19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024
Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

ALINTI YAZILARI…

Sosyal medya zaman zaman çok önemli hale geliyor, bazen çok işinize yaradığı gibi bazen de çok tehlikeli olabiliyor. Aynen mutfaktaki bıçak gibi, ekmek kesmek için kullanırsanız çok önemli bir alet olduğu gibi tutuk arkadaşınıza saplarsanız da cinayet aleti oluyor. O yüzden çok dikkatli ve yerinde kullanmak lazım. Bugün sosyal medyadan iki alıntı ile sizleri buluşturmak istiyorum. İlk alıntım MHP Gebze eski ilçe başkanlarından Abdurrahman Dede’ye ait. İşte o alıntı: Uğur mumcu yıllar önce bu gün öldürülmüştü, rahmetle anıyorum 1980 öncesi öğrenci olaylarında, sağcı ve solculara silahları devlet görevlilerinin verdiğini ortaya çıkarmıştı. Mumcu’nun eşi olay ortaya çıkmasın diye bir duvar örülüyor diyordu, Mehmet Ağar’a… Ağar: evet soruşturmayı engelleyen bir duvar var diyor Mumcunun eşi; Güldal mumcu: bir tuğla çekin o zaman gerçekler ortaya çıksın diyor Ağar: bir tuğla çekersem duvar yıkılır diyor Gebze’de; İlk sağ-sol olaylarının başlaması, rahmetli Tuzcu Melih Soydan ile benim aramda olmuştu. Yıllar önce bunun farkında olmuştum. Melih kardeşime her aklıma geldiğinde rahmet okurum. Sohbet arkadaşlarımın birçoğu, bizim kuşağın solcularıdır Bugünü iyi düşünüp, yarınların hesabını şimdiden yaparsınız dileğiyle…” dedi.   İşte değir alıntı:   ALLAH'IN BU MASUMİYETİ BİZE DE NASİP EYLE... Televizyon arıza yapınca evin hanımı bir tamirci çağırmış. Tamirci gelip TV’nin arkasını açmış ki, bir sürü ekmek kırıntısı… Tabii kimin yaptığı hemen anlaşılmış: Evin dört yaşındaki minik kızı. Bu durum hangi ailemizde gerçekleşirse gerçekleşsin ilk göstereceğimiz tepki genellikle öfkeli bir davranıştır. Tamircinin yanında çocuğa bağırılır; hatta aşırı giderek çocuğu pataklayanlar olur…Fakat anne öyle yapmamış, çocuğuyla konuşmayı denemiş ve öğrendiklerinden sonra hüngür hüngür ağlamaya başlamış: Çocuk, ekranda Afrika’daki aç çocukları gördükçe mutfaktan ekmek alıp, televizyonun açık bulduğu tek yerinden, arkasındaki ızgaralardan içeriye, onlara ekmek atıyormuş… EY RABBİM! ŞU ÇOCUK MASUMİYETİNİN BİR KISMINI BİZE DE NASİB ET! ET Kİ, SON YILDIZ DA KAYMADAN ELİMİZDEKİLERİ MUHTAC OLANLARLA PAYLAŞALIM…AMİN
Ekleme Tarihi: 29 Ocak 2022 - Cumartesi

ALINTI YAZILARI…

Sosyal medya zaman zaman çok önemli hale geliyor, bazen çok işinize yaradığı gibi bazen de çok tehlikeli olabiliyor. Aynen mutfaktaki bıçak gibi, ekmek kesmek için kullanırsanız çok önemli bir alet olduğu gibi tutuk arkadaşınıza saplarsanız da cinayet aleti oluyor. O yüzden çok dikkatli ve yerinde kullanmak lazım. Bugün sosyal medyadan iki alıntı ile sizleri buluşturmak istiyorum. İlk alıntım MHP Gebze eski ilçe başkanlarından Abdurrahman Dede’ye ait. İşte o alıntı:

Uğur mumcu yıllar önce bu gün öldürülmüştü, rahmetle anıyorum

1980 öncesi öğrenci olaylarında, sağcı ve solculara silahları devlet görevlilerinin verdiğini ortaya çıkarmıştı.

Mumcu’nun eşi olay ortaya çıkmasın diye bir duvar örülüyor diyordu, Mehmet Ağar’a…

Ağar: evet soruşturmayı engelleyen bir duvar var diyor

Mumcunun eşi; Güldal mumcu: bir tuğla çekin o zaman gerçekler ortaya çıksın diyor

Ağar: bir tuğla çekersem duvar yıkılır diyor

Gebze’de; İlk sağ-sol olaylarının başlaması, rahmetli Tuzcu Melih Soydan ile benim aramda olmuştu. Yıllar önce bunun farkında olmuştum. Melih kardeşime her aklıma geldiğinde rahmet okurum.

Sohbet arkadaşlarımın birçoğu, bizim kuşağın solcularıdır

Bugünü iyi düşünüp, yarınların hesabını şimdiden yaparsınız dileğiyle…” dedi.

 

İşte değir alıntı:

 

ALLAH'IN BU MASUMİYETİ BİZE DE NASİP EYLE...

Televizyon arıza yapınca evin hanımı bir tamirci çağırmış. Tamirci gelip TV’nin arkasını açmış ki, bir sürü ekmek kırıntısı… Tabii kimin yaptığı hemen anlaşılmış: Evin dört yaşındaki minik kızı.

Bu durum hangi ailemizde gerçekleşirse gerçekleşsin ilk göstereceğimiz tepki genellikle öfkeli bir davranıştır. Tamircinin yanında çocuğa bağırılır; hatta aşırı giderek çocuğu pataklayanlar olur…Fakat anne öyle yapmamış, çocuğuyla konuşmayı denemiş ve öğrendiklerinden sonra hüngür hüngür ağlamaya başlamış:

Çocuk, ekranda Afrika’daki aç çocukları gördükçe mutfaktan ekmek alıp, televizyonun açık bulduğu tek yerinden, arkasındaki ızgaralardan içeriye, onlara ekmek atıyormuş…

EY RABBİM! ŞU ÇOCUK MASUMİYETİNİN BİR KISMINI BİZE DE NASİB ET! ET Kİ, SON YILDIZ DA KAYMADAN ELİMİZDEKİLERİ MUHTAC OLANLARLA PAYLAŞALIM…AMİN

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.