Vali Yavuz ve Tipioğlu trafiği denetledi

Kocaeli 18.07.2021 - 14:24, Güncelleme: 18.07.2021 - 14:24
 

Vali Yavuz ve Tipioğlu trafiği denetledi

Kocaeli TEM Otoyolunda Kurban Bayramı tatili için yola çıkan vatandaşların oluşturduğu trafik yoğunluğunda olası kazaların önlenmesi hedefiyle Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ve Kocaeli İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu havadan ve karadan denetim gerçekleştirdi.

İçişleri Bakanlığının talimatıyla Kurban Bayramı sebebiyle oluşabilecek trafik sıkışıklığı ve kazalara karşı denetim gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda jandarma ve trafik ekipleri karayollarında karadan ve havadan denetimlerini sürdürüyor. Kocaeli TEM Otoyolunda oluşan trafiği denetleyerek olası kazaların önüne geçme hedefiyle Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ve Kocaeli İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu havadan ve karadan denetim gerçekleştirdi. 131 TRAFİK EKİBİ OLUŞTURULDU Denetimler ile olası kazaların önlenmeye çalışıldığını belirten Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, “Bayram günlerinin hüzne, kedere ve ayrılığa vesile olmaması için İçişleri Bakanlığımızın talimatıyla Türkiye’de trafik kazalarına bağlı yaralanmaların, ölümleri en aşağı seviyeye çekmek istiyoruz. Bu kapsamda ekiplerimiz yoğun denetimler gerçekleştiriyor. 200 milyona yakın ilk 6 ayda araç geçişi olmuş. Bu rakamlar Türkiye’de başka şehirlerle kıyaslanabilecek rakamlar değildir. Bu anlamda da buradaki trafik yoğunluğuna bağlı olarak hem emniyet teşkilatımızın hem de jandarma teşkilatımız olarak 131 trafik ekibi oluşturduk. Özellikle havadan drone ile sabit denetim ve hareketli devriyelerimizle kontrollerimiz yapmaktayız. TRAFİK KAZLARININ SEBEBİ ALKOL KULLANIMI Kazaların esasında baktığımız zaman şehrimizde yüzde 44’ü aşırı hız ve yol kurallarına dikkat etmemesi sebebiyle oluşuyor. Hız limiti bizim için önemli. Buradan ikazımız birinci olarak hıza dikkat edilmesi gerekir. İkinci olarak uzun yoldan gelmiş olmanın bir yorgunluğu. Bu hususlara dikkat edilmesi gerekir. Temmuzun 14’ünde bayram denetimlerimize başladık, bayramın bitimine kadar denetimlerimiz en iyi şekilde devam edecektir. Çok yoğun bir trafik var ama denetimlerimiz iyi bir şekilde devam ediyor. Bu bayramı kavuşma günü olarak milletimize sunmak isteriz. Buradan vatandaşlarımıza trafik kurallarına uymalarını aşırı sürat yapmamalarını özellikle tavsiye ediyoruz. Yorgun, bitkin ve özellikle bayram vesilesi ile alkol alıp yola çıkmamalarını tavsiye ediyoruz. Çünkü trafik kazlarının ciddi orandaki sebebi alkol kullanımı söz konusudur” dedi.
Kocaeli TEM Otoyolunda Kurban Bayramı tatili için yola çıkan vatandaşların oluşturduğu trafik yoğunluğunda olası kazaların önlenmesi hedefiyle Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ve Kocaeli İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu havadan ve karadan denetim gerçekleştirdi.

İçişleri Bakanlığının talimatıyla Kurban Bayramı sebebiyle oluşabilecek trafik sıkışıklığı ve kazalara karşı denetim gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda jandarma ve trafik ekipleri karayollarında karadan ve havadan denetimlerini sürdürüyor. Kocaeli TEM Otoyolunda oluşan trafiği denetleyerek olası kazaların önüne geçme hedefiyle Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ve Kocaeli İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu havadan ve karadan denetim gerçekleştirdi.

131 TRAFİK EKİBİ OLUŞTURULDU

Denetimler ile olası kazaların önlenmeye çalışıldığını belirten Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, “Bayram günlerinin hüzne, kedere ve ayrılığa vesile olmaması için İçişleri Bakanlığımızın talimatıyla Türkiye’de trafik kazalarına bağlı yaralanmaların, ölümleri en aşağı seviyeye çekmek istiyoruz. Bu kapsamda ekiplerimiz yoğun denetimler gerçekleştiriyor. 200 milyona yakın ilk 6 ayda araç geçişi olmuş. Bu rakamlar Türkiye’de başka şehirlerle kıyaslanabilecek rakamlar değildir. Bu anlamda da buradaki trafik yoğunluğuna bağlı olarak hem emniyet teşkilatımızın hem de jandarma teşkilatımız olarak 131 trafik ekibi oluşturduk. Özellikle havadan drone ile sabit denetim ve hareketli devriyelerimizle kontrollerimiz yapmaktayız.

TRAFİK KAZLARININ SEBEBİ ALKOL KULLANIMI

Kazaların esasında baktığımız zaman şehrimizde yüzde 44’ü aşırı hız ve yol kurallarına dikkat etmemesi sebebiyle oluşuyor. Hız limiti bizim için önemli. Buradan ikazımız birinci olarak hıza dikkat edilmesi gerekir. İkinci olarak uzun yoldan gelmiş olmanın bir yorgunluğu. Bu hususlara dikkat edilmesi gerekir. Temmuzun 14’ünde bayram denetimlerimize başladık, bayramın bitimine kadar denetimlerimiz en iyi şekilde devam edecektir. Çok yoğun bir trafik var ama denetimlerimiz iyi bir şekilde devam ediyor. Bu bayramı kavuşma günü olarak milletimize sunmak isteriz. Buradan vatandaşlarımıza trafik kurallarına uymalarını aşırı sürat yapmamalarını özellikle tavsiye ediyoruz. Yorgun, bitkin ve özellikle bayram vesilesi ile alkol alıp yola çıkmamalarını tavsiye ediyoruz. Çünkü trafik kazlarının ciddi orandaki sebebi alkol kullanımı söz konusudur” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.