“Yol çalışmaları plansız ve zamansız ilerliyor”

Siyaset 08.09.2021 - 10:27, Güncelleme: 08.09.2021 - 10:27
 

“Yol çalışmaları plansız ve zamansız ilerliyor”

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, yeni eğitim döneminin yüz yüze başlamasının ardından yaşanan sıkıntıları dile getirerek çalışmaların plansız ve zamansız ilerlediğini söyledi.

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, pandemi kapsamında uzun süredir online eğitim alan öğrencilerin yeni eğitim dönemine yüz yüze başlamasıyla birlikte sorunlarında başladığını dile getirerek bir açıklama yaptı. Başkan Yıldız yaptığı açıklamada, “6 Eylül itibariyle yaklaşık 2 öğrenim dönemi okullarından ve eğitimlerinden tamamen uzak kalmış yavrularımız yeniden örgün ve yüz yüze eğitimin heyecanıyla okullarına kavuşmak için yollara döküldü. Ama maalesef plansız ve zamansız öngörüden uzak gerçekleştirilen yol çalışmaları, bitmek bilmeyen yürüyüş yolu projesi gibi engellerle tam bir hengame yaşanmaktadır. Hem uzun zamandır kapalı kalan ve iş yapamayan esnafımız hem de okula kavuşma heyecanıyla yollara çıkan yavrularımız neredeyse büyük bir işkenceyle karşılaştı. Pandemi dönemindeyken yollar bomboş ve vatandaşlarımız evlerindeyken rahatça yapılabilecek bu çalışmaların yasakların kalkarak okulların açılacağı döneme sıkıştırmak hangi mantıkla açıklanabilir bilemiyoruz. Öğrencilerimizin okula rahatça kavuşmasını mı engelliyorsunuz ya da esnafımızın iş yapmasını mı engellemeye çalışıyorsunuz? Tam olarak ne yapmaya çalışıyorsunuz anlayamadık” dedi. “ÇALIŞMALAR YAVAŞ VE PLANSIZ İLERLİYOR” Sözlerini sürdüren Yıldız, “Çalışmaların yavaş ve plansız ilerlediğini dile getiren esnafımız pandemi sürecindeki yapılması gerekenlerin şimdi yapılmaya çalışıldığını Büyükşehir’in bu çalışmaları yüzünden yasakların kalktığına sevinemediklerini çünkü vatandaşın bozuk yollar ve çalışmalar yüzünden kendilerine ulaşamadığını yakınarak dile getirdi. Ayrıca şehrin farklı noktalarındaki yine bu yol çalışmaları yüzünden veli ve öğrencilerimizden büyük şikayetler alıyoruz. Yüz yüze eğitim başlama kararı alındığında çalışmalarla ilgili hızlanma ve öğrencilerin mağdur olabileceğini konusunda hiç mi hesaplama yapılmaz. Vatandaşımızın mağduriyetini ivedilikle gidermenizi bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, yeni eğitim döneminin yüz yüze başlamasının ardından yaşanan sıkıntıları dile getirerek çalışmaların plansız ve zamansız ilerlediğini söyledi.

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, pandemi kapsamında uzun süredir online eğitim alan öğrencilerin yeni eğitim dönemine yüz yüze başlamasıyla birlikte sorunlarında başladığını dile getirerek bir açıklama yaptı. Başkan Yıldız yaptığı açıklamada, “6 Eylül itibariyle yaklaşık 2 öğrenim dönemi okullarından ve eğitimlerinden tamamen uzak kalmış yavrularımız yeniden örgün ve yüz yüze eğitimin heyecanıyla okullarına kavuşmak için yollara döküldü. Ama maalesef plansız ve zamansız öngörüden uzak gerçekleştirilen yol çalışmaları, bitmek bilmeyen yürüyüş yolu projesi gibi engellerle tam bir hengame yaşanmaktadır. Hem uzun zamandır kapalı kalan ve iş yapamayan esnafımız hem de okula kavuşma heyecanıyla yollara çıkan yavrularımız neredeyse büyük bir işkenceyle karşılaştı. Pandemi dönemindeyken yollar bomboş ve vatandaşlarımız evlerindeyken rahatça yapılabilecek bu çalışmaların yasakların kalkarak okulların açılacağı döneme sıkıştırmak hangi mantıkla açıklanabilir bilemiyoruz. Öğrencilerimizin okula rahatça kavuşmasını mı engelliyorsunuz ya da esnafımızın iş yapmasını mı engellemeye çalışıyorsunuz? Tam olarak ne yapmaya çalışıyorsunuz anlayamadık” dedi.

“ÇALIŞMALAR YAVAŞ VE PLANSIZ İLERLİYOR”

Sözlerini sürdüren Yıldız, “Çalışmaların yavaş ve plansız ilerlediğini dile getiren esnafımız pandemi sürecindeki yapılması gerekenlerin şimdi yapılmaya çalışıldığını Büyükşehir’in bu çalışmaları yüzünden yasakların kalktığına sevinemediklerini çünkü vatandaşın bozuk yollar ve çalışmalar yüzünden kendilerine ulaşamadığını yakınarak dile getirdi. Ayrıca şehrin farklı noktalarındaki yine bu yol çalışmaları yüzünden veli ve öğrencilerimizden büyük şikayetler alıyoruz. Yüz yüze eğitim başlama kararı alındığında çalışmalarla ilgili hızlanma ve öğrencilerin mağdur olabileceğini konusunda hiç mi hesaplama yapılmaz. Vatandaşımızın mağduriyetini ivedilikle gidermenizi bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.