 ay için ise yüzde 24 oranında zam yapılan sözleşmeye tepki gösteren işçiler, üretime katılmadı ve gün boyu eylemlerine devam etti. Geceyi fabrika sahasında geçiren işçiler, sabah saatlerinde de eylemlerini sürdürerek “İşçi burada, sendika nerede?” sloganlarıyla tepkilerini dile getirdi.
İşveren, mesaiye katılmayan işçilere gönderdiği yazılı mesajda, işyerinin vardiya düzenine aykırı davranıldığını, çalışma disiplininin bozulduğunu ve iş emniyetinin riske atıldığını ifade etti. Mesajda, “Toplu İş Sözleşmesi, İş Hukuku ve İş Sağlığı-Güvenliği kurallarına aykırı davranışlar nedeniyle hakkınızda disiplin süreci başlatılmış olup, yasal savunmanız alınacaktır,” denildi.
TÜPRAŞ yönetimi, işçileri eylemlerden vazgeçmeye davet ederken, sendikanın sessizliği ise çalışanlar arasında tepkilere neden oldu. İşçiler, talepleri karşılanana kadar eylemlerine devam edeceklerini belirtti.
Kocaeli HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.