Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

BU BİR EYT’Lİ YAZISIDIR!

Emeklilikte yaşa takılanların durumu malum, bugün yarın derken yine yıllar geçti ve sorun çözülemedi. EYT’li bir gazeteci olarak bu sorunun bir an önce çözülmesi taraftarıyım. Hükümet bini da seçim malzemesi yapacak olursa sıkıntı çıkar, ters de tepebilir. Zira, ben dahil bir çok insan zaten seçimlere yakın sürede zaten emekli oluyoruz. Bunun yanı sıra 2023’te dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında olacaktık, neden bu işi bu kadar uzatıyoruz. Süper bir devletin emeklisine para verememesi gibi bir durum olabilir mi? Konuyu dün CHP’liler ve Gebze EYT Derneği yeniden gündeme getirerek basın açıklaması yaptı. CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan’ın söylediğine göre ; “Genç yaşta emekli olunmaz, sonra gidip çift dikiş yapacaksınız” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan meğerse 46 yaşında emekli olmuş. Bunun yanında kaç farklı yerden geliri var bilemiyoruz ama 100 Bin TL’ye yakın Cumhurbaşkanlığı aylığı aldığı bir gerçek. Tüm harcamalarının da devlet tarafından karşılandığını biliyoruz. EYT’liler ve Cumhurbaşkanı aynı kategoride olsun istemiyoruz ama bizim de haklarımız verilsin artık. Dereyi geçerken atı, maç oynanırken kuralı değiştirdik. Yine CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan çok önemli bir noktaya dikkat çekti. 25 yıl çalışmış bir kişinin bugün iş bulamadığını ve çocuklarının ilaçlarının da sigortadan alamadığını söyledi. Daha acı ve komik olan da şu, bugün günü doldurmuş olanlar çalışmaya devam ettiği sürece emeklilik maaşları her geçen gün düşüyor. Böyle garabet sanırım dünyanın hiçbir yerinde yoktur. Bir başka ülkede anlatmaya çalışsanız insanlar size neresiyle güler bilemiyorum.  Kimse kimseden fazla bir şey istemiyor, herkes hak edilmiş ve elinden alınanların geri verilmesini istiyor. Türkiye Cumhuriyetinin çok güçlü olduğunu bilen birisi olarak; bu devletin bunun altından çok rahat kalkacağına inanıyorum. Her zaman söylerim, bu ülkede yolsuzluk ve israfın önüne geçilsin on tane daha Türkiye bakar. Ama biz ise yediğimizi bir kenara bırakıp yiyemediğimizi çöpe atıyoruz. Fırsat buldukça da devleti soyup soğana çevirmeye çalışıyoruz. Bunlar önlensin o zaman her emekliye en az 5 Bin TL verin bakın devletin gücünü ve kuvvetini…Vatandaş ve emekli de devletinin yanında olduğunu görsün bakalım o zaman bu ülkede daha güzel neler olacak?
Ekleme Tarihi: 14 Ocak 2022 - Cuma

BU BİR EYT’Lİ YAZISIDIR!

Emeklilikte yaşa takılanların durumu malum, bugün yarın derken yine yıllar geçti ve sorun çözülemedi. EYT’li bir gazeteci olarak bu sorunun bir an önce çözülmesi taraftarıyım. Hükümet bini da seçim malzemesi yapacak olursa sıkıntı çıkar, ters de tepebilir. Zira, ben dahil bir çok insan zaten seçimlere yakın sürede zaten emekli oluyoruz. Bunun yanı sıra 2023’te dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında olacaktık, neden bu işi bu kadar uzatıyoruz. Süper bir devletin emeklisine para verememesi gibi bir durum olabilir mi?

Konuyu dün CHP’liler ve Gebze EYT Derneği yeniden gündeme getirerek basın açıklaması yaptı. CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan’ın söylediğine göre ; “Genç yaşta emekli olunmaz, sonra gidip çift dikiş yapacaksınız” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan meğerse 46 yaşında emekli olmuş. Bunun yanında kaç farklı yerden geliri var bilemiyoruz ama 100 Bin TL’ye yakın Cumhurbaşkanlığı aylığı aldığı bir gerçek. Tüm harcamalarının da devlet tarafından karşılandığını biliyoruz.

EYT’liler ve Cumhurbaşkanı aynı kategoride olsun istemiyoruz ama bizim de haklarımız verilsin artık. Dereyi geçerken atı, maç oynanırken kuralı değiştirdik. Yine CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan çok önemli bir noktaya dikkat çekti. 25 yıl çalışmış bir kişinin bugün iş bulamadığını ve çocuklarının ilaçlarının da sigortadan alamadığını söyledi. Daha acı ve komik olan da şu, bugün günü doldurmuş olanlar çalışmaya devam ettiği sürece emeklilik maaşları her geçen gün düşüyor. Böyle garabet sanırım dünyanın hiçbir yerinde yoktur. Bir başka ülkede anlatmaya çalışsanız insanlar size neresiyle güler bilemiyorum.  Kimse kimseden fazla bir şey istemiyor, herkes hak edilmiş ve elinden alınanların geri verilmesini istiyor. Türkiye Cumhuriyetinin çok güçlü olduğunu bilen birisi olarak; bu devletin bunun altından çok rahat kalkacağına inanıyorum. Her zaman söylerim, bu ülkede yolsuzluk ve israfın önüne geçilsin on tane daha Türkiye bakar. Ama biz ise yediğimizi bir kenara bırakıp yiyemediğimizi çöpe atıyoruz. Fırsat buldukça da devleti soyup soğana çevirmeye çalışıyoruz. Bunlar önlensin o zaman her emekliye en az 5 Bin TL verin bakın devletin gücünü ve kuvvetini…Vatandaş ve emekli de devletinin yanında olduğunu görsün bakalım o zaman bu ülkede daha güzel neler olacak?

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.