19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Yüzde 70 doluluğa ulaştı!

Kocaeli 19.03.2021 - 17:24, Güncelleme: 19.03.2021 - 17:24
 

Yüzde 70 doluluğa ulaştı!

Yüzde 70 doluluğa ulaştı!

Kocaeli’nin en önemli içme suyu kaynaklarından biri olan Yuvacık Barajı’nda su doluluk oranı yüzde 66’lara kadar çıktı. Kocaeli’nin içme suyu ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılayan Yuvacık Barajı’ndaki su seviyesi, kurak geçen mevsim nedeniyle yüzde 14’e kadar gerilemişti. Alarm vermeye başlayan barajlardaki seviye, yağmur ve kar yağışı sonrasında ise yükselmeye başladı. 51 milyon metreküp doluluk kapasitesine sahip olan Yuvacık Barajı’nda su miktarı bugün itibariyle yüzde 66 olarak ölçüldü. Barajdaki doluluk oranın önümüzdeki günlerde daha da artması bekleniyor. NAMAZGAH YÜZDE 70 Kandıra bölgesinin içme suyu ihtiyacını karşılayan 15 milyon metreküp doluluk kapasitesine sahip Namazgâh Barajı’nda ise bugün itibariyle 16 milyon 270 bin metreküp su bulunuyor. Doluluk oranı yüzde 70’e ulaştı.
Yüzde 70 doluluğa ulaştı!

Kocaeli’nin en önemli içme suyu kaynaklarından biri olan Yuvacık Barajı’nda su doluluk oranı yüzde 66’lara kadar çıktı.

Kocaeli’nin içme suyu ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılayan Yuvacık Barajı’ndaki su seviyesi, kurak geçen mevsim nedeniyle yüzde 14’e kadar gerilemişti. Alarm vermeye başlayan barajlardaki seviye, yağmur ve kar yağışı sonrasında ise yükselmeye başladı. 51 milyon metreküp doluluk kapasitesine sahip olan Yuvacık Barajı’nda su miktarı bugün itibariyle yüzde 66 olarak ölçüldü. Barajdaki doluluk oranın önümüzdeki günlerde daha da artması bekleniyor.

NAMAZGAH YÜZDE 70

Kandıra bölgesinin içme suyu ihtiyacını karşılayan 15 milyon metreküp doluluk kapasitesine sahip Namazgâh Barajı’nda ise bugün itibariyle 16 milyon 270 bin metreküp su bulunuyor. Doluluk oranı yüzde 70’e ulaştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.