Akse Çok Güzel Oldu

Açılış töreninde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Çayırova Kaymakamı Mustafa Hotman, Çayırova İlçe Emniyet Müdürü  Çayırova İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Turan Güneş, Azmi Tunç, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci  açılış töreninde davetlilere yönelik, yaptığı konuşmasında semt konaklarının ilçeye büyük bir değer kattığını ifade etti. Sağlık ocağı, ptt ödeme noktaları, çocuk kulübü ve bilgi evi ile tam donanımlı bir tesisi mahalle sakinlerinin hizmetine sunacaklarını söyleyen Başkan Demirci, “İnönü, Atatürk ve Özgürlük mahallelerinde faaliyetlerine devam eden semt konaklarına yenilerini ekliyoruz. Bugün Akse Mahallemizde açılışını yaptığımız semt konağımızın yanı sıra burada ki tarihi dokuyu bozmadan, restorasyon dahilinde projemizi tamamlamış bulunuyoruz. Buradaki projemiz 2 Milyon TL’ye mal olmuştur. Akse Mahallesi Semt Konağı’nın yapımında bize destek ayrıca ilçemize kattığı yaşam alanları ve proje katkılarından dolayı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na teşekkür ederim.” dedi.

2 Milyon Liralık Dev Yatırım

5 Bin Metrekarelik bir alan üzerine inşa edilen meydanın Akse Mahallesine farklılık katacağını belirten Demirci, bazı eksikliklerin de bilgisi dahilinde olduğu 1 ay içinde meydanda tespit edilen hiçbir eksikliğin kalmayacağını da belirtti.Yaklaşık 2 Milyon Liralık bir maliyetle yapımına başlanılan Akse Semt Meydanı İçerisinde Mahalle Konağı, Kuran Kursu, Muhtarlık, Lokaliyle ve Çay Bahçelerinin bulunacağını ifade eden Demirci, meydanın görünümü ve kullanımı ile mahalle sakinlerinin huzur dolu vakit geçirebileceği güzel bir sosyal yatırım projesi olduğunu belirtti.

KARAOSMANOĞLU ÇOK BEĞENDİ

Törende bir selamlama konuşması yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “ Köylerimizi geziyor eksiklerimizi gidermek için vatandaşımızla birlikte çalışıyoruz. Beton yol, parke ve diğer çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. 15 yıldır bu ülkenin kalkınması için yapılan hizmetler, Cumhurbaşkanımızın önderliğinde gerçekleşmektedir” şeklinde konuştu. 16 Nisanda yapılacak halk oylamışına ilişkinde konuşan Başkan Karaosmanoğlu, “7 Haziran seçiminde maalesef hükümet kurulamadı. Cumhurbaşkanımız yeniden ülkemizi seçime götürdü ve Türkiye’nin önü biraz açıldı. Hatırlayın Anayasa kitapçığın atıldığı dönemi. Ülkenin ne duruma geldiğini unutmuyoruz. İşte bu krizleri bir daha yaşamamak için milletimiz tek seferde Cumhurbaşkanını seçecek. Cumhurbaşkanımızın yetkisi var ama hükümet konusunda sorumlu değil. Gelecekte koalisyon olsa, devlette iki başlılık olacak. Ülke yönetilemez hale gelecek. Bu halk oylamasında işte bu iki başlılığı ortadan kaldıracağız. Mecliste kanun yapacak ve denetleyerek daha güçlü hale gelecek. Tek başına güçlü hükümetler kurulacak. Ve daha müreffeh bir ülke olacağız” ifadelerini kullandı. Karaosmanoğlu sözlerini, Bu seçim hepimiz için çok önemli. Vatanımızı küçültmek ve bölmek isteyenler bizlerle çok uğraşıyor. 2002’den beri başarılı oluyoruz halkımızın desteğiyle. Referandum da inşallah başarılı olacağız ve ekonomisi güçlü bir Türkiye olma yolunda önümüz açılacak” cümleleri ile tamamladı.