GESMEK kursiyeri evini atölyeye çevirdi

Gebze Belediyesi Sanat ve Meslek Kursları (GESMEK), Gebzeli kursiyerlerin yaşamlarında yeni sayfalar açmaya devam ediyor. Her yaştan vatandaşa meslek ve sanat öğreten GESMEK kursları, Gebzelilerin kişisel gelişimlerinde de büyük rol oynuyor. Halk üniversitesi olarak adlandırılan kurslar, Gebzelilere yeni kapılar açıyor.

HEM ÜRETİYOR HEM SATIYOR

Üç yıldır GESMEK kurslarına giden Nuran İskeçe de kursları tamamladıktan sonra hayatında yeni bir sayfa açan örneklerden biri. GESMEK kursuna üç yıl önce katılan ve geçtiğimiz üç yıl boyunca süsleme sanatı ve nikah şekeri, ahşap boyama, el nakış, keçe nakış eğitimi alan Nuran İskeçe, evinin bir bölümünü atölyeye çevirmiş durumda. Evde kullanmadığı eşyaları dekore eden İskeçe, yeniden dekore ettiği eşyalarını kendi evinde kullanmanın yanı sıra satışını gerçekleştirip ev ekonomisine katkı sağlıyor.

HOBİ OLARAK BAŞLADI HAYATININ VAZGEÇİLMEZİ OLDU

Ev hanımı olan Nuran İskeçe” GESMEK kursuna başladığım günden itibaren hayatım her anlamda değişti. Artık daha sosyal bir insanım, GESMEK kursu sayesinde yeni arkadaşlar edindim. Kendimi geliştirme anlamında çok şey kazandım. Evime gelen misafirler kurslarda öğrenip yaptığım çalışmaları gördüklerinde çok beğeniyor, tabi bu durum benimde çok hoşuma gidiyor. Sadece bir hobi olarak başladığım GESMEK kursu hayatımdaki vazgeçilmezlerden oldu. Evimin bir odasını sadece işlerime ayırdım ve burada çalışıyorum, boş zamanlarımı değerlendirmemin yanında, yaptığım ürünlerin satışını gerçekleştirip ev ekonomisine katkı sağlıyorum.” dedi.