19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Yoğunluk haritasında kırmızılaşıyor!

Sağlık 28.08.2021 - 13:07, Güncelleme: 28.08.2021 - 13:07
 

Yoğunluk haritasında kırmızılaşıyor!

AŞI HARİTASINDA MAVİYE DÖNMÜŞTÜK;

Kocaeli, aşılama haritasında düşük riskli anlamına gelen mavi renge dönerken, kentte artmaya devam eden vaka sayıları nedeniyle, Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasındaki yoğunluk haritasında tekrar kırmızı renk hakim oldu. Kocaeli, yüzde 75'lik aşılama oranının ardından, Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan aşı haritasında düşük riskli anlamına gelen mavi renge döndü. 1 milyonun üzerinde 1’inci doz, 790 binin üzerinde ise 2’nci doz aşı uygulanan kentte, aşılanan kişi sayısı arttı. Kentte koronavirüs vaka sayısının artışı da sürüyor. Aşı haritasında mavi renge dönen Kocaeli, Sağlık Bakanlığı'nın Hayat Eve Sığar uygulamasında bulunan vaka yoğunluk haritasında ise tekrar kırmızılaşmaya başladı. Temmuz ayının ilk haftasında 100 bin kişide 34 vakaya rastlanılan kentte, ağustos ayının ikinci haftasında ise bu oran 4 katından fazla bir artışla 146,90’a ulaştı. Vaka sayısının artmasına rağmen bazı kişilerin kalabalık caddelerde maske takmadıkları ya da maskeyi çenelerinin altına indirerek gezdikleri görüldü.
AŞI HARİTASINDA MAVİYE DÖNMÜŞTÜK;

Kocaeli, aşılama haritasında düşük riskli anlamına gelen mavi renge dönerken, kentte artmaya devam eden vaka sayıları nedeniyle, Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasındaki yoğunluk haritasında tekrar kırmızı renk hakim oldu.

Kocaeli, yüzde 75'lik aşılama oranının ardından, Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan aşı haritasında düşük riskli anlamına gelen mavi renge döndü. 1 milyonun üzerinde 1’inci doz, 790 binin üzerinde ise 2’nci doz aşı uygulanan kentte, aşılanan kişi sayısı arttı. Kentte koronavirüs vaka sayısının artışı da sürüyor. Aşı haritasında mavi renge dönen Kocaeli, Sağlık Bakanlığı'nın Hayat Eve Sığar uygulamasında bulunan vaka yoğunluk haritasında ise tekrar kırmızılaşmaya başladı. Temmuz ayının ilk haftasında 100 bin kişide 34 vakaya rastlanılan kentte, ağustos ayının ikinci haftasında ise bu oran 4 katından fazla bir artışla 146,90’a ulaştı. Vaka sayısının artmasına rağmen bazı kişilerin kalabalık caddelerde maske takmadıkları ya da maskeyi çenelerinin altına indirerek gezdikleri görüldü.

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.