Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

BELEDİYELER VE SPORA DESTEK!

Yangınlar nedeni ile zor günler yaşadığımız şu günlerde Türkiye olimpiyatlardan gelen haberlerle seviniyor. Özellikle Gebzeli spor adamı Adnan Şamdan ve Nevriye Şamdan çiftinin genç oğlu Eray, olimpiyatlarda gümüş madalya alınca çok daha fazla sevindik ve büyük gurur duyduk. Eray Şamdan’ın finalde yenildiği rakibi her açıdan güçlüydü ve yenilmesi normaldi ama bir gün Eray Şamdan’ın bu ismi de alaşağı edeceğini hep birlikte göreceğiz. Aynı zamanda Darıca Belediyesi sporcusu olan Eray Şamdan’ın başarısı ile belediyeler ve yerel yönetimlerin sporculara verdiği destek bir kez daha önem taşıdığı ve konuşmaya başlandı. Bugüne kadar bölgemizdeki belediyelerin ağırlıkta futbola yaptığı yardımlarla isimlerini duyduk. Ama bir kulübe yapılacak yardımla onlarca diğer alandaki sporculara destek olunacağını hiç hatırlamadık. Örneğin geçtiğimiz yıl Kocaelispor’a direk ya da dolaylı 40 trilyona yakın yardım yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sporcularının olimpiyatlarda hiç ismini duymamak bizi de derinden yaraladı. Eray Şamdan’ın bu başarısı bize şunu gösterdi ki spor Türkiye’de algılandığı gibi sadece futboldan ibaret değildir. Bundan sonra herkesin at gözlüğünü çıkartıp şapkasını da önüne alarak daha fazla düşünmesi gerekecek. Eray Şamdan’ın maçı sonrasında babası ve antrenörü olan Adnan Şamdan’a “Başka Eraylara da ihtiyaç var mı” dedik ve bin sitemle konuştu. “Yerel yönetimlerden artık icraat istiyoruz, boş konuşmanın zamanı geçti” dedi. Darıca Belediyesine teşekkür eden Adnan Şamdan, “Çünkü Adnan Şamdan’ın bu günlere nasıl geldiğini en iyi bilenlerden birisiyiz. Çektiği çileler ve ızdıraplar bugün bile hep içinde kalmıştır. Eray7ın son olimpiyatlardaki başarısı ile manevi anlamda ne kazandığı ise o yanına kar kalacaktır. Bu yüzden yerel yönetimler bundan sonra sporun her alanına daha fazla kaktı sunmalı ve yeni Eray Şamdanların çıkmasına öncülük etmelidir…
Ekleme Tarihi: 09 Ağustos 2021 - Pazartesi

BELEDİYELER VE SPORA DESTEK!

Yangınlar nedeni ile zor günler yaşadığımız şu günlerde Türkiye olimpiyatlardan gelen haberlerle seviniyor. Özellikle Gebzeli spor adamı Adnan Şamdan ve Nevriye Şamdan çiftinin genç oğlu Eray, olimpiyatlarda gümüş madalya alınca çok daha fazla sevindik ve büyük gurur duyduk. Eray Şamdan’ın finalde yenildiği rakibi her açıdan güçlüydü ve yenilmesi normaldi ama bir gün Eray Şamdan’ın bu ismi de alaşağı edeceğini hep birlikte göreceğiz.

Aynı zamanda Darıca Belediyesi sporcusu olan Eray Şamdan’ın başarısı ile belediyeler ve yerel yönetimlerin sporculara verdiği destek bir kez daha önem taşıdığı ve konuşmaya başlandı. Bugüne kadar bölgemizdeki belediyelerin ağırlıkta futbola yaptığı yardımlarla isimlerini duyduk. Ama bir kulübe yapılacak yardımla onlarca diğer alandaki sporculara destek olunacağını hiç hatırlamadık. Örneğin geçtiğimiz yıl Kocaelispor’a direk ya da dolaylı 40 trilyona yakın yardım yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sporcularının olimpiyatlarda hiç ismini duymamak bizi de derinden yaraladı.

Eray Şamdan’ın bu başarısı bize şunu gösterdi ki spor Türkiye’de algılandığı gibi sadece futboldan ibaret değildir. Bundan sonra herkesin at gözlüğünü çıkartıp şapkasını da önüne alarak daha fazla düşünmesi gerekecek. Eray Şamdan’ın maçı sonrasında babası ve antrenörü olan Adnan Şamdan’a “Başka Eraylara da ihtiyaç var mı” dedik ve bin sitemle konuştu. “Yerel yönetimlerden artık icraat istiyoruz, boş konuşmanın zamanı geçti” dedi. Darıca Belediyesine teşekkür eden Adnan Şamdan, “Çünkü Adnan Şamdan’ın bu günlere nasıl geldiğini en iyi bilenlerden birisiyiz. Çektiği çileler ve ızdıraplar bugün bile hep içinde kalmıştır. Eray7ın son olimpiyatlardaki başarısı ile manevi anlamda ne kazandığı ise o yanına kar kalacaktır. Bu yüzden yerel yönetimler bundan sonra sporun her alanına daha fazla kaktı sunmalı ve yeni Eray Şamdanların çıkmasına öncülük etmelidir…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.