İrem Tonbuloğlu
Köşe Yazarı
İrem Tonbuloğlu
 

Tarçının Sağlığa Yararları

  Özellikle tatlılarda, bazı yemeklerde sıkça kullandığımız zayıflama denilince ilk akla gelen baharatlardan olan tarçın nedir? Yararları nelerdir? Biliyor muyuz? Geçmiş zamanlardan beri mutfaklarımızda sıkça yer verdiğimiz tarçın besinsel olarak çok değerli bir baharattır. Ortaçağdan beri öksürük, boğaz ağrısı gibi hastalıkların tedavilerinde kullanılır. Faydaları: Tarçın yüksek oranda antioksidan içerir. Bu sayede kanser hastalığı için önemli bir koruma sağlar. Ayrıca yaşlanmayı geciktirici, enfeksiyon hastalıklarına karşı koruyucu özellik gösterir. Enfeksiyon hastalıklarına karşı koruma sağlar. Bağışıklık sistemini güçlendirici etki gösterir. Kalp hastalıklarına karşı koruyucu etki gösterir. Vücutta kolesterol, LDL kolesterolün düşürülmesine, HDL kolesterolün yükseltilmesine yardımcı olur. Emzirme döneminde süt üretimini arttırıcı etkisi vardır. Tip 2 diyabete karşı koruyucudur. Kan şekerini düzenler ve dengeler bu sayede tatlı krizlerini önleyici etkisi olur, kilo vermeyi kolaylaştırır. Metabolizmayı hızlandırıcı etkisi vardır böylece kilo verme yardımcı olur. Sindirim sistemini düzenleyici etkisi vardır. Midenin boşalma süresini geciktirir bu sayede acıkma hissi azalır. Beyin fonksiyonlarını destekler, hafızayı güçlendirir. Kış aylarında vücudun sıcak kalmasını sağlar.
Ekleme Tarihi: 23 Kasım 2021 - Salı

Tarçının Sağlığa Yararları

 

Özellikle tatlılarda, bazı yemeklerde sıkça kullandığımız zayıflama denilince ilk akla gelen baharatlardan olan tarçın nedir? Yararları nelerdir? Biliyor muyuz?

Geçmiş zamanlardan beri mutfaklarımızda sıkça yer verdiğimiz tarçın besinsel olarak çok değerli bir baharattır. Ortaçağdan beri öksürük, boğaz ağrısı gibi hastalıkların tedavilerinde kullanılır.

Faydaları:

Tarçın yüksek oranda antioksidan içerir. Bu sayede kanser hastalığı için önemli bir koruma sağlar. Ayrıca yaşlanmayı geciktirici, enfeksiyon hastalıklarına karşı koruyucu özellik gösterir.

Enfeksiyon hastalıklarına karşı koruma sağlar.

Bağışıklık sistemini güçlendirici etki gösterir.

Kalp hastalıklarına karşı koruyucu etki gösterir. Vücutta kolesterol, LDL kolesterolün düşürülmesine, HDL kolesterolün yükseltilmesine yardımcı olur.

Emzirme döneminde süt üretimini arttırıcı etkisi vardır.

Tip 2 diyabete karşı koruyucudur.

Kan şekerini düzenler ve dengeler bu sayede tatlı krizlerini önleyici etkisi olur, kilo vermeyi kolaylaştırır.

Metabolizmayı hızlandırıcı etkisi vardır böylece kilo verme yardımcı olur.

Sindirim sistemini düzenleyici etkisi vardır.

Midenin boşalma süresini geciktirir bu sayede acıkma hissi azalır.

Beyin fonksiyonlarını destekler, hafızayı güçlendirir.

Kış aylarında vücudun sıcak kalmasını sağlar.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.