“Vaka sayısının en yüksek olduğu ilçe Gebze!”

Gebze 24.02.2021 - 13:28, Güncelleme: 24.02.2021 - 13:28
 

“Vaka sayısının en yüksek olduğu ilçe Gebze!”

Sağlık Bakanlığının haftalık il bazlı vaka sayıları açıklamasının ardından Kocaeli’deki vaka sayıları da geçtiğimiz haftaya oranla arttı. Konuyla ilgili açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan, vaka sayısının en yüksek olduğu ilçenin Gebze olduğunu söyledi.

Koronavirüs salgını sürecinde önümüzdeki mart ayı itibarı ile normalleşme adımlarının devreye sokulması planlanıyor. Buna göre, 1 Mart itibarı ile vaka sayıları düşük olan şehirlerde puanlama sistemi yapılacak ve şehrin puanına göre normalleşme adımlarına geçilip geçilmeyeceğine karar verilecek. Ancak, açıklanan son rakamlar Kocaeli’nin hala ‘yüksek riskli’ iller arasında olduğunu gösterdi. Bu tablonun ilimizde normale dönüşü geciktirmesinden kaygı duyuluyor. EN YOĞUN GEBZE BÖLGESİ Sağlık Bakanlığının iki haftadır koronavirüs vaka sayılarını il bazlı açıklamaya başladı. İlk hafta haftalık 88,19’luk oranla ortalama 1761 olan vaka sayısı bu hafta 92,53’lük orana yükseldi ve 1848’e ulaştı. Günlük vaka ortalaması ise 251’den 264’e yükseldi. Vaka sayılarının yükselmesini değerlendiren İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan, Kocaeli’de vaka artışının Türkiye geneli ile paralel seyrettiğini kaydetti. Vaka sayısının Gebze bölgesinde yoğun olduğunu söyleyen Pehlevan, şu anda tüm vakalara mutasyonlu virüs vakası gibi bakarak önlem aldıklarını kaydetti. POZİTİF VAKALARI YAKALIYORUZ Kocaeli’de önlemleri en üst seviyede tuttuklarını söyleyen Pehlevan, “Kocaeli’de vakaların temaslılarına da test yaparak önlemleri sıkı tutuyoruz. Test sayımız şu anda yüksek. Vakaların temaslılarına test yaparak belirti göstermeyen pozitif vakaları yakalıyoruz. Bu nedenle vaka sayılarımızın hızlı artışının da önüne geçiyoruz. Şu anda iş yerlerinde ve belli noktalarda öbeklenme yok” dedi. İŞÇİ YOĞUNLUĞU OLDUĞU İÇİN ARTIŞ SÖZ KONUSU Gebze bölgesinde artışın diğer ilçelere göre daha fazla olduğunu aktaran Dr. Pehlevan, “Ancak bu bölgede işçi yoğunluğu ve İstanbul’a yakın olması nedeniyle artışın fazla olduğunu düşünüyoruz. Yaptığımız testlerde virüs yoğunluğu olan noktalardaki kişileri yurtlarda karantinaya alıyoruz. Her vakaya mutant virüs vakası olarak bakıyor ve önlemlerimizi ona göre alıyoruz. Şu anda hastaneye yatışta, yoğun bakım doluluğunda ve zatürre sayısında artış yok” diye konuştu.
Sağlık Bakanlığının haftalık il bazlı vaka sayıları açıklamasının ardından Kocaeli’deki vaka sayıları da geçtiğimiz haftaya oranla arttı. Konuyla ilgili açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan, vaka sayısının en yüksek olduğu ilçenin Gebze olduğunu söyledi.

Koronavirüs salgını sürecinde önümüzdeki mart ayı itibarı ile normalleşme adımlarının devreye sokulması planlanıyor. Buna göre, 1 Mart itibarı ile vaka sayıları düşük olan şehirlerde puanlama sistemi yapılacak ve şehrin puanına göre normalleşme adımlarına geçilip geçilmeyeceğine karar verilecek. Ancak, açıklanan son rakamlar Kocaeli’nin hala ‘yüksek riskli’ iller arasında olduğunu gösterdi. Bu tablonun ilimizde normale dönüşü geciktirmesinden kaygı duyuluyor.

EN YOĞUN GEBZE BÖLGESİ

Sağlık Bakanlığının iki haftadır koronavirüs vaka sayılarını il bazlı açıklamaya başladı. İlk hafta haftalık 88,19’luk oranla ortalama 1761 olan vaka sayısı bu hafta 92,53’lük orana yükseldi ve 1848’e ulaştı. Günlük vaka ortalaması ise 251’den 264’e yükseldi. Vaka sayılarının yükselmesini değerlendiren İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan, Kocaeli’de vaka artışının Türkiye geneli ile paralel seyrettiğini kaydetti. Vaka sayısının Gebze bölgesinde yoğun olduğunu söyleyen Pehlevan, şu anda tüm vakalara mutasyonlu virüs vakası gibi bakarak önlem aldıklarını kaydetti.

POZİTİF VAKALARI YAKALIYORUZ

Kocaeli’de önlemleri en üst seviyede tuttuklarını söyleyen Pehlevan, “Kocaeli’de vakaların temaslılarına da test yaparak önlemleri sıkı tutuyoruz. Test sayımız şu anda yüksek. Vakaların temaslılarına test yaparak belirti göstermeyen pozitif vakaları yakalıyoruz. Bu nedenle vaka sayılarımızın hızlı artışının da önüne geçiyoruz. Şu anda iş yerlerinde ve belli noktalarda öbeklenme yok” dedi.

İŞÇİ YOĞUNLUĞU OLDUĞU İÇİN ARTIŞ SÖZ KONUSU

Gebze bölgesinde artışın diğer ilçelere göre daha fazla olduğunu aktaran Dr. Pehlevan, “Ancak bu bölgede işçi yoğunluğu ve İstanbul’a yakın olması nedeniyle artışın fazla olduğunu düşünüyoruz. Yaptığımız testlerde virüs yoğunluğu olan noktalardaki kişileri yurtlarda karantinaya alıyoruz. Her vakaya mutant virüs vakası olarak bakıyor ve önlemlerimizi ona göre alıyoruz. Şu anda hastaneye yatışta, yoğun bakım doluluğunda ve zatürre sayısında artış yok” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.