Yerli koronavirüs aşısı için Gebze’de tesis kurulacak!

Gebze 30.08.2021 - 10:50, Güncelleme: 30.08.2021 - 10:50
 

Yerli koronavirüs aşısı için Gebze’de tesis kurulacak!

Türkiye’de yerli aşı çalışmaları yürüten firmaların başında gelen Nobel İlaç, çalışmalarını Gebze TÜBİTAK Marmara Teknokent’teki (MARTEK) Biyoteknolojik İlaç Tesisi’nde sürdürüyor. Çalışmalarını devam ettiği tesiste, yerli Covid aşılarının üretim yapılacak.

Koronavirüs aşısı çalışmaları yapan Nobel İlaç firması, yerli aşıları Gebze’de kuracağı tesiste üretecek. Türkiye’de yerli aşı çalışmaları yürüten firmaların başında gelen Nobel İlaç, çalışmalarını Gebze TÜBİTAK Marmara Teknokent’teki (MARTEK) Biyoteknolojik İlaç Tesisinde sürdürüyor. Aşı çalışmalarına önemli bir aşamaya gelen firma, şimdi Kocaeli’de üretim tesisi kuracak. Kurulması planlan tesis ile ilgili hazırlanan proje ile ilgili nihai karar verildi. AŞI ÜRETİMİ GEBZE’DE OLACAK Nobel İlaç firması tarafından TÜBİTAK Marmara Teknokent’te tesiste, mevcut durumda Ar-Ge Laboratuvarı faaliyetlerinin yürütüldüğü tesiste, Ar-Ge Laboratuvarı faaliyetlerine ilave olarak ‘Aşı ve Biyoteknolojik İlaçların Etken Madde Üretimi’ faaliyetinin gerçekleştirilmesi planlanıyor. Çalışmalarını devam ettiği tesiste, yerli Covid aşılarının üretim yapılacak. NİHAİ KARAR VERİLDİ Toplam 365 milyon liraya mal olması beklenen proje ile ilgili önemli bir aşama daha geçildi. Proje ile ilgili devam eden ÇED sürecinde nihai karar verildi. ÇED Raporu halkın görüş ve önerilerini almak üzere Bakanlıkta ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde on takvim günü görüşe açıldı. Görüş ve öneriler için bu süreç içerisinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na veya Kocaeli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine müracaat edilebileceği belirtildi. Tüm çalışmaların tamamlanmasının ardından Türkiye’nin yerli aşısı bu tesiste üretilecek.
Türkiye’de yerli aşı çalışmaları yürüten firmaların başında gelen Nobel İlaç, çalışmalarını Gebze TÜBİTAK Marmara Teknokent’teki (MARTEK) Biyoteknolojik İlaç Tesisi’nde sürdürüyor. Çalışmalarını devam ettiği tesiste, yerli Covid aşılarının üretim yapılacak.

Koronavirüs aşısı çalışmaları yapan Nobel İlaç firması, yerli aşıları Gebze’de kuracağı tesiste üretecek. Türkiye’de yerli aşı çalışmaları yürüten firmaların başında gelen Nobel İlaç, çalışmalarını Gebze TÜBİTAK Marmara Teknokent’teki (MARTEK) Biyoteknolojik İlaç Tesisinde sürdürüyor. Aşı çalışmalarına önemli bir aşamaya gelen firma, şimdi Kocaeli’de üretim tesisi kuracak. Kurulması planlan tesis ile ilgili hazırlanan proje ile ilgili nihai karar verildi.

AŞI ÜRETİMİ GEBZE’DE OLACAK

Nobel İlaç firması tarafından TÜBİTAK Marmara Teknokent’te tesiste, mevcut durumda Ar-Ge Laboratuvarı faaliyetlerinin yürütüldüğü tesiste, Ar-Ge Laboratuvarı faaliyetlerine ilave olarak ‘Aşı ve Biyoteknolojik İlaçların Etken Madde Üretimi’ faaliyetinin gerçekleştirilmesi planlanıyor. Çalışmalarını devam ettiği tesiste, yerli Covid aşılarının üretim yapılacak.

NİHAİ KARAR VERİLDİ

Toplam 365 milyon liraya mal olması beklenen proje ile ilgili önemli bir aşama daha geçildi. Proje ile ilgili devam eden ÇED sürecinde nihai karar verildi. ÇED Raporu halkın görüş ve önerilerini almak üzere Bakanlıkta ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde on takvim günü görüşe açıldı. Görüş ve öneriler için bu süreç içerisinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na veya Kocaeli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine müracaat edilebileceği belirtildi. Tüm çalışmaların tamamlanmasının ardından Türkiye’nin yerli aşısı bu tesiste üretilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.