Ceyhan: “Kimse terör örgütü savunuculuğuna soyunmasın”


HDP İl başkanı İbrahim Ergin’in gözaltına alınması ve Ergin’in emniyet güçleri tarafından coplanması hakkında konuşan Ceyhan, “Hiç birimizin statüsü bu ülkenin birlik ve beraberliğine bomba atmayı göstermez. Kimse terör örgütü savunuculuğuna soyunmasın” dedi.

VERİLEN MESAJI UNUTMADIK
Ceyhan, basın açıklamasında ülke ve kent gündemine dair açıklamalarda bulundu. 1 Kasım 2016 seçimlerinin üzerinden  bir yıl geçtiğini söyleyen Ceyhan, “Seçimde Kocaeli’de 61 yıl sonra bir partinin aldığı yüzde 61.5 oranında oy aldık. AK Parti ailesi olarak hem kent hem ülke genelinde 7 Haziran seçimlerinde milletin bize verdiği mesajı unutmadık, unutmayacağız. Bir yıl içerisinde hiç durmadan yola devam dedik. Hükümet, parti ve yerel belediye başkanlarımız aynı hızla çalışmalarını sürdürüyor ve sürdürmeye devam edecektir” ifadelerini kullandı.

CUMHURİYET YATARAK KAZANILMIYOR
29 Ekim Cumhuriyet bayramında ilk kez Kocaeli’de Türkiye’ye örnek bir davranış sergilediklerinin ifade eden Ceyhan, “Bayramı il başkanlarıyla birlikte kutlayalım diye karar aldık. Tören sonrasında Vali bey’in de oluruyla tören sonrasında bir yürüyüş yaptık. Birlik ve beraberliğin en güzel göstergesi olan yürüyüşe katılan herkese şükran sunuyorum. Kent adına bir ilke vesile olduk. Arada çatlak ses oluyor tabi. Yürüyüşte trafik sorunu olduğunu söylediler. Cumhuriyet yatarak kazanılmıyor. Sessiz ve gururlu bir yürüyüş oldu. AK Parti olarak kentte birlik ve beraberliğin daim olmasını istiyoruz. Bu kent hepimizin ”  dedi.

ARAMIZDA SAMİMİ GÖRÜNTÜ VAR
“Yerelde ve genelde sorumluk bizimdir ama bizler diğer siyasi partileri önemsiyoruz “ diyen Ceyhan, “Kentin sorunları konuşmak için bir araya geliyoruz.  Yine istişarelerimizi sürdüreceğiz. Bu kent için ne faydalı olabilir bunun için istişare yapmaya devam edeceğiz. Aramızda diğer il başkanlarıyla samimi bir görüntü var. Allah bozmasın. Tabi bu durumdan rahatsız olan ayrık otlarda var.  Biz bunlara kulak asmıyoruz. Hep birlikte yapılan bir fedakarlık var. Kocaelispor görüşüldü, Kent Konut tarafından acil ödeme yapıldı. KEV için Cengiz Sarıbay görüşeceğim dedi. Elinden geleni yapacağına inanıyorum.  AK Parti olarak bizler KEV tesislerinin Kocaelispor’a pazarlıkla devredilmesini istemiyoruz” şeklinde konuştu.

KARTEPE’DE DAL-ÇIK PROJESİ TAMAM
Ceyhan, “Tüm teşkilatlarla çalışmalarımızı yapmaya devam ediyoruz. Yerel hizmetlerin yapımının takibini yapıyoruz. Vaat edilen projelerin tamamlanması noktasında çalışmalar yapıyoruz. 2017 yılı içinde ilçelerde büyükşehir desteğiyle yapılması gereken hizmet varsa bunun altını bağlayacağız. Kartepe’de yapılması gereken dal-çık projesinin de altını bağladık. Çalışmalar başlayacak. İlçelerimizde ki STK’lar ile bir araya gelmeye devam ediyoruz. 12 ilçe bittiğinde tüm STK’lar ile görüşmüş olacağız. Bunların neticesi güzel oluyor. Bugünde İstanbul’a Lastik İş Sendikası Genel Başkanı Abdullah Karacan ile görüşmeye gideceğim. Kentimizin böyle bir sendika başkanıyla çalışması bize gurur veriyor” açıklamasında bulundu.

KONGRE TAKVİMİ YOK
Kongre süreci ile ilgili açıklama yapan Ceyhan, “Belirlenmiş bir kongre takvimi yok. AK Parti ilçelerimiz kongre süreçleri sonrasında 2. Yıllarını oldurdu. Kasım’ın 13’ünde il başkanları toplantısına katılacağım. Toplantıda kongreyle  ilgili bir gelişme olursa sizlere duyuracağım. AK Parti bir koltuk değil dava hareketidir. Genel Merkez bizden isterse kongrelerimizi yine istişare ederek yapacağız” dedi. CHP Genel Başkanı  Bülent Tezcan’ın uğradığı silahlı saldırı için ise “CHP ailesine geçmiş olsun dileklerini iletiyorum. Bu tür operasyonlar 80’ler deki gibi ortalık karıştırma hareketidir. Yapan kişiyi kınıyoruz. Acil şifalar diliyoruz. Hiçbir parti ve partiliye bu tür hareketleri uygun görmüyoruz” diye konuştu.
 

HERKES BİRLİĞE DESTEK OLACAK    
Ceyhan,  Diyarbakır Belediye Başkanı Gültan Kışanak’ın tutuklanması için “Terörle mücadele başarılı şekilde yürüyor.  Teröre destek olan kim varsa makamına bakmadan gereği yapılıyor. Bize düşen hukukun yürümesine destek olmaktır” açıklamasında bulundu.  HDP İl başkanı İbrahim Ergin’in gözaltına alınması ve Ergin’in emniyet güçleri tarafından coplanması hakkında konuşan Ceyhan, “Hiç birimizin statüsü bu ülkenin birlik ve beraberliğine bomba atmayı göstermez. Herkes bu ülkenin birlik ve beraberliğine destek olacak. Kimse terör örgütü savunuculuğuna soyunmasın” ifadelerini kullandı.