Birbirimizi bir dinlesek

Gebze Belediye Meclisi, İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge ile nisan, mayıs ve haziran ayı meclis toplantılarının iptal edilmesi üzerine geçtiğimiz gün olağanüstü toplandı. Gebze Kültür Merkezinde yapılan olağanüstü meclis öncesinde gelenlere maske dağıtılması, ateşlerinin ölçülmesi ve kolonya ikram edilmesi corona virüs belasına karşı alınan ciddiyet ve önlemin bir göstergesiydi. Ayrıca meclis üyeleri ve basın mensupları salonda sosyal mesafe kuralına uygun şekilde oturdular.

**

Meclis sona ermişken İYİ Parti Meclis üyesi Birol Elüstü, olağanüstü mecliste gündem dışında söz almak istedi. Aslında mümkün olmasa da Başkan Zinnur Büyükgöz’ün onay vermesiyle konuşmaya başladı. Meclis üyesi Birol Elüstü ne kendisi adına ne ailesi adına ne de çevresi adına özel bir şey istemedi. Partisi adına bir ayrıcalık falan da talep etmedi. Gebze Belediyesi sosyal medya sayfalarında gıda desteği alamadıklarını ifade eden vatandaşların durumunu sordu. Daha doğrusu sormaya çalıştı.

**

Genç meclis üyesi Birol Elüstü, sosyal medyada gıda desteği alamadıklarını ifade edenlerin durumlarını sorarken daha doğrusu sormaya çalışırken salonda çıkan gürültüyle ne o derdini anlatabildi, ne de bizler dinlediğimizi anlayabildik. Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün konuyla ilgili iletişim kurma çabaları da yüzde yüz çare olamadı. İşin kısacası İYİ Parti Meclis üyesi Birol Elüstü derdini anlatamadan meclis bitmiş oldu. Ortaya çıkan bu tablo güzelim meclis toplantısına yakışmadı.

**

Meclis toplantıları söz almak, dert anlatmak ve vatandaşın sesi olmak için var. Öteki türlü salgın bu denli yanı başımızdayken toplanmanın ve sağlığımızı riske atmanın anlamı da pek yok. Ülke olarak konuşmayı seviyor ama dinlemekten kaçınıyoruz. Televizyondaki tartışma programlarında da benzer durum söz konusu. Gönül isterdi ki gıda desteği bekleyen ve alamadıklarını söyleyen ailelerin kapısını tüm partilerin meclis üyeleri el ele vererek birlikte çalsın. Hani şimdi birlik ve beraberlik zamanıydı?