Çayırova'da 18 Mart etkinlikleri devam ediyor

 

 

 

 

Demirci, “Çanakkale Zaferi Şanlı Bir Destanın Adıdır”

 

Programın açılışında selamlama konuşması yapan Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, tarihin en büyük destanı olan Çanakkale Zaferinin önemine değindi. 7’den 70’e, genci yaşlısı, kadını erkeği Çanakkale’de göğüslerini siper ederek büyük bir zafere imza attıklarını dile getiren Demirci, “Bugün Türkiye ve Dünya tarihinde çok önemli bir yere sahip olan Çanakkale Zaferi ve Şehitler Anma Gününde bir araya geldik. 102. Yıldönümünü geride bıraktığımız şanlı destanın kahramanlarını bir kez daha yad ediyorum. Onları rahmet ve minnetle anıyorum.” dedi.

 

Demirci: “ Çanakkale’yi Gençlerimize Anlatmalıyız”

 

Belediye Başkanı Şevki Demirci’nin konuşmasının ardından başlayan programda Bilgievi öğrencileri Çanakkale’deki zaferi anlatan tiyatro gösterisi ile sahneye çıktılar. Bir komutanın yaralı bir Anzak askerine şefkatle yaklaşımını ve sonucunda Şehit oluşunu anlatan tiyatro katılımcıları duygulandırdı. Tiyatroların hemen ardından Çanakkale’yi anlatan şiirler, slayt ve video gösterimlerinin sunulduğu programın son gösterisi ise Çayırova Belediyesi Çocuk Korosunun seslendirdiği Çanakkale Türküleri oldu. 

 

Programın bitiminde düzenlenen ödül töreninin ardından kısa bir konuşma daha gerçekleştiren başkan Demirci, Bilgievleri öğrencilerini ve öğretmenlerini tebrik etti. Kendilerini duygulandırdıklarını söyleyen Demirci, Çanakkale ruhunun genç nesillere işlenmesi için gerçekleştirmiş oldukları değerler eğitimi başta olmak üzere birçok eğitim ve kültürel faaliyetlerin ne kadar yerinde olduğunu da bir kez daha gördüklerini vurguladı.