Yıldızlı’dan anket paylaşımı!

Siyaset 15.08.2021 - 15:10, Güncelleme: 15.08.2021 - 15:10
 

Yıldızlı’dan anket paylaşımı!

Yıldızlı’dan anket paylaşımı!

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli İl Başkanı Özgür Harun Yıldızlı, İstanbul seçimlerini en yakın tahminle bilen Aksoy Araştırma'nın seçim anketinde Millet İttifakı'nın oy oranının, Cumhur İttifakı'nı geride bıraktığını paylaştığı grafikle duyurdu. Aksoy Araştırma'nın yaptığı ‘Türkiye Monitörü’ araştırmasının sonuçları açıklandı. Araştırma sonuçlarına göre, kararsızlar dağıtıldıktan sonra Cumhur İttifakı’nın oy oranı yüzde 38,6 iken, Millet İttifakı’nın oy oranı ise yüzde 42,0. Araştırmada katılımcılara, “Bu pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusu yöneltildi. Katılımcıların yüzde 13,8’i ‘kararsız olduğunu’, ‘belirtmek istemediğini’ ve ‘oy kullanmayı düşünmediğini’ ifade etti. CHP'nin oy oranı yüzde 24,5 olurken, İYİ Parti'nin oy oranı yüzde 11,6 olarak belirtildi. Böylece Millet İttifakı'nın oy oranı toplam 36,1 oldu. Araştırmada Ak Parti’nin oy oranı ise yüzde 26,7 olurken, MHP'nin oy oranı yüzde 7 oldu. Cumhur İttifakı'nın toplam oy oranı yüzde 33,7 olarak Millet İttifakı'nın gerisinde kaldı. HDP'nin oy oranı ise yüzde 8,9 olarak belirtildi. KARARSIZLAR DAĞITILDIKTAN SONRA Araştırma sonuçlarında kararsızlar dağıtıldıktan sonra Cumhur İttifakı’nın oy oranı yüzde 38,6 olarak gerçekleşti. Millet İttifakı’nın oy oranı ise yüzde 42,0 seviyesinde görüldü. Her iki ittifakın dışında olan HDP’nin oy oranı ise yüzde 9,3 oldu. Ak Parti’nin oy oranı yüzde 30,6 iken Cumhur İttifakı'nın diğer ortağı olan MHP’nin oy oranı ise yüzde 8 oldu. Temmuz ayının son haftasında en yüksek oy oranına ulaşan ikinci parti yüzde 28,7 ile CHP oldu.
Yıldızlı’dan anket paylaşımı!

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli İl Başkanı Özgür Harun Yıldızlı, İstanbul seçimlerini en yakın tahminle bilen Aksoy Araştırma'nın seçim anketinde Millet İttifakı'nın oy oranının, Cumhur İttifakı'nı geride bıraktığını paylaştığı grafikle duyurdu.

Aksoy Araştırma'nın yaptığı ‘Türkiye Monitörü’ araştırmasının sonuçları açıklandı. Araştırma sonuçlarına göre, kararsızlar dağıtıldıktan sonra Cumhur İttifakı’nın oy oranı yüzde 38,6 iken, Millet İttifakı’nın oy oranı ise yüzde 42,0. Araştırmada katılımcılara, “Bu pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusu yöneltildi. Katılımcıların yüzde 13,8’i ‘kararsız olduğunu’, ‘belirtmek istemediğini’ ve ‘oy kullanmayı düşünmediğini’ ifade etti. CHP'nin oy oranı yüzde 24,5 olurken, İYİ Parti'nin oy oranı yüzde 11,6 olarak belirtildi. Böylece Millet İttifakı'nın oy oranı toplam 36,1 oldu. Araştırmada Ak Parti’nin oy oranı ise yüzde 26,7 olurken, MHP'nin oy oranı yüzde 7 oldu. Cumhur İttifakı'nın toplam oy oranı yüzde 33,7 olarak Millet İttifakı'nın gerisinde kaldı. HDP'nin oy oranı ise yüzde 8,9 olarak belirtildi.

KARARSIZLAR DAĞITILDIKTAN SONRA

Araştırma sonuçlarında kararsızlar dağıtıldıktan sonra Cumhur İttifakı’nın oy oranı yüzde 38,6 olarak gerçekleşti. Millet İttifakı’nın oy oranı ise yüzde 42,0 seviyesinde görüldü. Her iki ittifakın dışında olan HDP’nin oy oranı ise yüzde 9,3 oldu. Ak Parti’nin oy oranı yüzde 30,6 iken Cumhur İttifakı'nın diğer ortağı olan MHP’nin oy oranı ise yüzde 8 oldu. Temmuz ayının son haftasında en yüksek oy oranına ulaşan ikinci parti yüzde 28,7 ile CHP oldu.

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.