Gebze ve Silivri’de 9,8 milyon litre su geri kazanıldı

Kuruluşundan bu yana ‘israfsız şirket’ modeliyle sürdürülebilirlik çalışmalarına devam eden Türkiye’nin lider gıda şirketi Ülker, 2020 yılı ekonomik, sosyal ve çevresel faaliyetlerini içeren 6. Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayımladı. Ülker’in sürdürülebilirlik performansını ileri taşımak üzere çalışmaya devam ettiklerini dile getiren Ülker CEO’su Mete Buyurgan, yeni hedefler belirleyerek bu yolculukta atılan adımları hızlandıracaklarını söyledi. Sürdürülebilirlik projelerinde yerli üreticiyi ön planda tuttuklarını anlatan Buyurgan, iklim değişikliği, hastalık ve kuraklığa dayanıklı, yüksek kaliteli, verimli, yerli ve milli Aliağa Bisküvilik Buğdayı’nın ilk hasadının gerçekleştirildiğini de aktardı.

DAHA AZ PLASTİK KULLANILDI

2014 yılında belirledikleri 10 yıllık sürdürülebilirlik hedefleri kapsamında, Ülker’de atık geri dönüşüm oranını yüzde 91’e kadar çıkarmayı başardıklarını söyleyen Buyurgan, “Sıfır atık çalışmalarımız kapsamında, kullandığımız ambalaj ve paketlerin çevresel etkisini azaltmak için, daha az ve geri dönüştürülebilir malzeme kullanımına odaklanıyoruz. Geçtiğimiz yıl 660 ton daha az kâğıt ve 536 ton daha az plastik kullandık. 2025 yılına kadar ürün ambalajlarımızın yüzde 100’ünü geri dönüştürülebilir, yeniden kullanılabilir veya kompost edilebilir olması hedefimiz doğrultusunda çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz” diye konuştu. 2014 yılından bu yana karbon salım artışı olmadan büyümeye devam ettiklerini hatırlatan Buyurgan, hayata geçirdikleri enerji verimliliği projeleriyle 2020 yılında toplam 7 bin 967 MWh enerji tasarrufu sağladıklarını ve bu sayede 3,2 milyon TL tasarruf gerçekleştirdiklerini de sözlerine ekledi.