Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

CUMHURİYET’İ İYİ ANLAMAK!

Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 98. Yılı…Tüm yurtta olduğu gibi bölgemizde de kutlamalar dün itibarı ile başladı. Kent meydanında yapılan Atatürk anıtına çelenk koyma töreni vardı. Ardından halk oyunları gösterisi yapıldı ve kısa yapılan kutlamaların ardından törenin bugün devam edeceği söylendi. Tören sonrası Gebze Kaymakamı Mustafa Güler ve Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ile Hedef TV adına röportaj yaparken şunu bir kez daha anladım ki, hepimizin Cumhuriyetin kıymetini çok daha iyi bilmeliyiz. Zira bugün Ortadoğu’da yaşanan kan ve gözyaşının temelinde devletin kıymetini bilmeme gerçeğinin de yattığını hepimiz unutmamamız gerekiyor. Gebze Kaymakamı Mustafa Güler ayrıca mesajında; “Cumhuriyetimizin kurulduğu 29 Ekim 1923 yılından itibaren geçen 98 yılda Türkiye Cumhuriyeti, büyüyen ekonomisi, sağlık, eğitim, bilim, kültür alanındaki atılımları ve güçlü demokrasisiyle dünyanın yükselen güçlü ülkeleri arasındaki yerini almış, önemli mesafeler kat etmiştir.  Bugün 98.yılını coşkuyla kutladığımız Cumhuriyetimiz, savaştan çıkmış, yokluklar içindeki bir milletin, bağımsızlığı uğruna var olma mücadelesinin nasıl verebildiğinin en güzel göstergesidir. Malazgirt’te, 1453 İstanbul Surları önünde, Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Sakarya’da, son dönemlerde yaşamış olduğumuz 15 Temmuz hain darbe girişiminde iradesine uzanan elleri canı pahasına kıran milletimiz, büyük bir kahramanlık destanı yazmış, mazlum milletlere ümit ve ilham kaynağı olmuş, demokrasi tarihine geçmiş ve Cumhuriyetimizin demokratik niteliğini perçinlemiştir. Yaşanılan tüm zorluk ve sıkıntılara rağmen inanç ve kararlılıkla kazanılan bu zafer Milletimize kayıtsız şartsız egemenliği temin eden Cumhuriyeti armağan etmiştir. Bizlere düşen görevde demokrasimizi ve Türkiye Cumhuriyeti Devletini korumak ve onu ebed müddet yapmaktır.” İfadelerine yer verdi. Dün de ifade ettiğimim gibi güçlü devlet ve güçlü millet olmak zorundayız, yoksa bizi lime lime eder ve aslanlara değil çakallara yem etmeye çalışırlar. O yüzden kavga ve gürültüden öte kendi birliğimizi ve kardeşliğimizi pekiştirmeliyiz. Bizi yıkmak isteyenler dün olduğu gibi bugün de yarın da hep olacaktır. Bize düşen içeride ve dışarıda birlik sağlamak ve geleceğe daha umutla bakmaktır. Siyasetin de ülke menfaatlerini asla iç politikaya alet etmemesi gerekir. 15 Temmuz sürecinde gördük ki, bu millet gerçekten çok güçlü ve cesaretli bir millet. Dünyada bile bile ölüme koşan başka bir millet daha olmamıştır, bundan sonra da olacağını sanmıyorum. Tekrar Cumhuriyetimizi kuran başta ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez minnet ve şükranla anıyorum. Cumhuriyeti iyi anlamalı, bizden sonra gelen nesillere de çok iyi anlatmalıyız.
Ekleme Tarihi: 29 Ekim 2021 - Cuma

CUMHURİYET’İ İYİ ANLAMAK!

Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 98. Yılı…Tüm yurtta olduğu gibi bölgemizde de kutlamalar dün itibarı ile başladı. Kent meydanında yapılan Atatürk anıtına çelenk koyma töreni vardı. Ardından halk oyunları gösterisi yapıldı ve kısa yapılan kutlamaların ardından törenin bugün devam edeceği söylendi. Tören sonrası Gebze Kaymakamı Mustafa Güler ve Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ile Hedef TV adına röportaj yaparken şunu bir kez daha anladım ki, hepimizin Cumhuriyetin kıymetini çok daha iyi bilmeliyiz. Zira bugün Ortadoğu’da yaşanan kan ve gözyaşının temelinde devletin kıymetini bilmeme gerçeğinin de yattığını hepimiz unutmamamız gerekiyor.

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler ayrıca mesajında; “Cumhuriyetimizin kurulduğu 29 Ekim 1923 yılından itibaren geçen 98 yılda Türkiye Cumhuriyeti, büyüyen ekonomisi, sağlık, eğitim, bilim, kültür alanındaki atılımları ve güçlü demokrasisiyle dünyanın yükselen güçlü ülkeleri arasındaki yerini almış, önemli mesafeler kat etmiştir.  Bugün 98.yılını coşkuyla kutladığımız Cumhuriyetimiz, savaştan çıkmış, yokluklar içindeki bir milletin, bağımsızlığı uğruna var olma mücadelesinin nasıl verebildiğinin en güzel göstergesidir. Malazgirt’te, 1453 İstanbul Surları önünde, Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Sakarya’da, son dönemlerde yaşamış olduğumuz 15 Temmuz hain darbe girişiminde iradesine uzanan elleri canı pahasına kıran milletimiz, büyük bir kahramanlık destanı yazmış, mazlum milletlere ümit ve ilham kaynağı olmuş, demokrasi tarihine geçmiş ve Cumhuriyetimizin demokratik niteliğini perçinlemiştir. Yaşanılan tüm zorluk ve sıkıntılara rağmen inanç ve kararlılıkla kazanılan bu zafer Milletimize kayıtsız şartsız egemenliği temin eden Cumhuriyeti armağan etmiştir. Bizlere düşen görevde demokrasimizi ve Türkiye Cumhuriyeti Devletini korumak ve onu ebed müddet yapmaktır.” İfadelerine yer verdi.

Dün de ifade ettiğimim gibi güçlü devlet ve güçlü millet olmak zorundayız, yoksa bizi lime lime eder ve aslanlara değil çakallara yem etmeye çalışırlar. O yüzden kavga ve gürültüden öte kendi birliğimizi ve kardeşliğimizi pekiştirmeliyiz. Bizi yıkmak isteyenler dün olduğu gibi bugün de yarın da hep olacaktır. Bize düşen içeride ve dışarıda birlik sağlamak ve geleceğe daha umutla bakmaktır. Siyasetin de ülke menfaatlerini asla iç politikaya alet etmemesi gerekir. 15 Temmuz sürecinde gördük ki, bu millet gerçekten çok güçlü ve cesaretli bir millet. Dünyada bile bile ölüme koşan başka bir millet daha olmamıştır, bundan sonra da olacağını sanmıyorum. Tekrar Cumhuriyetimizi kuran başta ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez minnet ve şükranla anıyorum. Cumhuriyeti iyi anlamalı, bizden sonra gelen nesillere de çok iyi anlatmalıyız.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.