YAZ KURAN KURSLARI 20 HAZİRAN’DA AÇILACAK

Kocaeli 08.06.2016 - 12:25, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

YAZ KURAN KURSLARI 20 HAZİRAN’DA AÇILACAK

Kocaeli Müftüsü Yusuf Doğan, Ramazan ayının başlaması nedeniyle bir mesaj yayınladı. Bu arada, ilimizde bu yıl 17 camide Hatimli Teravih Namazı kılınacağı açıklandı. Bu arada, Yaz Kuran Kursları’nın da 20 Haziran’da başlayacağı açıklandı.

GÖNÜLLERİMİZİ DE BİRLEŞTİRELİM   Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu yıl Ramazan ayının temasını “Gelin, Gönüller Yapalım Bu Ramazan ve Her Ramazan” olarak belirlendiğini açıklayan İl Müftüsü Doğan, Ramazan ayı nedeniyle yaptığı açıklamada şu görülere yer verdi:“- Tuttuğumuz oruçlarımız, sabır, nefsimize hakimiyeti kazandırmanın yanında sosyal sermayemizi ve toplumsal bilincimizi de arttırmalıdır.Sorumlu olduğumuz bütün haklar konusunda bize hassasiyete kazandırmalıdır. Özellikle karşımızdaki insanlara değer verme, onların haklarına riayet ve birlikte yaşama bilincimizi artırması gerekir. Bu ayda yaptığımız bütün ibadetlerimizin; teravihlerimiz, mukabelelerimiz, sahurlarımız, fitrelerimiz, diğer sadakalarımız, zekatlarımız ve iftar sofralarımızda bölüştüğümüz lokmalarımızın bizi birbirimize fiziki olarak yaklaştırdığı gibi, gönüllerimizi de birleştirmesi gerekir. Gönüllerin yakın olmadığı bir dünyada mekanın yakınlığı hiçbir mana ifade etmez. Onun için tüm niyet ve amellerimiz gönülden gönüle ulaşmalıdır. Bu ayımız gönülleri ihya etme ayı olmalıdır.” YAZ KUR’AN KURSLARI: Okulların kapanmasının ardından Cami ve Kur’an Kurslarında Yaz Kur’an Kursları başlayacak. İl Müftülüğü yetkilileri, bu yıl Yaz Kur’an kurslarının 20 Haziran’da başlayıp 26 Ağustos’ta sona ereceğini açıkladılar. Cami ve Kur’an Kurslarına katılacakların kayıtları da 13 Haziran’dan itibaren başlayacak
Kocaeli Müftüsü Yusuf Doğan, Ramazan ayının başlaması nedeniyle bir mesaj yayınladı. Bu arada, ilimizde bu yıl 17 camide Hatimli Teravih Namazı kılınacağı açıklandı. Bu arada, Yaz Kuran Kursları’nın da 20 Haziran’da başlayacağı açıklandı.

GÖNÜLLERİMİZİ DE BİRLEŞTİRELİM

 

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu yıl Ramazan ayının temasını “Gelin, Gönüller Yapalım Bu Ramazan ve Her Ramazan” olarak belirlendiğini açıklayan İl Müftüsü Doğan, Ramazan ayı nedeniyle yaptığı açıklamada şu görülere yer verdi:“- Tuttuğumuz oruçlarımız, sabır, nefsimize hakimiyeti kazandırmanın yanında sosyal sermayemizi ve toplumsal bilincimizi de arttırmalıdır.Sorumlu olduğumuz bütün haklar konusunda bize hassasiyete kazandırmalıdır. Özellikle karşımızdaki insanlara değer verme, onların haklarına riayet ve birlikte yaşama bilincimizi artırması gerekir. Bu ayda yaptığımız bütün ibadetlerimizin; teravihlerimiz, mukabelelerimiz, sahurlarımız, fitrelerimiz, diğer sadakalarımız, zekatlarımız ve iftar sofralarımızda bölüştüğümüz lokmalarımızın bizi birbirimize fiziki olarak yaklaştırdığı gibi, gönüllerimizi de birleştirmesi gerekir. Gönüllerin yakın olmadığı bir dünyada mekanın yakınlığı hiçbir mana ifade etmez. Onun için tüm niyet ve amellerimiz gönülden gönüle ulaşmalıdır. Bu ayımız gönülleri ihya etme ayı olmalıdır.”

YAZ KUR’AN KURSLARI:

Okulların kapanmasının ardından Cami ve Kur’an Kurslarında Yaz Kur’an Kursları başlayacak. İl Müftülüğü yetkilileri, bu yıl Yaz Kur’an kurslarının 20 Haziran’da başlayıp 26 Ağustos’ta sona ereceğini açıkladılar. Cami ve Kur’an Kurslarına katılacakların kayıtları da 13 Haziran’dan itibaren başlayacak

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.