Türkiye'nin konuştuğu kız...

04.02.2015 - 09:37, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:30
 

Türkiye'nin konuştuğu kız...

Birlikte kaçtığı eniştesiyle bıçaklanan ve ağır yaralanan Ceylan İ., hastanede polise ifade verdi. Ceylan İ., saldırganları azmettiren kişinin babası olduğunu öne sürerken, gözaltına alınan baba Sabri İ.,tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Mardin’de, ablasının dini nikâhlı eşi Hamdullah Ayaydın ile İstanbul’a kaçan ve otogarda bıçaklı saldırıya uğrayan Ceylan İ.’nin (19) tedavisi  Haseki  Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sürüyor. Polis korumasında tedavisine devam edilen Ceylan İ., hastane odasında ifade verdi. Saldırıda öldürülen eniştesi Hamdullah Ayaydın ile 9 ay önce duygusal ilişki yaşamaya başladığını anlatan Ceylan, “Birbirimizi çok sevdik. Bir süre sonra kaçtık. Ancak sonra pişman olup eve döndük. Ailelerimize birlikte olmadığımız halde birlikte olduğumuzu söyledik. Amacımız ailelerimizi evlenmemizi kabul etmeye mecbur bırakmaktı. Ama ‘Siz abi-kardeşsiniz, nasıl böyle bir şey yaparsınız?’ diyerek, kızdılar” dedi. Eniştesi ile kendi ailesinin tepkileri üzerine yeniden kaçma kararı aldıklarını ifade eden Ceylan, “Babam 3 amca oğlumu peşimizden  Viranşehir’e göndermiş. Ağabeyim Y.İ. ile kardeşim S.İ., Esenler ve Bakırköy’de çalışıyor. Amca oğullarım, Viranşehir’den hangi otobüse bindiğimizi tespit edip peşimizden gelmiş” diye konuştu. ‘NASIL YAPARSINIZ?’ Ceylan saldırı anını ise şöyle anlattı: “Otogarda indik. Amca oğullarımdan biri yanımıza geldi. ‘Siz nasıl böyle bir şey yaparsınız?’ diye sakince konuştu. Sonra diğer amca oğullarım ve kardeşlerim geldi. Sesleri yükselmeye başladı. Amca oğullarım ve kardeşlerimin ellerinde bıçak vardı. Amca oğullarım bıçaklarla Hamdullah’a saldırdı. Ağabeyim Y.İ. ile erkek kardeşim S.İ. de ‘Sen ne yaptın?’ diyerek, bana saldırdı. Sırtımdan ve göğsümden bıçakladılar. Hamdullah yerde yatıyordu.” Ceylan İ.’nin Hamdullah Ayaydın’ın öldüğünden habersiz olduğu ve evleneceklerini söylediği öğrenildi. Otogar’da meydana gelen töre cinayetini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, “Esef verici” olarak yorumladı, “Herkes kendi davasını kendi görüp, cezasını kendi vermeye başladığında orman kanunları var demektir” dedi. Bu arada  Mardin’de gözaltına alınan Ceylan’ın babası Sabri İ., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Birlikte kaçtığı eniştesiyle bıçaklanan ve ağır yaralanan Ceylan İ., hastanede polise ifade verdi. Ceylan İ., saldırganları azmettiren kişinin babası olduğunu öne sürerken, gözaltına alınan baba Sabri İ.,tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Mardin’de, ablasının dini nikâhlı eşi Hamdullah Ayaydın ile İstanbul’a kaçan ve otogarda bıçaklı saldırıya uğrayan Ceylan İ.’nin (19) tedavisi  Haseki  Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sürüyor. Polis korumasında tedavisine devam edilen Ceylan İ., hastane odasında ifade verdi. Saldırıda öldürülen eniştesi Hamdullah Ayaydın ile 9 ay önce duygusal ilişki yaşamaya başladığını anlatan Ceylan, “Birbirimizi çok sevdik. Bir süre sonra kaçtık. Ancak sonra pişman olup eve döndük. Ailelerimize birlikte olmadığımız halde birlikte olduğumuzu söyledik. Amacımız ailelerimizi evlenmemizi kabul etmeye mecbur bırakmaktı. Ama ‘Siz abi-kardeşsiniz, nasıl böyle bir şey yaparsınız?’ diyerek, kızdılar” dedi.

Eniştesi ile kendi ailesinin tepkileri üzerine yeniden kaçma kararı aldıklarını ifade eden Ceylan, “Babam 3 amca oğlumu peşimizden  Viranşehir’e göndermiş. Ağabeyim Y.İ. ile kardeşim S.İ., Esenler ve Bakırköy’de çalışıyor. Amca oğullarım, Viranşehir’den hangi otobüse bindiğimizi tespit edip peşimizden gelmiş” diye konuştu.

‘NASIL YAPARSINIZ?’

Ceylan saldırı anını ise şöyle anlattı: “Otogarda indik. Amca oğullarımdan biri yanımıza geldi. ‘Siz nasıl böyle bir şey yaparsınız?’ diye sakince konuştu. Sonra diğer amca oğullarım ve kardeşlerim geldi. Sesleri yükselmeye başladı. Amca oğullarım ve kardeşlerimin ellerinde bıçak vardı. Amca oğullarım bıçaklarla Hamdullah’a saldırdı. Ağabeyim Y.İ. ile erkek kardeşim S.İ. de ‘Sen ne yaptın?’ diyerek, bana saldırdı. Sırtımdan ve göğsümden bıçakladılar. Hamdullah yerde yatıyordu.” Ceylan İ.’nin Hamdullah Ayaydın’ın öldüğünden habersiz olduğu ve evleneceklerini söylediği öğrenildi.
Otogar’da meydana gelen töre cinayetini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, “Esef verici” olarak yorumladı, “Herkes kendi davasını kendi görüp, cezasını kendi vermeye başladığında orman kanunları var demektir” dedi. Bu arada  Mardin’de gözaltına alınan Ceylan’ın babası Sabri İ., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.