Zihinsel Engelliyi Parkta Döverek Öldürmüşlerdi

Asayiş 04.11.2021 - 15:34, Güncelleme: 04.11.2021 - 15:34
 

Zihinsel Engelliyi Parkta Döverek Öldürmüşlerdi

İzmit'te içki içtikleri parkta Faruk Aydaş'ı (49) döverek ölümüne neden oldukları iddiasıyla yargılanan 3 sanıktan Efecan Özkar ve Sezgin Döndür, olay tarihinde 18 yaşından küçük olmaları nedeniyle indirim uygulanarak 10'ar yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İzmit'te içki içtikleri parkta Faruk Aydaş'ı (49) döverek ölümüne neden oldukları iddiasıyla yargılanan 3 sanıktan Efecan Özkar ve Sezgin Döndür, olay tarihinde 18 yaşından küçük olmaları nedeniyle indirim uygulanarak 10'ar yıl hapis cezasına çarptırıldı. Diğer sanık ise beraat etti. Olay, 3 Ağustos 2018'de Kuruçeşme Fatih Mahallesi'nde meydana geldi. Parkta içki içen 3 kişi, zihinsel engelli Faruk Aydaş'ı feci şekilde dövdü. Şüpheliler kaçarken, yaralanan Faruk Aydaş ambulansla İzmit Seka Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Faruk Aydaş, 22 gün sonra yaşamını yitirdi. Olayın ardından yakalanan 3 şüpheliden Efecan Özkar ve Sezgin Döndür tutuklandı, Gürkan Vurgun ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. KARAR VERİLDİ Şüpheliler hakkında Kocaeli 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Davanın karar duruşması bugün görüldü. Duruşma salonunda tutuklu sanıklar Efecan Özkar ve Sezgin Döndür ile tutuksuz sanık Gürkan Vurgun, hayatını kaybeden Aydaş'ın yakınları ve tarafı avukatları hazır bulundu. Önceki ifadelerinde Faruk Aydaş'ı parkta cinsel organını gösterdiği için dövdüklerini öne süren sanıklar, ifadelerini tekrar etti. Sanık ve avukatların savunmalarının alınmasının ardından karar açıklandı. Mahkeme, tutuksuz sanık Gürkan Vurgun'un parktaki kavga olayına katıldığı delillerle ispatlanamadığı için beraatine, Faruk Aydaş'ı döverek ölümüne sebep olan sanıklar Efecan Özkar ve Sezgin Döndür'ün ise olay tarihinde 18 yaşından küçük olmaları sebebiyle 'kasten öldürme' suçundan aldıkları cezalardan indirim yapılarak 10'ar yıl hapisle cezalandırılmalarına karar verdi.
İzmit'te içki içtikleri parkta Faruk Aydaş'ı (49) döverek ölümüne neden oldukları iddiasıyla yargılanan 3 sanıktan Efecan Özkar ve Sezgin Döndür, olay tarihinde 18 yaşından küçük olmaları nedeniyle indirim uygulanarak 10'ar yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İzmit'te içki içtikleri parkta Faruk Aydaş'ı (49) döverek ölümüne neden oldukları iddiasıyla yargılanan 3 sanıktan Efecan Özkar ve Sezgin Döndür, olay tarihinde 18 yaşından küçük olmaları nedeniyle indirim uygulanarak 10'ar yıl hapis cezasına çarptırıldı. Diğer sanık ise beraat etti.

Olay, 3 Ağustos 2018'de Kuruçeşme Fatih Mahallesi'nde meydana geldi. Parkta içki içen 3 kişi, zihinsel engelli Faruk Aydaş'ı feci şekilde dövdü. Şüpheliler kaçarken, yaralanan Faruk Aydaş ambulansla İzmit Seka Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Faruk Aydaş, 22 gün sonra yaşamını yitirdi. Olayın ardından yakalanan 3 şüpheliden Efecan Özkar ve Sezgin Döndür tutuklandı, Gürkan Vurgun ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

KARAR VERİLDİ

Şüpheliler hakkında Kocaeli 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Davanın karar duruşması bugün görüldü. Duruşma salonunda tutuklu sanıklar Efecan Özkar ve Sezgin Döndür ile tutuksuz sanık Gürkan Vurgun, hayatını kaybeden Aydaş'ın yakınları ve tarafı avukatları hazır bulundu. Önceki ifadelerinde Faruk Aydaş'ı parkta cinsel organını gösterdiği için dövdüklerini öne süren sanıklar, ifadelerini tekrar etti.

Sanık ve avukatların savunmalarının alınmasının ardından karar açıklandı. Mahkeme, tutuksuz sanık Gürkan Vurgun'un parktaki kavga olayına katıldığı delillerle ispatlanamadığı için beraatine, Faruk Aydaş'ı döverek ölümüne sebep olan sanıklar Efecan Özkar ve Sezgin Döndür'ün ise olay tarihinde 18 yaşından küçük olmaları sebebiyle 'kasten öldürme' suçundan aldıkları cezalardan indirim yapılarak 10'ar yıl hapisle cezalandırılmalarına karar verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.