Dünya Gebze’yi GTÜ ile tanıyor

GEBZE’NİN TARİHSEL ÖZELLİKLERİNİ ANLATTI

GTÜ Rektörü Görgün sohbete Gebze’nin tarihsel özelliklerini ve değerlerini öğrendikçe dettiğine değindi. Görgün, “Amerika’da 1400’lü yıllarla ilgili bir konu bir günden ortaya atılsa akan sular duruyor. Gebze’nin M.Ö 1200 yıllara varan tarihsel özelliklere sahip olduğunu öğrendim. Tarihe geçmiş bir çok önemli ismin Gebze ile özdeşmesinin de bu bölge adına önemli katkılar sunduğunu dile getirdi. İlyasbey, Akçakoca, Çoban MustafaPaşa, Kartacalı Komutan Anibal, Orhangazi, Fatih Sultan Mehmet gibi tarihe geçmiş bu isimlerin Gebze ile ilişkili olması çok önemli. Bu özelliklerin genç kuşaklara aktarılması gerekir.”dedi.

GTÜ’NÜN ULUSLAR ARASI DEĞERİ YÜKSEK

Günün 14 saatini üniversitede çalışarak geçirdiğini söyleyen Görgün, “GTÜ’nün uluslar arası değeri gittikçe yükseliyor. Bizde çok hızlı hareket ediyoruz. Bazen sistemin en yavaşı sistemin hızını etkiliyor. Sürekli uluslar arası programlara katılıyoruz. Amerika Birleşik Devletleri’nde bazı üniversiteleri ziyaret ettik. Onlarla ilişkile kurduk. GTÜ’nin ayrıcalıklı bir üniversite olduğunu diğer üniversite rektörlerinin ağzından duymak bizleri çok memnun ediyor.”dedi

SOSYAL ALANDA PLANLARIMIZ VAR

GTÜ Rektörü Görgün sosyal alanda da etkinliklerin süreceğinin altını çizdi. Görgün, “Uluslararası Öğrenci Festivali’ni organize ediyoruz. Bunu çok kısa süre içinde gerçekleştireceğiz. Üniversitemiz açısından çok önemli bir olayı da Mayıs ayı içinde gerçekleştireceğiz. Aziz Sancar Hocamızı üniversitemizde misafir edeceğiz. Ayrıca su sporları çerçevesinde kürek takımımızın uluslar arası derece alacak boyuta gelmesi için yapılanmamızı sürdüreceğiz Bu konuda Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ile de birlikte hareket edeceğiz Kendisi sporun içinden gelen bir başkan. Üniversite içinde bir de atletizm pisti oluşturmak istiyoruz.” Dedi.

AKADEMİK ALANDA ÇOK İYİYİZ

Bugün üniversitelerin 1.6 gibi bir yayın ortalamasına sahip olduğunu ancak GTÜ’nün 2.74 yayın ortalamasına sahip olduğunun altını çizen Görgün, “Türkiye Bilimler Akademisi’nde GTÜ olarak birinci değilsek mutlaka ikinciyiz.Ancak bu başarılara imza atarken unutmamız gerekn bir unsur var. O da Bakanımız. Kendisi can siperhane bir çalışma performansı gösteriyor. Hem üniversitemiz hem de bölgemiz için çok çalışıyor.”dedi.

ENSİTÜLER HAYATA GEÇİYOR
Meslek Yüksek Okulları ile ilgili yöneltilen bir soruyu yanıtlayan Görgün, “Meslek Yüksek Okulları akademik, teknik, kalite ve müfredat bakımından tekrar gözden geçiriliyor. Bu yönde önemli çalışmalar olduğunu biliyoruz. Ancak GTÜ’nün böyle bir meslek yüksek okulu açma planlaması yok. Var olan ensitülerimizin aktif hale geçirmek üzere planlamalarımız var. Bu arada Türkiye’nin ilk cam teknolojileri konusunda tezli yüksek lisans programını hayata geçiriyoruz. Savunma teknolojilerine çok önem veriyoruz. Savunma teknolojilerinde faaliyet gösteren firmalar ile ciddi çok ciddi anlaşmalar ve proje görüşmelerimiz var. “dedi.

Haber: Adnan AYVAZ