19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024
Sinan Karaçay
Köşe Yazarı
Sinan Karaçay
 

DENİZE DÜŞEN GENE YILANA SARILMAYA HAZIRLANIYOR

Hükümete yakınlığı ile bilinen gazeteci yazar Abdülkadir Selvi köşesinde hükümet kanadının bebek katili Abdullah Öcalan’ın ailesinden birileri ile görüşmesinin önünü açacak düzenlemeleri yapmaya başladığını yazmış. Ne oldu neden bir anda milliyetçilikte sınırı olmayan dün ayakları altına aldığı milliyetçiliği bugün kimselere bırakmayan Ak Parti hükümeti bebek katiline açık görüş hakkı vermek için toplumun nabzını yoklamaya başladı? Yaklaşan seçimler ve yaptırılan anketlerde ortaya çıkan sonuçlar Ak Partinin kadim yol arkadaşı MHP’nin onları iktidarda tutacak kadar fazla bir oyu olmadığını gösterince rota yeniden Apo üzerinden Kürt kökenli seçmene mesajlar verme stratejisine doğru kırıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde durumu sıkıntılı görünce Kürtler bize oy vermiyor bari Kürtlerin oylarında bir ayrıştırma yapalım diye sahneye bebek katili çıkartılmış hatırlarsınız bir tane yazar olduğunu söyleyen zat imarlıya gönderilmiş bu zat elinde bir mektupla çıkagelmiş ve Lafontenden masallar gibi bebek katilinden masallar adlı mektubu okumuştu. Yine olmayınca bu sefer bebek katilinin mektubu TRT ekranlarından okutulmuş gene yeterli olmamış olacak ki Osman Öcalan denilen başka bir bebek katili bu sefer bizzat TRT ekranlarından evlatlarını katlettikleri Türk ulusuna seslenmişti hem de bu ulusun verdiği vergiler ile kurulan kanaldan yapmıştı bunu. Yine olmayınca bu seferde devletin en tepesi Selahattin Demirtaş’ın değil Apo’nun Kürtlerin temsilcisi olduğunu alenen ilan etmiş sözü dinlenecek biri varsa bunun Demirtaş değil de Apo olduğu mesajı verilmiş ve yine olmayınca da Demirtaş hesabı İmralı’ya verecek diyecek kadar bir teröristi başka bir teröriste hesap sormaya yetkili kılmıştı. Oysa yoktu hiçbirinin ötekinden farkı ama mesela koltuk mesela oy oranları olunca U dönüşler, yan yollara sapışlar artık birer doğal hal olmaya başlamıştı. Şimdi bunlar yapılırken kendisini Türk Milliyetçiliğinin tek temsilcisi sayan geri kalanları İP’ci Tip’ci bilmem neci ilan edenler ne yapıyordu peki?  Sustular desem neyse bu durumları savunan açıklamalar bile yaptılar bakınız sayın Bahçelinin Osman Öcalan’ın TRT’ye röportaj vermesi ile ilgili açıklamalarına…. Bugün ise ortağının oyunun işine yaramadığını gören Ak Parti yine eski defterleri açmaya yeniden yan yollara sapmaya başladılar dün yaptıkları bu uğurda milliyetçiliği ayaklar altına aldıkları çözüm sürecinin ikincisinin düğmesine basmış gibi görünüyorlar. Devlet Bey nerde peki?  Netflixe meydan okusun sıra ona da gelecek…. Gazeteci Yazar 
Ekleme Tarihi: 23 Haziran 2022 - Perşembe

DENİZE DÜŞEN GENE YILANA SARILMAYA HAZIRLANIYOR

Hükümete yakınlığı ile bilinen gazeteci yazar Abdülkadir Selvi köşesinde hükümet kanadının bebek katili Abdullah Öcalan’ın ailesinden birileri ile görüşmesinin önünü açacak düzenlemeleri yapmaya başladığını yazmış.

Ne oldu neden bir anda milliyetçilikte sınırı olmayan dün ayakları altına aldığı milliyetçiliği bugün kimselere bırakmayan Ak Parti hükümeti bebek katiline açık görüş hakkı vermek için toplumun nabzını yoklamaya başladı?
Yaklaşan seçimler ve yaptırılan anketlerde ortaya çıkan sonuçlar Ak Partinin kadim yol arkadaşı MHP’nin onları iktidarda tutacak kadar fazla bir oyu olmadığını gösterince rota yeniden Apo üzerinden Kürt kökenli seçmene mesajlar verme stratejisine doğru kırıldı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde durumu sıkıntılı görünce Kürtler bize oy vermiyor bari Kürtlerin oylarında bir ayrıştırma yapalım diye sahneye bebek katili çıkartılmış hatırlarsınız bir tane yazar olduğunu söyleyen zat imarlıya gönderilmiş bu zat elinde bir mektupla çıkagelmiş ve Lafontenden masallar gibi bebek katilinden masallar adlı mektubu okumuştu.
Yine olmayınca bu sefer bebek katilinin mektubu TRT ekranlarından okutulmuş gene yeterli olmamış olacak ki Osman Öcalan denilen başka bir bebek katili bu sefer bizzat TRT ekranlarından evlatlarını katlettikleri Türk ulusuna seslenmişti hem de bu ulusun verdiği vergiler ile kurulan kanaldan yapmıştı bunu.
Yine olmayınca bu seferde devletin en tepesi Selahattin Demirtaş’ın değil Apo’nun Kürtlerin temsilcisi olduğunu alenen ilan etmiş sözü dinlenecek biri varsa bunun Demirtaş değil de Apo olduğu mesajı verilmiş ve yine olmayınca da Demirtaş hesabı İmralı’ya verecek diyecek kadar bir teröristi başka bir teröriste hesap sormaya yetkili kılmıştı.
Oysa yoktu hiçbirinin ötekinden farkı ama mesela koltuk mesela oy oranları olunca U dönüşler, yan yollara sapışlar artık birer doğal hal olmaya başlamıştı.
Şimdi bunlar yapılırken kendisini Türk Milliyetçiliğinin tek temsilcisi sayan geri kalanları İP’ci Tip’ci bilmem neci ilan edenler ne yapıyordu peki? 
Sustular desem neyse bu durumları savunan açıklamalar bile yaptılar bakınız sayın Bahçelinin Osman Öcalan’ın TRT’ye röportaj vermesi ile ilgili açıklamalarına….
Bugün ise ortağının oyunun işine yaramadığını gören Ak Parti yine eski defterleri açmaya yeniden yan yollara sapmaya başladılar dün yaptıkları bu uğurda milliyetçiliği ayaklar altına aldıkları çözüm sürecinin ikincisinin düğmesine basmış gibi görünüyorlar.
Devlet Bey nerde peki?  Netflixe meydan okusun sıra ona da gelecek….


Gazeteci Yazar 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.