Bu kadınlarımız sayesinde Gebze yükseliyor!

Yüzyıllarıdır süren erkek işi ve kadın işi olarak ayrım yapılan, küçüklükten beri dayatılan olguyu kırıp, aslında her şeyin üstesinden gelebileceklerini kanıtlamış kadınlarımız, her geçen gün artmakta. Olmaz denileni oldurtan işleri ile sadece ulusal değil uluslararası bir başarı da yakaladılar. Bu önemli çalışmaları sadece kendileri için değil aslında bizler için yaptılar. İnsanlığa dokunacak başarıları ve yıllar sonra bile adlarını anacağımız, bize kadın gücünü ve cinsiyet fark etmeksizin her şeyin üstesinden gelebildiklerini göstermiş, son dönemlerin başarılı, Gebze’de çalışan iki kadın bilim insanı göğsümüzü kabartıyor.

EBRU MENŞUR ALKOY

Gebze Teknik Üniversitesi’nde Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Profesörü olan Ebru Menşur Alkoy, malzeme bilimi ve elektronik malzemeler üzerinde sürdürdüğü çalışmaları ile bilim kadınları arasında yer alıyor. Ebru Menşur Alkoy lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimini Kocaeli Üniversitesi Fizik bölümünde tamamladı.

DİLEK ERBAHAR

Dilek Erbahar, Gebze’de kurulu olan TÜBİTAK MAM Malzeme Enstitüsü Sensör Teknolojileri Proje Grubu’nda Başuzman araştırmacı olarak görev yapmasıyla başarıyı yakaladı. Doçent Doktor unvanına sahip Dilek Erbahar bu proje ile bilim kadınları arasında yerini aldı.