19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Yeneroğlu Caferilerin sorunlarını dinledi

Darıca 10.06.2022 - 18:12, Güncelleme: 10.06.2022 - 18:13
 

Yeneroğlu Caferilerin sorunlarını dinledi

DEVA Partisi Genel başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Darıca’da bulunan türkiye Caferilerinin sorunlarını dinledi.

 İzmit’te bir takım temaslarda bulunan Yeneroğlu, öğleden sonra Darıca Osmangazi Mahallesinde bulunan Türkiye Caferileri Vakfını da ziyaret etti. Burada Vakıf Başkanı Yahya Utar, Başkan Yardımcıları Ali Rıza Utar ve Hasan Apaydın’dan bilgiler alan Yeneroğlu, sorunların çözümü için neler yapılabileceği konusunda çalışmalar yapmayı planladıklarını ifade etti. Türkiye Caferileri Vakfı Başkanı Yahya Utar, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Kars, Iğdır ve İzmir gibi illerde Caferilerinin nüfus yoğunluğu olduğunu ifade ederek, diyanete bağlı Kur’an kursunun da sadece Darıca’da olduğunu söyledi. Başkan Yardımcısı Ali Rıza Utar ise Türkiye genelinde Caferilere ait 300 cami, 250 civarında da hoca olduğunu ifade ederek, Caferilerin kendi eğitim kurumları çerçevesinde eğitimler alması gerektiğini söyledi. Başkan Yardımcısı Hasan Apaydın ise geçmişte Milli Eğitim ve Diyanet alanında görüşmeler yaptıklarını, tam sorun çözülecekken bakan ve Diyanet İşleri Başkanının değiştiğini ifade etti. Gençlerin İran ve Irak’ta eğitimler aldığını söyleyen Apaydın, ülkelere arası siyasetteki gelişmelerin kendilerini olumsuz etkilediğine dikkat çekti.  DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı ve İstanbul milletvekili Mustafa Yeneroğlu da parti olarak olaya din ve vicdan hürriyeti açısından baktıklarına dikkat çekerek, “Sizin sorunlarınızı kendi eylem planlarımız çerçevesinde nasıl entegre edebiliriz biz ona bakıyoruz. Ülkemizde kim hangi inanca mensupsa herkesin o değerlere ait eğitimleri görebilmesi lazım” dedi. Yeneroğlu ve vakıf yöneticileri çeşitli konularda sohbet edip görüş alış verişinde bulundular. Yeneroğlu’na DEVA Partisi Kocaeli İl Başkanı Adem Koç ile çevre ilçe başkanları da eşlik etti. (Mustafa Arslan) 
DEVA Partisi Genel başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Darıca’da bulunan türkiye Caferilerinin sorunlarını dinledi.

 İzmit’te bir takım temaslarda bulunan Yeneroğlu, öğleden sonra Darıca Osmangazi Mahallesinde bulunan Türkiye Caferileri Vakfını da ziyaret etti. Burada Vakıf Başkanı Yahya Utar, Başkan Yardımcıları Ali Rıza Utar ve Hasan Apaydın’dan bilgiler alan Yeneroğlu, sorunların çözümü için neler yapılabileceği konusunda çalışmalar yapmayı planladıklarını ifade etti. Türkiye Caferileri Vakfı Başkanı Yahya Utar, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Kars, Iğdır ve İzmir gibi illerde Caferilerinin nüfus yoğunluğu olduğunu ifade ederek, diyanete bağlı Kur’an kursunun da sadece Darıca’da olduğunu söyledi. Başkan Yardımcısı Ali Rıza Utar ise Türkiye genelinde Caferilere ait 300 cami, 250 civarında da hoca olduğunu ifade ederek, Caferilerin kendi eğitim kurumları çerçevesinde eğitimler alması gerektiğini söyledi. Başkan Yardımcısı Hasan Apaydın ise geçmişte Milli Eğitim ve Diyanet alanında görüşmeler yaptıklarını, tam sorun çözülecekken bakan ve Diyanet İşleri Başkanının değiştiğini ifade etti. Gençlerin İran ve Irak’ta eğitimler aldığını söyleyen Apaydın, ülkelere arası siyasetteki gelişmelerin kendilerini olumsuz etkilediğine dikkat çekti. 
DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı ve İstanbul milletvekili Mustafa Yeneroğlu da parti olarak olaya din ve vicdan hürriyeti açısından baktıklarına dikkat çekerek, “Sizin sorunlarınızı kendi eylem planlarımız çerçevesinde nasıl entegre edebiliriz biz ona bakıyoruz. Ülkemizde kim hangi inanca mensupsa herkesin o değerlere ait eğitimleri görebilmesi lazım” dedi. Yeneroğlu ve vakıf yöneticileri çeşitli konularda sohbet edip görüş alış verişinde bulundular. Yeneroğlu’na DEVA Partisi Kocaeli İl Başkanı Adem Koç ile çevre ilçe başkanları da eşlik etti.

(Mustafa Arslan) 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.