Çakır,"Bu ülkenin geleceğine EVET diyoruz"

Darıca Ak Parti SKM Başkanı Ufuk Acay, Darıca Ak Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Cüneyt Şentürk, Gençlik Kolları SKM Başkanı Cengizhan Ramazanoğlu,  ilçe teşkilatının icra ve yönetim kademesinde görev yapan isimlerden Sezai Ata, Gürhan Türk, İsmail Karagülle, Cihan Kaya, Darıca Belediye Meclis Üyesi Cafer Teyyar Demirdaş ziyaret heyetini oluşturan diğer isimler oldu.

Anayasa değişikliğine ilişkin TBMM’de ki görüşmeler esnasında çıkan gerginlikleri de ziyaret esnasında değerlendiren Vekil Çakır, “Demokratik tepkiler ülkemizin de meclisimizin de vazgeçilmezidir. Ancak bu tepkiler sağlıklı şekilde gelişmeli ve sonuçlanmalıdır. Kabin noktasında oluşan işgalin normal olduğunu düşünüyorum. Ancak kürsüye yönelik işgali normal karşılamamız mümkün değildi. Kürsü işgali açıkça çok sağlıklı olmadı. Ancak bu işgale karşı tepkimizi gösterirken kavga etmedik.  Ancak kürsü işgalinin ortadan kaldırılma noktasının geri planında istenmeyen bazı şeyler yaşanmış. “dedi

TAHRİKLERE RAĞMEN BUNLAR YAŞANMAMALIYDI

Çakır gerginlikle ilgili olarak sözlerine şöyle devam etti. “Her ne olursa olsun bu yaşanan olayları doğal karşılamıyorum. Çok ciddi tahriklerde bulunuldu. Ağır sözler sarf edildi. Ama yine de bunları kavga gerekçesi olarak görmem mümkün değil. Kavga pozisyonuna gelmemeliydik.” dedi. Çakır referanduma ilişkin oy oranı beklentisine ilişkin ülke genelinde yüzde 60’ı bulacaklarını ifade etti. Genel seçimlerde yüzde 48 Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 52 referandumda yüzde 58 alan partisinin her seçime göre oran oynama noktaları olduğunu ifade etti.

BİZ ERDOĞAN SONRASININ DERDİNDEYİZ

Ziyaret esnasında Darıca Ak parti İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık’ta bazı açıklamalar yaptı. CHP’nin, “Erdoğan hepimizin Cumhurbaşkanı olsun sadece Ak Parti’nin başkanı olmasın” söylemlerine ilişkin cevap veren Bıyık, “Biz Erdoğan ile yaşadığımız bu dönemi zaten dert etmiyoruz. Türkjiye’nin geleceğine ilişkin yaşanması muhtemel sıkıntıların yaşanmaması ve çözümüne ilişkin bir gelecek kaygısı nedeniyle bu sistemi savunuyoruz. Bir gün Recep Tayyip Erdoğan bu ülkenin başında olmadığında ülkenin sağlıklı bir sistem işleyişi içinde olması sadece Ak Parti’nin değil ülkedeki tüm siyasi kanatların derdi olması gereklidir.” dedi.