Doğan, “Öğrencilerimizin Yanındayız”

LGS sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklandı. 971 bin 657 öğrenci bir liseye yerleşmek için tercih yapacak. E-Okul üzerinden gerçekleştirilebilen lise tercihleri aracılığıyla bölgelerine en yakın ve kendilerine en uygun lise seçimini yapacak olan öğrenciler, bu çerçevede LGS tercih ve yerleştirme kılavuzunu kullanacak. Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de öğrencilerin tercih maratonunda heyecanlarına ortak olmak için harekete geçti. Okulların yanı sıra Gebze Center’a tercih bürosu açıldığını söyleyen Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, “13 Temmuz’a kadar her gün Gebze Center’da iki rehberlik öğretmenimiz öğrencilerimize tercih maratonlarında yardımcı olacak.

BAŞARIMIZ YÜKSELDİ

Rehber öğretmenlerimiz yanlış tercih yapan öğrencilerimize de gerekli bilgilendirmeler yapılıp, yanlış tercihlerini düzeltiyorlar. Liseye ve üniversiteye geçişte yeni bir sisteme geçtik. Eğer bu sisteme dair öğrencilerimizin kafasında bir soru işaretleri varsa öğrencilerimiz tercih bürolarımıza bekliyoruz.” dedi. Liseye geçiş sınavında geçen seneye göre de bir değerlendirme yapan Doğan, “Liseye geçiş sınavında kendi imkânlarımızla yaptığımız değerlendirmelerimize göre geçen senenin üzerinde bir başarı grafiğimiz var. Resmi Türkiye sıralamaları açıklandığında bir değerlendirme yapmayı da ihmal etmeyeceğiz.” diye konuştu.

DUMLUPINAR İMAM HATİP’TE SONA GELİNDİ

Doğan ayrıca 2015-2016 Eğitim Öğretim yılında tadilata giren Dumlupınar İmam Hatip Ortaokulu ile ilgili olarak, “AK Parti Kocaeli Milletvekilimiz Mehmet Akif Yılmaz ile birlikte önceki gün, Dumlupınar İmam Hatip Ortaokulu’nu inceledik. Okulumuzun inşaat çalışmalarında sona gelindi. 20 Temmuz’dan itibaren okulumuza yerleşmeye başlayacağız. Yerleşmelerin ardından 1 Eylül’de de okulumuz eğitim-öğretim hayatına başlayacak. Okulumuz son derece güzel bir okul oldu. Herkese hayırlı olmasını diliyorum.” diyerek okulun bitmesini bekleyen öğrenci velilere müjdeyi verdi.

KÜBRA AKABALI