Yeni haftada sağanak yağış yurdu saracak

Gündem 02.05.2021 - 15:23, Güncelleme: 02.05.2021 - 15:23
 

Yeni haftada sağanak yağış yurdu saracak

Meteoroloji'nin hava tahmin haritasına göre sıcaklık artışı bugün de devam edecek, yurdun en yüksek sıcaklığı Aydın'da 37 derece olarak ölçülecek. Yeni haftada ise ülkenin büyük kısmında sağanak yağış görülecek.

Hava sıcaklıklarındaki artış sürerken Türkiye’nin büyük kısmı mayıs ayının ilk günlerinden yaz havasını yaşamaya başladı. Tahminlere göre yarın da yurtta açık bir hava hakim olacak ancak salı ve çarşamba günü sağanak yağışlar Türkiye’nin büyük bir bölümünü etkileyecek, yağışların etkisiyle hava sıcaklıkları birkaç derece düşüş yaşayacak. METEOROLOJİ SAĞANAK YAĞIŞ İÇİN UYARDI Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Sabah saatlerinde Ankara ve Bolu, öğle saatlerinden sonra Doğu Anadolu’nun doğusunun (Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Van ve Hakkari çevreleri), akşam saatlerinden sonra ise Çankırı, Çorum, Kastamonu ve Amasya çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Karadeniz’in kıyı kesimlerinde yer yer sis ve pus olayı tahmin ediliyor.  
Meteoroloji'nin hava tahmin haritasına göre sıcaklık artışı bugün de devam edecek, yurdun en yüksek sıcaklığı Aydın'da 37 derece olarak ölçülecek. Yeni haftada ise ülkenin büyük kısmında sağanak yağış görülecek.

Hava sıcaklıklarındaki artış sürerken Türkiye’nin büyük kısmı mayıs ayının ilk günlerinden yaz havasını yaşamaya başladı. Tahminlere göre yarın da yurtta açık bir hava hakim olacak ancak salı ve çarşamba günü sağanak yağışlar Türkiye’nin büyük bir bölümünü etkileyecek, yağışların etkisiyle hava sıcaklıkları birkaç derece düşüş yaşayacak.

METEOROLOJİ SAĞANAK YAĞIŞ İÇİN UYARDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Sabah saatlerinde Ankara ve Bolu, öğle saatlerinden sonra Doğu Anadolu’nun doğusunun (Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Van ve Hakkari çevreleri), akşam saatlerinden sonra ise Çankırı, Çorum, Kastamonu ve Amasya çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Karadeniz’in kıyı kesimlerinde yer yer sis ve pus olayı tahmin ediliyor.

 

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.