Tarih bayunca insanlar her zaman aktarma ihtiyacı ile doluydu tabi bu İlk başta Tanrı'ya hesap verme amacıyla Kral, Kraliçe ve rahiplerin günlükleri ile başladı.salgın, doğal afet, hasat, verilen kararlar kısacası topluluğu ilgilendiren her konu kayıt altına alındı.
İlk kütüphanenin M.Ö. 3.yy.da Orta Asya'da kurulduğu söylenir. Anadolu'da ilk kütüphanenin ise M.Ö. 7.yy. da Asurluların başkenti Ninova'da "Asur Bani Pal kitaplığı" adıyla kurulmuştur. Daha sonraları kütüphaneler varlıklarını genel olarak tapınaklarda ve felsefe okullarında sürdürmüştür.
Ayrıca her zaman ilk hedef de kütüphaneler olmuştur. Savaşlar , asimilasyon politikası, dini amaç bunun en büyük nedeni olmuştur.Moğol istilası sonucu yakılan kütüphaneler, Paganlığı reddeden yeni yeni varlığını belli eden Hristiyanlığın bu kaygı ile yaktığı İskenderiye kütüphanesi ve Hitler'in iktidarının ilk anlarında meydanlarda günlerce kitap yakmasını örnek verebilirim çünkü soykırım sadece insan öldürmek değildir aynı zamanda kitap yakmak da benim için bir soykırım eylemidir keza kültüre, tarihe ve her türlü inanca( kastım sadece din değil.) yapılan müdahale en acı yok olma şeklidir.