CHP’li Hürriyet, AK Partili vekillere yüklendi!

“Sırça köşklerinizden inip ne zaman bu işçilerin yanına gidip de hâlini hatırını sormayı düşünüyorsunuz. Kocaeli size 7 vekil, 13 belediye başkanı verdi. Peki siz neredesiniz?”

BAŞBAKAN ÖRGÜTLENİN DİYOR, POSCO KOVUYOR

Meclis kürsüsünde konuşan CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Güney Koreli olan POSCO Fabrikası’nın İzmit’in Alikahya beldesinde yöre halkının tüm tepkilerine rağmen tarım arazileri üzerine inşa edildiğini de hatırlatarak, aynı fabrikada DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası’nda örgütlenen işçilerden 80'inin işten atıldığını söyledi. Hürriyet, “Şimdi, çok değil, bir ay öncesine gidelim, ekim ayında İstanbul'da gerçekleştirilen ILO 10'uncu Avrupa Bölge Toplantısı'nda konuşan Başbakan Binali Yıldırım demişti ki: "İş güvencesini, örgütlenme hakkını önemsiyoruz. Sendikalaşmaktan ve örgütlenmekten korkmayın. Bunu başardığımızda her sorunun üstesinden geliriz." İşçi kardeşlerimize hitaben söylemişti bunları. Bir ülke düşünün, Başbakanı, "Örgütlenin, sendikalaşmaktan korkmayın." diyor, işçiler de gayet haklı olarak kendi haklarını aramak için sendikalaşmaya başlıyor ancak sendikalaşmanın henüz daha ilk ayağında işlerinden oluyorlar” dedi.

67 GÜN ARALIKSIZ ÇALIŞANLAR VAR

Açıklamasına devam eden Milletvekili Hürriyet, POSCO Assan Fabrikasında işçilerin iddialarını da konuşmasında yer verdi. Hürriyet, “08.00-16.00 vardiyasında işe geliyorsun, gece yirmi dörtte tekrar çağırıyorlar, dinlenme hakkın yok. ‘Sabah sekiz akşam sekiz çalışılacak.' denildiğinde itiraz etme şansın yok. İşçiler, 'APF' denilen hatlar var, bu hatlarda çalışan işçiler yemekhaneye gönderilmiyor. Hatların başına tabildotlar geliyor ve hatlardan ayrılmadan bu tabildotlarda yemeklerimizi yiyoruz’, ‘Altmış yedi gün aralıksız, haftalık izin kullanmadan çalışan işçi arkadaşlarımız var’ diyorlar, ‘İşçilerin sağlıklarının bozulması yönetimin umurunda bile değil’ diyorlar. Hastalanan işten çıkarılıyor ya da direkt mobbing uygulanıyor. Mobbing uygulanan işçiler bir odaya sokuluyor, yazı yazmaları isteniyor, hatta bir işçi mesai saatinde oturtulduğu odada 800 sayfa yazıyı elle yazması isteniyor ve buna zorlanıyor”